Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ojadili državu za 4,5 miliona, za Mila sve čisto * Nema dogovora sa DPS-om i njegovim satelitima * Čitava partija pristupa Demokratama * Zakon pisali u interesu tajkuna * Djecu učili o pticama * Najljepša na svijetu * Gigant u zalivu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-04-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Drago Musić, trener atletičarke Slađane Perunovi&:
– Što su rezultati naših sportista bolji, to je ministarstvo prema njima gore.

Vic Dana :)

Facebook: Najbolji sam!
Youtube: I ja!
Google: Bez mene ništa!
Internet: Molim!?
Kompjuter: Bez mene nema nikog’ od vas!
Struja: O čemu vi pričate?
Tesla: What?
Teslina mama: Šta?
Teslin deda: Da nije nas, ne bi ni vas bilo!
Adam i Eva: Šta si to rekao?
Bog: Sram vas sve bilo!
Chuck Norris: Ajmo razlaz.

Dođe kompjuteraš u mesaru i kaže:
- Dajte mi 100 grama salame.
- Da vam narežem?
- Ma jok, prebaci mi na USB!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika IVAN BRAJOVIĆ ZAKAZAO ZA 28. APRIL SJEDNICU O RATIFIKACIJI UGOVORA ZA NATO
Sa zasjedanja na Cetinju Zbog protesta sele se na Cetinje
Dan - novi portal
Skup­šti­na Cr­ne Go­re raz­ma­tra­će pred­log za­ko­na o po­tvr­đi­va­nju Sje­ver­no­a­tlant­skog ugo­vo­ra 28. apri­la, na sjed­ni­ci ko­ja će bi­ti odr­ža­na na Ce­ti­nju. Ka­ko je zva­nič­no sa­op­šte­no iz Skup­šti­ne, od­lu­ku o za­ka­zi­va­nju sjed­ni­ce do­nio je pred­sjed­nik par­la­men­ta Ivan Bra­jo­vić. Za­kon je do­sta­vi­la Vla­da pro­šle sed­mi­ce, uz pred­log da bu­de do­ni­jet po skra­će­nom po­stup­ku.
To zna­či da je Bra­jo­vić iz­bja­go da odr­ži sjed­ni­cu u Pod­gorici jer je na­ja­vljen ve­li­ki an­ti­na­to pro­test is­pred zgra­de Skup­šti­ne to­kom ras­pra­ve u pa­ral­men­tu o član­stvu Cr­ne Go­re u NA­TO.
Na­kon even­tu­al­nog do­no­še­nja i stu­pa­nja na sna­gu ovog za­ko­na, Cr­na Go­ra će do­sta­vi­ti svoj in­stru­ment po­tvr­đi­va­nja Sje­ver­no­a­tlant­skog ugo­vo­ra vla­di Sje­di­nje­nih Ame­rič­kih Dr­ža­va (SAD), ko­ja je de­po­zi­tar ugo­vo­ra.
U obra­zlo­že­nju pred­lo­ga za­ko­na na­vo­di se da su evro­a­tlant­ska in­te­gra­ci­ja i član­stvo u NA­TO, od ob­na­vlja­nja dr­žav­ne ne­za­vi­sno­sti Cr­ne Go­re, je­dan od nje­nih stra­te­ških spolj­no­po­li­tič­kih pri­o­ri­te­ta.
– Po­u­če­na is­ku­stvom gu­bit­ka ne­za­vi­sno­sti na­kon Pr­vog svjet­skog ra­ta, Cr­na Go­ra mo­ra u po­sto­je­ćim ge­o­po­li­tič­kim okol­no­sti­ma da ra­ci­o­nal­no sa­gle­da sve mo­guć­no­sti i do­ne­se od­lu­ku ko­ja će na naj­cje­lis­hod­ni­ji i eko­nom­ski naj­pra­vič­ni­ji na­čin da za­šti­ti nje­ne na­ci­o­nal­ne i bez­bjed­no­sne in­te­re­se – sa­op­šti­li su iz Vla­de.
To je, ka­ko se ocje­nju­je, po­seb­no va­žno ima­ju­ći u vi­du re­gi­o­nal­ni, ali i ši­ri po­li­tič­ki, eko­nom­ski i bez­bjed­no­sni kon­tekst. Da­tum pri­je­ma tog in­stru­men­ta o po­tvr­đi­va­nju bi­će da­tum stu­pa­nja Cr­ne Go­re u NA­TO.
In­te­re­sant­no je da na­kon što Sje­ver­no­a­tlant­ski ugo­vor iz­me­đu no­ve čla­ni­ce i osta­lih bu­de na sna­zi 20 go­di­na, sva­ka stra­na mo­že is­tu­pi­ti go­di­nu da­na na­kon što je pre­da­la iz­ja­vu o istu­pa­nju vla­di Sje­di­nje­nih Ame­rič­kih Dr­ža­va, ko­ja će oba­vi­je­sti­ti vla­de dru­gih pot­pi­sni­ca o pre­da­ji sva­ke ta­kve iz­ja­ve. To se i na­vo­di u vla­di­nom pred­lo­gu, od­no­sno u Sje­ver­no­a­tlant­skom ugo­vo­ru ko­ji, na pred­log iz­vr­šne vla­sti, Skup­šti­na tre­ba da ra­ti­fi­ku­je.
M.V.


Nu­nes: Po­što­va­ti ne­za­vi­snost sud­stva

Ame­rič­ki kon­gre­smen De­vin Nu­nes po­zdra­vio je ostva­re­ni na­pre­dak i re­for­me ko­je je Cr­na Go­ra spro­ve­la na evro­a­tlan­skom pu­tu i is­ka­zao pu­nu po­dr­šku nje­nom pred­sto­je­ćem član­stvu u NA­TO. Ka­ko je re­kao, to je po­tvr­đe­no i ne­dav­nim okon­ča­njem po­stup­ka ra­ti­fi­ka­ci­je Pro­to­ko­la o pri­stu­pa­nju Cr­ne Go­re NA­TO-u u Sje­di­nje­nim Ame­rič­kim Dr­ža­va­ma.
Mi­ni­star vanj­skih po­slo­va Sr­đan Dar­ma­no­vić raz­go­va­rao je sa de­le­ga­ci­jom ame­rič­kog kon­gre­sa, na če­lu sa kon­gre­sme­nom De­vi­nom Nu­ne­som.
Pot­pred­sjed­nik Vla­de Zo­ran Pa­žin i Nu­nes raz­go­va­ra­li su o po­li­tič­koj si­tu­a­ci­ji i uka­za­li na po­tre­bu da svi po­li­tič­ki su­bjek­ti, ko­ji di­je­le de­mo­krat­ski si­stem vri­jed­no­sti, uče­stvu­ju u di­ja­lo­gu u Skup­šti­ni, kao naj­va­žni­jem de­mo­krat­skom fo­ru­mu u dr­ža­vi.Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"