Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Aco samo od jedne firme zaradio 14 miliona * Blokada glasanja u rukama opozicije * Neću zakazati sjednicu o mojoj smjeni * Direktoru Fonda stan za 8.000 eura * Aco samo od jedne firme zaradio 14 miliona * Jadnici i nesrećnici * Rijeka Slavica
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 19-02-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Rajka Glušica, predsjednica Foruma žena URA:
Za majke mora biti novca.

Vic Dana :)

Crnogorac otišao kod doktora i žali se:
- Doktore umoran sam i hronično neispavan
Doktor:
- A koliko dnevno spavate?
- Oko pet sati.
- Pa zato ste i umorni...morate da spavate više od pet sati dnevno!
- E ne mogu više doktore, jer po noći spavam osam sati!


Završio političar privatni fakultet i sav razdragan kaže ženi:
- Da sam znao da je tako lako, završio bih i srednju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika NVO POVODOM BRITANSKE ODLUKE DA SE NE DOZVOLI OTVARANJE DVA POGLAVLJA Vlada zbog nerada kriva za zastoj
Dan - novi portal
I po­red uva­ža­va­nja pro­kla­mo­va­nog prin­ci­pa Vla­de u pro­ce­su pri­stu­pa­nja EU „kva­li­tet is­pred br­zi­ne“, ali i slo­že­no­sti unu­tra­šnjih pro­ble­ma i broj­nih iza­zo­va sa ko­ji­ma se EU su­o­ča­va u ovom tre­nut­ku, oči­to je da pre­go­va­rač­ki pro­ces Cr­ne Go­re sa Evrop­skom uni­jom po­či­nje da te­če sve spo­ri­je, ka­za­la je ko­or­di­na­tor u CGO Ana Ne­ne­zić. Ona je ka­za­la da je či­nje­ni­ca da na­kon pr­vih pet go­di­na pre­go­va­rač­kog pro­ce­sa ni­je­smo od­ma­kli da­lje od dva pri­vre­me­no za­tvo­re­na po­gla­vlja, kao i da od dr­ža­va čla­ni­ca i iz Bri­se­la do­bi­ja­mo sve vi­še upi­ta i kri­ti­ka.
– Či­ni se i da pro­ces po­sta­je sve za­tvo­re­ni­ji, da se i ono ma­lo iz­bo­re­nih pra­va za efek­tiv­no uklju­či­va­nje za­in­te­re­so­va­ne jav­no­sti po­či­nje do­vo­di­ti u pi­ta­nje, a sve ma­nje kre­di­bil­nih ob­ja­šnje­nja do­bi­ja­mo i od nad­le­žnog mi­ni­star­stva. Na pri­mjer, mi ne zna­mo ko­ji su učin­ci ne­dav­ne po­sje­te mi­ni­stra evrop­skih po­slo­va i glav­nog pre­go­va­ra­ča Alek­san­dra Pe­jo­vi­ća Ve­li­koj Bri­ta­ni­ji, a ko­ji je si­gur­no mo­rao otvo­ri­ti pi­ta­nje blo­ka­de otva­ra­nja dva pre­go­va­rač­ka po­gla­vlja sa svo­jim sa­go­vor­ni­ci­ma. Bi­lo bi lo­gič­no i za oče­ki­va­ti da je jav­nost iz­vi­je­stio ko­ja je bi­la nje­go­va po­zi­ci­ja, ko­ji su bi­li ar­gu­men­ti ko­je je iz­nio bri­tan­skim sa­go­vor­ni­ci­ma, i ako su mu oni da­li pu­nu po­dr­šku, na što uka­zu­ju nje­go­ve ob­ja­ve na dru­štve­nim mre­ža­ma, što to zna­či kon­kret­no za da­lji pro­ces pre­go­vo­ra Cr­ne Go­re sa EU – na­ve­la je Ne­ne­zić.
Ko­or­di­na­tor u NVO Po­li­ti­kon Jo­va­na Ma­ro­vić ka­za­la je da jav­nost ima pra­vo da bu­de in­for­mi­sa­na o to­ku pre­go­va­rač­kog pro­ce­sa po svim po­gla­vlji­ma, pa sa­mim tim i da do­bi­je ob­ja­šnje­nje za­što po­gla­vlja ko­ja se od­no­se na slo­bo­du kre­ta­nja rad­ni­ka i pra­vo osni­va­nja pred­u­ze­ća i slo­bo­du pru­ža­nja uslu­ga još ni­su otvo­re­na.
– Od­no­sno, ako ni­je ri­ječ o blo­ki­ra­nju, ko­je to uslo­ve Cr­na Go­ra ni­je is­pu­ni­la da bi otvo­ri­la pre­go­vo­re o ova dva pod­ruč­ja prav­ne te­ko­vi­ne Evrop­ske uni­je – ka­za­la je Ma­ro­vić.
Iz nje­nog ugla, to da od­re­đe­na dr­ža­va čla­ni­ca EU blo­ki­ra cr­no­gor­ske pre­go­vo­re u po­je­di­nim po­gla­vlji­ma ne mo­že bi­ti us­put­na in­for­ma­ci­ja iz­re­če­na pri­li­kom po­sje­te pre­mi­je­ra su­sjed­noj ze­mlji, a da isto­vre­me­no Mi­ni­star­stvo evrop­skih po­slo­va ne­ma ni­ka­kav ko­men­tar na pi­ta­nja no­vi­na­ra.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"