Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Šef ANB-a priznao susrete sa Branom * Milo gura Vešovića dok ga Katnić izviđa * „Teroristima” po pet mjeseci zatvora * Pored sina plaćamo kumove i drugove * Šef ANB-a priznao susrete sa Branom * Ne planiramo više duete * Sunčane igrarije u Delti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Zdenka Popović, potpredsjednik Demokratske Crne Gore:
– Milovi prijatelji državi dužni stotine miliona eura.

Vic Dana :)

Ide zec šumom i vidi da svi odjednom bježe pa zaustavi malog miša i upita ga:
- Je li, mišu, što svi bježe?
A miš će njemu:
- Lav je provalio da ga lavica vara pa bježe svi sumnjivi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-01-26 VLADAN VUČELIĆ NAPUŠTA MJESTO PREDSJEDNIKA PODGORIČKOG DPS-A
Vučelić, Đukanović, Stijepović (sa desna na lijevo) Ostavka poslije Milovih kritika DPS je na lokalnim izborima u Podgorici 2014. godine osvojio 49.051 glas, a na parlamentarnim u oktobru prošle godine 48.561
Dan - novi portal
Pred­sjed­nik pod­go­rič­kog od­bo­ra De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta Vla­dan Vu­če­lić naj­vje­ro­vat­ni­je će usko­ro pod­ni­je­ti ostav­ku na tu funk­ci­ju zbog lo­šeg re­zul­ta­ta stran­ke u glav­nom gra­du na par­la­men­tar­nim iz­bo­ri­ma odr­ža­nim 16. ok­to­bra pro­šle go­di­ne. Oče­ku­je se iz istog raz­lo­ga i sko­ra pro­mje­na na mje­stu se­kre­ta­ra pod­go­rič­kog DPS-a. Tu funk­ci­ju tre­nut­no oba­vlja Mi­o­mir M. Mu­go­ša.
Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na“, Vu­če­lić se na ova­kav po­tez od­lu­čio na­kon sjed­ni­ce pod­go­rič­kog od­bo­ra DPS-a, odr­ža­ne pri­je ne­ko­li­ko da­na, na ko­joj je pred­sjed­nik par­ti­je Mi­lo Đu­ka­no­vić po­ten­ci­rao pi­ta­nje od­go­vor­no­sti za loš iz­bor­ni re­zul­tat stran­ke na par­la­men­tar­nim iz­bo­ri­ma 16. ok­to­bra pro­šle go­di­ne na ni­vou glav­nog gra­da.
Ka­ko nam je re­če­no u vr­hu pod­go­rič­kog DPS-a, Vu­če­lić naj­vje­ro­vat­ni­je ne­će če­ka­ti na­ja­vlje­nu sjed­ni­cu pred­sjed­ni­štva stran­ke na ko­joj će bi­ti raz­ma­tra­no pi­ta­nje od­go­vor­no­sti za loš iz­bor­ni re­zul­tat već će pri­je to­ga pod­ni­je­ti ostav­ku.
De­mo­krat­ska par­ti­ja so­ci­ja­li­sta je na lo­kal­nim iz­bo­ri­ma u Pod­go­ri­ci 2014. go­di­ne osvo­ji­la 49.051 glas, a na par­la­men­tar­nim u ok­to­bru pro­šle go­di­ne 48.561. Za DPS je na par­la­men­tar­nim iz­bo­ri­ma 2012. go­di­ne u Pod­go­ri­ci gla­sa­lo 47.642 bi­ra­ča. Đu­ka­no­vić je pred čla­no­vi­ma pod­go­rič­kog DPS-a is­ka­lio ne­za­do­volj­stvo či­nje­ni­com da ta par­ti­ja u glav­nom gra­du ne mo­že da do­bi­je mno­go vi­še gla­so­va. Ka­ko smo sa­zna­li, uka­zu­ju­ći na od­go­vor­nost naj­i­stak­nu­ti­jih čel­ni­ka lo­kal­nog DPS-a za loš iz­bor­ni re­zul­tat, Đu­ka­no­vić je pod­vu­kao da sma­tra da funk­ci­je pred­sjed­ni­ka i se­kre­ta­ra pod­go­rič­kog od­bo­ra tre­ba pro­fe­si­o­na­li­zo­va­ti. Ka­ko je na­gla­sio, ne mo­gu se na kva­li­te­tan na­čin ove funk­ci­je oba­vlja­ti upo­re­do sa di­rek­tor­skim u jav­nim pred­u­ze­ći­ma i in­sti­tu­ci­ja­ma. Vu­če­lić je di­rek­tor pod­go­rič­kog Vo­do­vo­da a Mi­o­mir M. Mu­go­ša Po­re­ske upra­ve.
To­kom di­sku­si­je, pred­sjed­nik DPS-a je pri­znao da i on sno­si dio od­go­vor­no­sti za loš iz­bor­ni re­zul­tat u glav­nom gra­du, sa po­zi­ci­je ko­or­di­na­to­ra za Pod­go­ri­cu. Ne­ko­li­ko uče­sni­ka sjed­ni­ce pod­go­rič­kog DPS-a po­tvr­di­lo nam je ne­zva­nič­no da je Vu­če­lić to­kom ras­pra­ve ka­zao da za nje­ga re­zul­ta­ti par­ti­je na ni­vou glav­nog gra­da ni­je­su to­li­ko lo­ši i da ih sma­tra re­la­tiv­no uspje­šnim.
Sta­tu­tom DPS-a pro­pi­sa­no je da je, uko­li­ko se ne ostva­ri za­do­vo­lja­va­ju­ći iz­bor­ni re­zul­tat, pred­sjed­nik OO du­žan da, na­kon ob­ja­ve zva­nič­nih re­zul­ta­ta, pod­ne­se iz­vje­štaj i sta­vi funk­ci­ju na ras­po­la­ga­nje Op­štin­skom od­bo­ru. Pred­sjed­nik plje­valj­skog od­bo­ra DPS-a Fi­lip Vu­ko­vić pr­va je „žr­tva“ te sta­tu­tar­ne od­red­be na­kon ok­to­bar­skih par­la­men­tar­nih iz­bo­ra jer je u no­vem­bru pro­šle go­di­ne pod­nio ostav­ku na tu funk­ci­ju. Vu­ko­vić je u kam­pa­nji obe­ćao de­set i po hi­lja­da gla­so­va. De­mo­krat­ska par­ti­ja so­ci­ja­li­sta je u Plje­vlji­ma na par­la­men­tar­nim iz­bo­ri­ma osvo­ji­la 8.300 gla­so­va, oko 2.000 ma­nje od opo­zi­ci­je.
V.R.


Bez od­go­vo­ra

Re­dak­ci­ja „Da­na“ po­ku­ša­la je da od pred­sjed­ni­ka pod­go­rič­kog DPS-a Vla­da­na Vu­če­li­ća do­bi­je od­go­vor ve­za­no za ini­ci­ra­nje nje­go­ve smje­ne zbog lo­šeg iz­bor­nog re­zul­ta­ta. Že­lje­li smo da od nje­ga ču­je­mo i da li će če­ka­ti sjed­ni­cu pred­sjed­ni­štva ili će se pri­je to­ga po­vu­ći sa funk­ci­je. Vu­če­lić to­kom ju­če­ra­šnjeg da­na ni­je od­go­va­rao na na­še po­zi­ve ni­ti na SMS u ko­me smo na­ve­li pre­ci­zno pi­ta­nje.


Đukanović tra­ži da Mi­go vi­še ra­di

Pred­sjed­nik DPS-a Mi­lo Đu­ka­no­vić u kri­ti­ka­ma to­kom po­du­žeg iz­la­ga­nja na sjed­ni­ci pod­go­rič­kog DPS-a ni­je za­o­bi­šao ni gra­do­na­čel­ni­ka Sla­vo­lju­ba Sti­je­po­vi­ća. Pre­ma na­šim sa­zna­nji­ma, Đu­ka­no­vić je skre­nuo pa­žnju Sti­je­po­vi­ću da mo­ra mno­go vi­še da se ra­di na ni­vou Glav­nog gra­da. Ni­je bi­lo kon­kret­ne pri­če o gra­do­na­čel­ni­ko­voj od­go­vor­no­sti ili even­tu­al­noj smje­ni zbog lo­šeg is­ho­da iz­bo­ra, sa­mo je pod­vu­če­no da se oče­ku­ju mno­go bo­lji re­zul­ta­ti ra­da u na­red­nom pe­ri­o­du.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"