Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Izgubio posao pa život * Nijesu čuvali svjedoka saradnika * Nema slobode gdje ubijaju novinare * Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Zakoni o kleveti ne treba da ućutkaju medije * Vatra gutala četiri pravoslavne svetinje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

N/AArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2016-04-30 EVROPSKA KOMISIJA ODOBRILA ZAJEDNIČKI PROGRAM
Jačati prekograničnu saradnju Srbije i Crne Gore
Dan - novi portal
Pro­gram pre­ko­gra­nič­ne sa­rad­nje iz­me­đu Sr­bi­je i Cr­ne Go­re za pe­ri­od od 2014. do 2020. go­di­ne odo­bren je od­lu­kom Evorp­ske ko­mi­si­je, sa­op­šte­no je iz Vla­de. Ka­ko su na­ve­li u do­ku­men­tu o tom pro­gra­mu, ko­ji je ra­zam­tarn na po­sled­njoj sjed­ni­ci Vla­de, usvo­je­ni pro­gram za pe­ri­od 2014. do 2020. go­di­ne pred­sta­vlja stra­te­gi­ju pre­ko­gra­nič­ne sa­rad­nje za po­gra­nič­no pod­ruč­je i utvr­đu­je, iz­me­đu osta­log, po­pis pri­hva­tlji­vih ge­o­graf­skih pod­ruč­ja, kon­tekst pri­hva­tlji­vog pod­ruč­ja, te­mat­ske pri­o­ri­te­te pro­gra­ma i in­di­ka­tiv­na bu­džet­ska iz­dva­ja­nja za pe­ri­od od se­dam go­di­na.
Pro­gram pre­ko­gra­nič­ne sa­rad­nje će se fo­ku­si­ra­ti na ja­ča­nje pri­vred­ne sa­rad­nje i za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne.
– Pro­gram­sko pod­ruč­je za ovaj pre­ko­gra­nič­ni pro­gram pro­te­že se pre­ko ju­go­za­pad­ne Sr­bi­je i sje­ver­nih i cen­tral­nih dje­lo­va Cr­ne Go­re. Ob­u­hva­ta 17.402 kva­dra­ta i ima po­pu­la­ci­ju od 693.412 sta­nov­ni­ka ko­ji ži­ve u 24 op­šti­ne – pi­še u vla­di­nom do­ku­men­tu.
Ob­ja­šnja­va se da pro­gram­sko pod­ruč­je u Cr­noj Go­ri po­kri­va sle­de­će op­šti­ne – An­dri­je­vi­ca, Be­ra­ne, Bi­je­lo Po­lje, Gu­si­nje, Ko­la­šin, Moj­ko­vac, Nik­šić, Pet­nji­ca, Plav, Plje­vlja, Plu­ži­ne, Ro­ža­je, Šav­nik, Ža­bljak.
U Sr­bi­ji to su op­šti­ne No­va Va­roš, Pri­boj, Pri­je­po­lje, Sje­ni­ca u Zla­ti­bor­skom okru­gu; op­šti­ne Vr­njač­ka Ba­nja, Kra­lje­vo, No­vi Pa­zar, Ra­ška, Tu­tin u Ra­škom okru­gu, i op­šti­na Iva­nji­ca u Mo­ra­vič­kom okru­gu.
– Ci­lje­vi pro­gra­ma po­ve­za­ni su s pro­ce­som evrop­ske in­te­gra­ci­je. Ci­lje­vi pro­gra­ma će bi­ti ostva­re­ni kroz pru­ža­nje po­dr­ške una­pre­đe­nju do­bro­su­sjed­skih od­no­sa spro­vo­đe­njem lo­kal­nih i re­gi­o­nal­nih ini­ci­ja­ti­va; pod­sti­ca­nje in­te­gra­ci­je u EU, pri­pre­mu bu­du­ćih dr­ža­va čla­ni­ca EU za spro­vo­đe­nje ci­lja te­ri­to­ri­jal­ne sa­rad­nje u okvi­ru struk­tur­nih fon­do­va, kao i pod­sti­ca­nje eko­nom­skog i so­ci­jal­nog raz­vo­ja u po­gra­nič­nim pod­ruč­ji­ma – po­ru­ču­ju iz Vla­de.
M.V

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"