Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ojadili državu za 4,5 miliona, za Mila sve čisto * Nema dogovora sa DPS-om i njegovim satelitima * Čitava partija pristupa Demokratama * Zakon pisali u interesu tajkuna * Djecu učili o pticama * Najljepša na svijetu * Gigant u zalivu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-04-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Drago Musić, trener atletičarke Slađane Perunovi&:
– Što su rezultati naših sportista bolji, to je ministarstvo prema njima gore.

Vic Dana :)

Facebook: Najbolji sam!
Youtube: I ja!
Google: Bez mene ništa!
Internet: Molim!?
Kompjuter: Bez mene nema nikog’ od vas!
Struja: O čemu vi pričate?
Tesla: What?
Teslina mama: Šta?
Teslin deda: Da nije nas, ne bi ni vas bilo!
Adam i Eva: Šta si to rekao?
Bog: Sram vas sve bilo!
Chuck Norris: Ajmo razlaz.

Dođe kompjuteraš u mesaru i kaže:
- Dajte mi 100 grama salame.
- Da vam narežem?
- Ma jok, prebaci mi na USB!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika SVETISLAV PERIŠIĆ ZA „DAN“ NAJAVIO ZA NAREDNI VIKEND ODLUKU DSP-A U CILJU JAČANJA OPOZICIONE SCENE
Pešić Čitava partija pristupa Demokratama Ubijeđen sam da će DSP po tom pitanju biti jedinstven i da ćemo donijeti odluku koja će biti u pravcu homogenizacije opozicione političke scene u Crnoj Gori – poručio je Svetislav Perišić
Dan - novi portal
De­mo­krat­ska stran­ka prav­de do­ni­je­će na­red­nog vi­ken­da od­lu­ku o pri­stu­pa­nju tog ne­dav­no for­mi­ra­nog po­li­tič­kog su­bjek­ta De­mo­krat­skoj Cr­noj Go­ri. To je za „Dan“ na­ja­vio Sve­ti­slav Pe­ri­šić, li­der DSP-a. De­mo­kra­ta­ma će se usko­ro pri­dru­ži­ti i do­sko­ra­šnji od­bor­ni­ci De­mo­krat­skog fron­ta u plje­valj­skom lo­kal­nom par­la­men­tu Ni­ko­la Rov­ča­nin i Bo­jan Kr­va­vac.
– Još od mo­men­ta na­pu­šta­nja De­mo­krat­skog fron­ta funk­ci­o­ne­ra i čla­no­va ko­ji su for­mi­ra­li DSP, zbog pro­gram­ske bli­sko­sti sa De­mo­kra­ta­ma, zna­ča­jan dio član­stva iz­no­sio je ini­ci­ja­ti­vu da tre­ba da pri­stu­pi­mo De­mo­krat­skoj Cr­noj Go­ri. Iz tog raz­lo­ga, iako je na Pr­vom kon­gre­su DSP-a usvo­jen Pro­gram i sta­tut par­ti­je a na­kon to­ga i spro­ve­de­na osta­la pro­ce­du­ra za re­gi­stra­ci­ju par­ti­je, od­lu­či­li smo da DSP ne upi­su­je­mo u re­gi­star po­li­tič­kih par­ti­ja dok Glav­ni od­bor ne od­lu­či o ini­ci­ja­ti­vi za pri­stu­pa­nje De­mo­kra­ta­ma – ka­zao je Sve­ti­slav Pe­ri­šić.
Ka­ko je do­dao, ima­ju­ći u vi­du da je po­me­nu­ta te­ma ak­tu­e­li­zo­va­na pret­hod­nih da­na, DSP će ima­ti sjed­ni­ce par­tij­skih or­ga­na na­red­nog vi­ken­da i po tom pi­ta­nju do­ni­je­ti ko­nač­nu od­lu­ku.
– Ubi­je­đen sam da će DSP po tom pi­ta­nju bi­ti je­din­stven i da će­mo do­ni­je­ti od­lu­ku ko­ja će bi­ti u prav­cu ho­mo­ge­ni­za­ci­je opo­zi­ci­o­ne po­li­tič­ke sce­ne u Cr­noj Go­ri – za­klju­čio je Pe­ri­šić.
Rov­ča­nin i Kr­va­vac ne­dav­no su na­pu­sti­li DF tvr­de­ći da ni­je­su sprem­ni da po­dr­že po­li­ti­ku pre­ma ko­joj će do­sa­da­šnji pr­vi čo­vjek plje­valj­skog Fron­ta Mi­lan Le­kić bi­ti no­si­lac li­ste na pre­dsto­je­ćim lo­kal­nim iz­bo­ri­ma. Rov­ča­nin, ko­ji je član No­ve srp­ske de­mo­kra­ti­je, na­pu­stio je i član­stvo u ovoj po­li­tič­koj stran­ci, dok je Kr­va­vac na­pu­stio član­stvo u De­mo­krat­skoj na­rod­noj par­ti­ji.
– Na­kon istu­pa­nja iz DF-a, for­mi­ra­li smo klub ne­za­vi­snih od­bor­ni­ka, ko­ji će u tom sta­tu­su funk­ci­o­ni­sa­ti do kra­ja man­da­ta. Sve što sam na­ja­vio u sa­op­šte­nju u od­no­su na pri­stu­pa­nje di­je­la čla­no­va i ak­ti­vi­sta for­ma­li­zo­va­će se u na­red­nim da­ni­ma i ne­dje­lja­ma – ka­zao je ju­če za „Dan“ Rov­ča­nin.
V.R.-B.Je.


Nova: Rovčanin da vrati mandat

Klub mla­dih No­ve srp­ske de­mo­kra­ti­je Plje­vlja po­zvao je ju­če Rov­ča­ni­na da im vra­ti od­bor­nič­ki man­dat na­kon što je na­pu­stio tu par­ti­ju i na­ja­vio pri­stu­pa­nje De­mo­kra­ta­ma. Po­ru­ču­ju Rov­ča­ni­nu da je iz­dao pro­gram stran­ke iz lič­nih in­te­re­sa i pre­ve­li­ke am­bi­ci­je. Tvr­de da je unu­tar stran­ke ve­ći­na od­lu­či­va­la, kao i da se ni­je mo­glo pri­hva­ti­ti da ma­nji­na od­lu­či sa­mo da bi Rov­ča­nin ostao u No­voj.
– Do­ne­dav­no je pri­pa­dao No­voj srp­skoj de­mo­kra­ti­ji ko­ja je srp­ska na­ci­o­nal­na stran­ka i znak na­ci­o­nal­nog pre­po­zna­va­nja ko­jeg Rov­ča­nin pre­li­je­ta­njem u cr­ve­nu par­ti­ju jav­no od­ba­cu­je. U sa­mo­kri­ti­ci do­sa­da­šnjeg par­tij­skog an­ga­žo­va­nja bi­jed­no i po­kaj­nič­ki prav­da se no­vom po­slo­dav­cu da tek sa­da do­bi­ja pri­li­ku da „mi­ri i spre­ča­va po­dje­le“ u na­šoj op­šti­ni. Ni­ko­la Rov­ča­nin ima pra­vo da ode gdje god že­li i ra­di šta god ho­će ali mo­ra da zna da ne­će­mo ću­ta­ti ka­da nam na ne­do­sto­jan na­čin pod­me­će „kal­ku­li­sa­nje“ i pro­ble­ma­ti­zu­je naš srp­ski na­ci­o­nal­ni iden­ti­tet. Čak te op­tu­žbe iz­no­si u tre­nut­ku ka­da zbog naj­jad­ni­je ka­ri­je­ri­stič­ke kal­ku­la­ci­je na­pu­šta Srp­sku na­ci­o­nal­nu stran­ku i pre­la­zi u na­ci­o­nal­no ne­de­fi­ni­sa­ni po­li­tič­ki obje­kat. No, vje­ro­vat­no je sve ovo mo­ra­lo ta­ko da se i za­vr­ši, pa Ni­ko­la Rov­ča­nin, po­put ra­ni­jih srp­skih pre­le­ta­ča, za­vr­ša­va na kra­ju u ko­lo ana­ci­o­nal­ne po­li­ti­ke ko­ju je osmi­slio ne­ko sa stra­ne a pri­hva­ti­lo ci­je­lo ja­to pre­le­ta­če­vi­ća ko­ji­ma svim svo­jim bi­ćem i pri­pa­da – na­vo­di se u sa­op­šte­nju ko­je je pot­pi­sa­lo de­vet čla­no­va ple­valj­skog klu­ba mla­dih No­ve, pred­vo­đe­ni Ne­ma­njom Bra­šan­cem.


Rov­ča­nin: Vi ste to­pov­sko me­so

Ni­ko­la Rov­ča­nin sa­op­štio je da će na sa­op­šte­nje klu­ba Mla­dih No­ve srp­ske de­mo­kra­ti­je Plje­vlja, od­go­vo­ri­ti sa­mo po­lo­vi­ni pot­pi­sni­ka, „jer dru­ga po­lo­vi­na do pri­je po­la go­di­ne ni­je bi­la dio stran­ke, ko­li­ko mi je po­zna­to“.
– Ne do­zvo­li­te da u po­li­ti­ci kao i u ži­vo­tu dru­gi lju­di ma­ni­pu­li­šu va­ma. Tek ste po­če­li da se ba­vi­te po­li­ti­kom. Dra­go mi je da pr­vi put iz­la­zi­te u jav­nost i oče­ku­jem da će­te na­sta­vi­ti že­sto­kim uda­ri­ma na DPS, baš kao što sam ja to ra­dio sa istih va­ših po­zi­ci­ja i kao što ću da­lje ra­di­ti. Ovo sa­op­šte­nje sa­mo po­tvr­đu­je mo­je sta­vo­ve. Dok u De­mo­kra­ta­ma mla­di lju­di vo­de op­šti­ne, u DF-u slu­že kao to­pov­sko me­so. Pa­met­no­me do­sta – po­ru­čio je on.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"