Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Izgubio posao pa život * Nijesu čuvali svjedoka saradnika * Nema slobode gdje ubijaju novinare * Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Zakoni o kleveti ne treba da ućutkaju medije * Vatra gutala četiri pravoslavne svetinje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

N/AArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2016-05-02 MIODRAG LEKIĆ I ŽARKO RAKČEVIĆ POZVALI SRĐANA MILIĆA I RANKA KRIVOKAPIĆA Odgovorno do dogovora
Dan - novi portal
Li­de­ri De­mo­sa i Gra­đan­skog po­kre­ta URA Mi­o­drag Le­kić i Žar­ko Rak­če­vić upu­ti­li su pi­smo pred­sjed­ni­ci­ma So­ci­ja­li­stič­ke na­rod­ne par­ti­je Sr­đa­nu Mi­li­ću i So­ci­jal­de­mo­krat­ske par­ti­je Ran­ku Kri­vo­ka­pi­ću, u ko­jem od njih tra­že da bu­du od­go­vor­ni i po­stig­nu do­go­vor u ve­zi sa opo­zi­ci­o­nim mje­sti­ma u vla­di iz­bor­nog po­vje­re­nja. U pi­smu se, po­red osta­log, na­vo­di da je naj­prin­ci­pi­jel­ni­ji i naj­pra­ved­ni­ji mo­del da sva­koj od če­ti­ri opo­zi­ci­o­ne par­ti­je pri­pad­ne po jed­na mi­ni­star­ska funk­ci­ja, a da pot­pred­sjed­nik Vla­de bu­de ne­stra­nač­ka lič­nost. De­mos i URA tra­že i da, uko­li­ko je to uslov za do­go­vor, SNP i SDP raz­mo­tre op­ci­ju po ko­joj bi po­di­je­li­li pot­pred­sjed­nič­ko mje­sto, mje­sto mi­ni­stra po­ljo­pri­vre­de i dva po­moć­nič­ka mje­sta u Mi­ni­star­stvu pro­svje­te i Mi­ni­star­stvu zdra­vlja. Rak­če­vić i Le­kić, pod­sje­ća­ju Mi­li­ća i Kri­vo­ka­pi­ća da mo­ra­ju bi­ti svje­sni da se Vla­da bi­ra 4. ma­ja. Pred­sjed­ni­ci De­mo­sa i URA ta­ko­đe in­si­sti­ra­ju da svi­ma ko­ji ula­ze u pre­la­znu vla­du mo­ra bi­ti ja­sno da u njoj ni­su ka­ko bi spro­vo­di­li svo­je stra­nač­ke pro­gra­me i po­li­ti­ke, već da bi za­u­sta­vi­li zlo­u­po­tre­bu dr­žav­nih re­sur­sa i spri­je­či­li iz­bor­nu kra­đu. Iz URA i De­mo­sa kon­sta­tu­ju da su SNP i SDP svo­jim po­sled­njim po­te­zi­ma zbu­ni­li jav­nost: SNP tra­že­njem dvi­je mi­ni­star­ske po­zi­ci­je, a SDP pre­pu­šta­njem da dru­gi­ma pri­pad­nu funk­ci­je i od­go­vor­nost. Za­to na kra­ju Le­kić i Rak­če­vić ape­lu­ju na ove par­ti­je, od­no­sno nji­ho­vo ru­ko­vod­stvo, da bu­du svje­sni od­go­vor­no­sti i da pro­na­đu mo­del ko­ji će obez­bi­je­di­ti fink­ci­o­nal­nost pre­la­zne vla­de.
Ra­ni­je je do­go­vo­re­no da mje­sto mi­ni­stra unu­tra­šnjih po­slo­va pri­pad­ne De­mo­su, od­no­sno Go­ra­nu Da­ni­lo­vi­ću. Gra­đan­ski po­kret URA je kao ne­stra­nač­ku lič­nost za mi­ni­stra ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja pred­lo­žio Bo­ri­sa Ma­ri­ća iz Cen­tra za gra­đan­sko obra­zo­va­nje (CGO).
Opo­zi­ci­ji pre­ma spo­ra­zu­mu pri­pa­da­ju još mi­ni­star­ske po­zi­ci­je u mi­ni­star­stvi­ma fi­nan­si­ja i po­ljo­pri­vre­de, te jed­no pot­pred­sjed­nič­ko mje­sto.V.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"