Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * ANB krenula u predizbornu kampanju * Braća tražila reket od 200 hiljada * Pomoćniku dala stan na časnu riječ * Mjesecom tekle rijeke magme * Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * Samir i Kiki u muzičkoj misiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-08-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Zaustavi pandur dizelaša i traži mu vozačku dozvolu. Naravno, dizelaš je nema. Pandur traži ličnu kartu ili pasoš. Dizelaš kaže da nema ništa od toga.
●Dobro, šta imate? - pita pandur.
●Imam retrovizor! - kaže dizelaš.
●Dobro, dajte.
Dizelaš iščupa retrovizor i da mu. Pandur pogleda, pa kaže:
●Pa, kolega, što ne kažete da ste u civilu?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika POTPREDSJEDNIK GRAĐANSKOG POKRETA URA DRITAN ABAZOVIĆ O IZBORNOM NASTUPU Veliki građanski blok ili idemo sami
Dan - novi portal
Pot­pred­sjed­nik Gra­đan­skog po­kre­ta Uje­di­nje­na re­form­ska ak­ci­ja (URA) Dri­tan Aba­zo­vić po­ru­čio je da je cilj tog po­li­tič­kog su­bjek­ta da do­đe do pro­mje­na u Cr­noj Go­ri i smje­ne DPS-a. On je sa­op­štio da GP URA ne­će uče­stvo­va­ti u me­đu­o­po­zi­ci­o­nim pre­pu­ca­va­nji­ma i bor­bi za pre­vlast unu­tar opo­zi­ci­je.
– Uje­di­nje­na re­form­ska ak­ci­ja je sprem­na da bu­de dio ve­li­kog gra­đan­skog blo­ka, pa i da ne bu­de ni­jed­no na­še ime na li­sti, ako to vo­di smje­ni DPS-a. Naš je cilj da na­đe­mo for­mu­lu ka­ko da se po­bi­je­di DPS. URA je sprem­na i za sa­mo­stal­ni na­stup – na­gla­sio je Aba­zo­vić u raz­go­vo­ru sa ak­ti­vi­sti­ma Gra­đan­skog po­kre­ta URA na Ce­ti­nju.
Aba­zo­vić je is­ta­kao i da je za­do­vo­ljan što me­đu čla­no­vi­ma i sim­pa­ti­ze­ri­ma URA ima ve­li­ki broj biv­ših čla­no­va Li­be­ral­nog sa­ve­za, ko­ji je uspio da sa­ču­va obraz Ce­ti­nju i Cr­noj Go­ri. Ocje­nju­ju­ći da je od­lu­ka o iz­la­sku iz pre­la­zne Vla­de is­prav­na i neo­p­hod­na, on je re­kao da GP URA že­li da do pro­mje­na u Cr­noj Go­ri do­đe mir­nim pu­tem zbog če­ga je po­ku­ša­la da kroz Vla­du iz­bor­nog po­vje­re­nja spri­je­či zlo­u­po­tre­be i po­ve­ća po­vje­re­nje u iz­bor­ni pro­ces.
Po­ka­za­lo se, me­đu­tim, da DPS ni­je spre­man da po­štu­je ono što je pot­pi­sao. Ni­su is­po­što­va­ne od­lu­ke o to­me da se stra­te­ški va­žne od­lu­ke do­no­se kon­sen­zu­som i da se usvo­ji set va­žnih me­dij­skih za­ko­na. DPS-u ni­je od­go­va­ra­lo da se ovi za­ko­ni usvo­je, jer ima­ju že­lju i cilj da se na­sta­vi ova pr­lja­va kam­pa­nja, i da nji­ho­vi me­di­ji na­sta­ve sa kon­ta­mi­na­ci­jom, te­ro­rom i bru­tal­nim na­pa­di­ma na kon­tro­lo­re i ru­ko­vod­stvo Gra­đan­skog po­kre­ta URA – ka­že Aba­zo­vić.
On je re­kao da su DPS i nje­go­vi sa­te­li­ti usvo­ji­li štet­ne od­lu­ke po Cr­nu Go­ru, vje­ru­ju­ći da će opo­zi­ci­o­ni pred­stav­ni­ci pri­hva­ti­ti te od­lu­ke i osta­ti u Vla­di.
– Oni ni­su vje­ro­va­li da u Cr­noj Go­ri po­sto­ji par­ti­ja ko­ja je sprem­na da zbog prin­ci­pa iza­đe iz Vla­de. Ni­je­smo pri­hva­ti­li da bu­de­mo sa­u­če­sni­ci u uni­šta­va­nju pri­vred­nih i ras­pro­da­ji pri­rod­nih re­su­r­sa Cr­ne Go­re – is­ta­kao je Aba­zo­vić.
Pot­pred­sjed­ni­ca Gra­đan­skog po­kre­ta Uje­di­nje­na re­form­ska ak­ci­ja Bo­že­na Je­lu­šić is­ta­kla je da je za nju i po­li­tič­ki su­bjekt ko­me pri­pa­da Ce­ti­nje je­dan od im­pe­ra­ti­va. Na­gla­si­la je da URA ima oba­ve­zu da stvo­ri dr­ža­vu u ko­joj ne­će jed­na vlast hi­ber­ni­ra­ti 25 go­di­na.
– DPS je stvo­rio dr­ža­vu u ko­joj na­še pla­že vi­še ne pri­pa­da­ju na­ma. Mi ne mo­že­mo da se pro­še­ta­mo ve­li­kim di­je­lom Bu­dvan­ske ri­vi­je­re. Ne­ka­da su lju­di od dvi­je so­be u Bu­dvi mo­gli da iz­dra­žva­ju dje­cu na stu­di­ja­ma u Cr­noj Go­ri ili ino­stran­stvu. Da­nas lju­di sa apart­ma­ni­ma je­dva da mo­gu da iz­dr­ža­va­ju sa­mi se­be. Ne znam u če­mu je smi­sao nji­ho­vih pri­va­ti­za­ci­ja ako na­ša dje­ca po­sle to­ga ima­ju pla­te od 300 ili 400 eura – na­ve­la je Je­lu­šić. Ka­ko je re­kla, Cr­na Go­ra se pre­u­zi­ma do po­sled­njeg nje­nog kva­dra­ta i „mi to mo­ra­mo spri­je­či­ti”. Po­ru­či­la je da je to raz­log da se iza­đe na iz­bo­re.
– GP URA je kre­di­bil­na al­ter­na­ti­va ko­ja u svom pro­gra­mu ima za­da­tak i oba­ve­zu da de­mon­ti­ra ovaj si­stem ko­ji je za­ro­bio Cr­nu Go­ru, njen odr­ži­vi raz­voj i re­su­r­se – ka­za­le je Je­lu­šić.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"