Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * Damjanović prekršio Statut i oštetio partiju * Policija sumnja na osvetu * Kuću prodali bivšem tajnom agentu, htjeli bioskop u Gintašu * Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * SAD nijesu više svjetski policajac * Milo i Mile
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore:
Šef Agencije za nacionalnu bezbjednost ćuti da Milo Đukanović ne bi bio uhvaćen u laži.

Vic Dana :)

Piroćanac Mane pogine u saobraćajnoj nesreći, pa su prijatelji izabrali jednog od njih da to saopšti njegovoj ženi. Ovaj pristane. Kada je došao pred vrata pokojnikove kuće, on pokuca na vrata, a otvara mu Manetova žena:
- Izvol`te?
- Izvin`te, jeste li vi udovica na Maneta?
- A ne, nisam udovica!
- Da se kladimo?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika POTREDSJEDNIK DEMOKRATA MOMO KOPRIVICA ZA „DAN” OCIJENIO Herceg Novom izbori prijeko potrebni DPS će pokušati da izbjegne izbore jer su ubjedljivo poraženi u Herceg Novom od opozicije 16. oktobra, razlikom od preko 4.000 glasova – kaže Koprivica
Dan - novi portal
Her­ceg No­vom su pri­je­ko po­treb­ni no­vi iz­bo­ri da bi se de­mo­krat­ski ri­je­ši­la kri­za ko­ju iza­zi­va DPS, sma­tra pot­pred­sjed­nik De­mo­kra­ta Mo­mo Ko­pri­vi­ca. Ka­ko je re­kao, DPS će po­ku­ša­ti da se iz­bjeg­ne ras­pi­si­va­nje iz­bo­ra jer su ubje­dlji­vo po­ra­že­ni od opo­zi­ci­je 16. ok­to­bra, raz­li­kom od pre­ko 4.000 gla­so­va.
– De­mo­kra­te Her­ceg No­vog kao iz­u­zet­no jak od­bor, o če­mu svje­do­če i re­zul­ta­ti ok­to­bar­skih iz­bo­ra u Her­ceg No­vom, tra­ži­le su i ar­gu­men­to­va­le da se hit­no skra­ti man­dat lo­kal­nom par­la­men­tu i ide na no­ve iz­bo­re. Opo­zi­ci­ja tre­ba da uči­ni sve da se in­sti­tu­ci­o­nal­nim pu­tem skra­ti man­dat lo­kal­nom par­la­men­tu, da usmje­ri oštri­cu kri­ti­ke na DPS, kao i da nje­gu­je od­no­se uva­ža­va­nja iz­me­đu opo­zi­ci­o­nih par­ti­ja – re­kao je Ko­pri­vi­ca za „Dan”.
On je re­kao da ne­ma di­le­me da će De­mo­kra­te tru­jum­fo­va­ti u Her­ceg No­vom, a sad je naj­va­žni­je da do­đe do ras­pi­si­va­nja iz­bo­ra da bi se smi­je­nio DPS kao ge­ne­ra­tor pro­ble­ma.
Ko­pri­vi­ca na­vo­di da su iz­bo­ri u Nik­ši­ću ple­bi­scit o uda­ru Vla­de na si­ro­ti­nju. Nik­šić­ki iz­bo­ri su, sma­tra on, bit­ka za slo­bod­nu i de­mo­krat­sku Cr­nu Go­ru.
– Ni­je­su cr­no­gor­ski gra­do­vi va­ro­ši ko­je ne vo­de ra­ču­na o ka­ta­stro­fal­nim učin­ci­ma dr­žav­nih po­li­ti­ka Vla­de. Gra­đa­ne za­ni­ma ka­ko rje­ša­va­nje lo­kal­nih i ko­mu­nal­nih pro­ble­ma, ta­ko i po­tre­ba da se po­kre­ne ta­las de­mo­krat­skih pro­mje­na i od­ba­ce pla­no­vi ko­ji pro­du­blju­ju eko­nom­ske ne­jed­na­ko­sti i dru­štve­no ra­slo­ja­va­nje. Si­gur­no je da se gra­đa­ni Nik­ši­ća i dru­gih op­šti­na ne­će pri­gi­ba­ti pod Mar­ko­vi­će­vim jar­mom na­mi­je­nje­nim za eks­plo­a­ta­ci­ju si­ro­ma­šnih slo­je­va i de­va­sta­ci­ju pre­o­sta­le sred­nje kla­se – re­kao je Ko­pri­vi­ca
On je na­veo da će Mar­ko­vić pla­ti­ti ci­je­nu za to što se po­du­hva­tio da do­sled­no spro­ve­de ama­net Mi­la Đu­ka­no­vi­ća o eks­plo­a­ta­ci­ji si­ro­ti­nje i am­ne­sti­ra­nju taj­ku­na.
– Laž je da ne­ma nov­ca u Cr­noj Go­ri. Isti­na je da je on kod taj­ku­na i par­tij­skih pa­ra­zi­ta, a ne kod re­gu­lar­nih pred­u­zet­ni­ka i u dr­žav­nom bu­dže­tu. Isti­na je da Mar­ko­vi­ćev ka­bi­net ne­ma ni zna­nja ni vo­lje da sti­mu­li­še stva­ra­nje nov­ca u re­gu­lar­noj pred­u­zet­nič­koj sfe­ri. Da je dr­ža­va spro­ve­la za­kon i sank­ci­o­ni­sa­la taj­ku­ne i ko­rum­pi­ra­ne slu­žbe­ni­ke i vra­ti­la i na­pla­ti­la ono što joj pri­pa­da u slu­ča­je­vi­ma ko­je su De­mo­kra­te pro­ce­su­i­ra­le i do­sta­vi­le ne­spor­ne do­ka­ze bi­lo bi sred­sta­va za sve si­ro­ma­šne slo­je­ve na ko­je je uda­rio Mar­ko­vi­ćev ka­bi­net – oci­je­nio je Ko­pri­vi­ca.
Ka­ko je re­kao, su­gu­ran je ubje­dljiv po­raz DPS-a na pred­sto­je­ćim lo­kal­nim iz­bo­ri­ma, a De­mo­kra­te će bi­ti oko­sni­ca pro­mje­na i smje­ne re­ži­ma.
– Mi ima­mo i ka­pa­ci­tet i od­go­vor­nost da pro­bu­di­mo onu dru­štve­nu sna­gu či­je će ak­ti­vi­ra­nje  ne­za­u­sta­vlji­vo vo­di­ti istin­skim pro­mje­na­ma, pre­va­zi­la­že­nju po­dje­la i ozdra­vlje­nju eko­no­mi­je. Ta­ko­đe, s ob­zi­rom na ste­pen so­ci­jal­ne i po­li­tič­ke kri­ze i s ob­zi­rom na to da su nov­ča­ni­ci gra­đa­na sve ta­nji, ne mo­že vi­še ni re­žim da sva­đa­ma i po­dje­la­ma mu­ti vo­du ne bi li se re­žim­ske slu­žbe svo­jim kon­struk­ci­ja­ma uba­ca­le i lo­vi­le u mut­nom. Što su ta­nji nov­ča­ni­ci, to su ma­nje šan­se da re­žim­ske slu­žbe i nji­ho­vi lov­ci u mut­nom uspje­šno pri­re­đu­ju „iden­ti­tet­ske za­ba­ve” za gra­đa­ne – ka­zao je Ko­pri­vi­ca.
Ka­ko je re­kao, za eko­nom­sko ozdra­vlje­nje po­treb­ne su uskla­đe­ne i isto­vre­me­ne mje­re šted­nje i raz­voj­ne mje­re. To­ga, ka­že on, ne­ma da­nas i gra­đa­ni će da­ti sna­žan od­go­vor na to.
M.V.

Re­žim uda­ra na nov­ča­nik si­ro­ti­nje

Ka­ko sma­tra Mo­mo Ko­priv­ica, od­lu­ka­ma Vla­de šte­di se uda­rom na si­ro­ti­nju, po­sku­plje­njem go­ri­va, sma­nje­njem ka­pi­tal­nog bu­dže­ta i sma­nje­njem sred­sta­va za teh­no­lo­ške vi­ško­ve, umje­sto da se šte­di re­za­njem bu­džet­skih pri­vi­le­gi­ja i ne­pro­duk­tiv­nih ras­ho­da i re­for­mi­sa­njem jav­nog sek­to­ra.
– Raz­voj­ne mje­re ne po­sto­je jer ova vla­da ni­je u sta­nju da vi­di bu­duć­nost i da pri­stu­pi re­for­mi po­slov­nog okru­že­nja i iz­grad­nji in­sti­tu­ci­ja ko­je će osi­gu­ra­ti odr­živ pri­vred­ni raz­voj – ka­zao je Ko­pri­vi­ca.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"