Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vladini partneri saslušavani oko šverca 250 kilograma kokaina * Od opštine naplatio šest hiljada zbog sopstvenih propusta * Mafija nastavlja progon * Poreski dug narastao na 820 miliona eura * Vladini partneri saslušavani oko šverca 250 kilograma kokaina * Sičija * Divajn o Crnoj Gori
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 19-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Mitropolit Amfilohije:
Najveća sramota Crne Gore koja se dogodila i koja se događa je da se majke dovedu u situaciju da noćivaju i bore se za svoja prava ispred Skupštine i Vlade.

Vic Dana :)

Učiteljica pita:
- Djeco, ko zna da mi objasni kako funkcioniše država?
Javlja se Perica:
- Država je kao prekookeanski brod. Kapetan je predsjednik Vlade, a posada su ministri i oni vode taj brod kroz talase i oluje i sve druge opasnosti...
Učiteljica dobacuje:
- A narod?
Perica odgovara:
- Pa putnici su narod!
Učiteljica nastavlja:
- A šta rade putnici?
A Perica će kao iz topa:
- Pa povraćaju!


Idu dva praseta ulicom i vide mesaru, tada će jedno prase drugom:
-Au kako su ovi ljudi glupi, misle da nama trebaju rezervni djelovi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika IZBORNA MATEMATIKA U HERCEG NOVOM NA STRANI ANTIREŽIMSKIH SUBJEKATA
Jedan od ranijih sastanaka opozicije u Herceg Novom Opozicija u prednosti četiri hiljade glasova DPS je na izborima 16. oktobra osvojio 5.918 glasova u Herceg Novom, DF 4.677, Demokrate 2.352, koalicija Ključ 2.116, a SDP 707, što pokazuje da je opozicija dobila 9.852 glasa, ili 3.934 glasa više od DPS-a
Dan - novi portal
Opo­zi­ci­ja na pred­sto­je­ćim iz­bo­ri­ma u Her­ceg No­vom, ko­ji će bi­ti odr­ža­ni 7. ma­ja, ima je­din­stve­nu šan­su, ali za to je po­treb­na ko­or­di­na­ci­ja, oci­je­ni­li su po­li­tič­ki ana­li­ti­ča­ri. Oni su po­seb­no uka­za­li na či­nje­ni­cu da je na iz­bo­ri­ma 16. ok­to­bra 2016. go­di­ne opo­zi­ci­o­ni blok ostva­rio zna­čaj­nu pred­nost u Her­ceg No­vom.
Na­i­me, „Dan” je do­šao do po­da­ta­ka o bro­ju gla­so­va ko­je su ključ­ni po­li­tič­ki su­bjek­ti osvo­ji­li na ni­vou Her­ceg No­vog na dan par­la­men­tar­nih iz­bo­ra pro­šle go­di­ne.
De­mo­krat­ska par­ti­ja so­ci­ja­li­sta je ta­da osvo­ji­la 5.918 gla­so­va, De­mo­krat­ski front 4.677, De­mo­kra­te 2.352, ko­a­li­ci­ja Ključ 2.116, a SDP 707. Opo­zi­ci­ja je na ok­to­bar­skim iz­bo­ri­ma osvo­ji­la 9.852 gla­sa u Her­ceg No­vom, a DPS 5.918, što da­je raz­li­ku od 3.934 gla­sa u ko­rist opo­zi­ci­je.
Ko­a­li­ci­o­ni part­ne­ri DPS-a sa dr­žav­nog ni­voa osvo­ji­li su za­ne­mar­ljiv broj gla­so­va, ko­ji ni­je bio ni pri­bli­žno do­vo­ljan za cen­zus na lo­kal­nom ni­vou.
Pred­sjed­nik Gra­đan­ske ali­jan­se Bo­ris Ra­o­nić ka­zao je za „Dan” da je opo­zi­ci­ji po­treb­na ko­or­di­na­ci­ja.
– Opo­zi­ci­ja ima je­din­stve­nu šan­su, ali za to je po­treb­na ko­or­di­na­ci­ja i do­bar raz­log za­što u Her­ceg No­vom ne­ma boj­ko­ta, a u Nik­ši­ću ga je bi­lo. Ta dva iza­zo­va mo­ra­ju ima­ti od­go­vor već sa­da i mo­ra­ju bi­ti do­bro is­ko­mu­ni­ci­ra­ni – sma­tra Ra­o­nić.
Na­kon što su od­bor­ni­ci skra­ti­li man­dat Skup­šti­ne op­šti­ne Her­ceg No­vi, pred­sjed­nik dr­ža­ve Fi­lip Vu­ja­no­vić ras­pi­sao je iz­bo­re za 7. maj.
Po­li­tič­ki ana­li­ti­čar Bo­ži­dar Čo­la­ko­vić re­kao je da se mo­že re­ći da je boj­kot opo­zi­ci­o­nih par­ti­ja na ne­dav­nim iz­bo­ri­ma u Nik­ši­ću uči­nio si­mu­la­ci­ju iz­bor­nog pro­ce­sa evi­dent­nom. Ka­ko je do­dao, s dru­ge stra­ne, plan DPS-a za osva­ja­nje ve­ći­ne po­stao je be­smi­slen, bez ob­zi­ra na nji­ho­vo za­do­volj­stvo „po­bje­dom”.
– Ka­ko dru­ga­či­je oci­je­ni­ti iz­ja­vu no­si­o­ca li­ste i no­vog-sta­rog gra­do­na­čel­ni­ka, da­tu po­sli­je gla­sa­nja, da će se na kra­ju vi­dje­ti ko je po­bjed­nik tr­ke u ko­joj fak­tič­ki na­stu­pa sam. Ili, pa­ra­dok­sal­no, dru­ga li­sta za­vr­ši kao su­štin­ski tre­će­pla­si­ra­na. Jed­no­stav­nim ne­u­če­stvo­va­njem u si­mu­la­ci­ji „pro­vje­re ras­po­lo­že­nja gra­đa­na” uz­dr­man je si­stem ko­ji po­či­va na stra­hu i po­da­ni­štvu – oci­je­nio je Čo­la­ko­vić.
On sma­tra da je ob­ja­vlji­va­nje po­bje­de na kra­ju da­na naj­o­či­gled­ni­je po­ka­za­lo ka­ko se u naj­ve­ćoj par­ti­ji ra­zu­mi­je­va­ju iz­bo­ri.
– Duh ustav­nog na­če­la da se ne mo­že us­po­sta­vi­ti ni­ti pri­zna­ti vlast ko­ja ne pro­is­ti­če iz slo­bod­no iz­ra­že­ne vo­lje na de­mo­krat­skim iz­bo­ri­ma (član dva Usta­va) oči­gled­no ne do­pi­re do par­ti­je ko­ja bi kao vi­še­de­ce­nij­ski kon­sti­tu­ent vla­sti tre­ba­lo da bu­de nje­gov ču­var – re­kao je Čo­la­ko­vić.
Osim u Her­ceg No­vom, i iz­bo­ri u Ul­ci­nju, Moj­kov­cu, Pet­nji­ci i na Ce­ti­nju tre­ba­lo bi da bu­du odr­ža­ni ove go­di­ne.
Di­re­kor Po­li­ti­kon mre­že Jo­va­na Ma­ro­vić ka­že da od­lu­ka o na­stu­pu na lo­kal­nim iz­bo­ri­ma u Her­ceg No­vom ne za­vi­si, ili ne bi tre­ba­lo da za­vi­si, od to­ga ko­li­ku pred­nost opo­zi­ci­ja ima u od­no­su na De­mo­krat­sku par­ti­ju so­ci­ja­li­sta u ovom gra­du.
– Ov­dje je vi­še ri­ječ o je­din­stve­nom pri­stu­pu i re­zul­ta­tu stra­te­škog pro­mi­šlja­nja zna­ča­ja ovih iz­bo­ra u od­no­su na ak­tu­el­nu po­li­tič­ku kri­zu. Uzi­ma­ju­ći u ob­zir ne­dav­ne iz­bo­re u Nik­ši­ću, mo­no­po­li­za­ci­ja vla­sti je du­go­roč­no neo­dr­živ pro­je­kat. Ta­ko­đe, či­ni se da je neo­bja­šnji­vo što DPS una­pri­jed pro­zi­va opo­zi­ci­ju zbog po­ten­ci­jal­nog ne­je­din­stve­nog sta­va o na­stu­pu u Her­ceg No­vom isto­vre­me­no pri­želj­ku­ju­ći boj­kot ko­ji bi im, po ra­ču­ni­ci sa par­la­men­tar­nih iz­bo­ra u ok­to­bru, omo­gu­ćio da iz­bjeg­nu po­raz – re­kla je Ma­ro­vi­će­va.
S dru­ge stra­ne, ka­ko je do­da­la, pred opo­zi­ci­jom su iza­zo­vi da­ljeg sin­hro­ni­zo­va­nog dje­lo­va­nja.
– Stav pre­ma iz­bo­ri­ma tre­ba da bu­de je­din­stven, a ne se­lek­ti­van i po po­tre­bi –is­ta­kla je Ma­ro­vi­će­va.M.V.


Rok za pre­da­ju li­sta 12. april

Na­kon što MUP do­sta­vi bi­rač­ki spi­sak, Op­štin­ska iz­bor­na ko­mi­si­ja (OIK) od­re­di­će i broj bi­ra­li­šta. Vje­ru­ju da će taj broj bi­ti kao i na pret­hod­nim iz­bo­ri­ma – 51. Kraj­nji da­tum za od­re­đi­va­nje bro­ja bi­rač­kih mje­sta je 17. april, a de­set da­na ka­sni­je tre­ba­lo bi da bu­du for­mi­ra­ni bi­rač­ki od­bo­ri. Pre­da­ja iz­bor­nih li­sta tra­je do 12. apri­la u po­noć.
U Her­ceg No­vom pra­vo gla­sa ima 24.995 gra­đa­na.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"