Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika ČELNIK SDP-A RANKO KRIVOKAPIĆ PORUČIO
Krivokapić Ne vidim sebe kao lidera opozicije
Dan - novi portal
Pred­sjed­nik SDP-a i Skup­šti­ne Cr­ne Go­re Ran­ko Kri­vo­ka­pić ka­zao je da ne vi­di se­be kao li­de­ra opo­zi­ci­je. Re­kao je da ni­je sa­mo li­der Gra­đan­skog po­kre­ta URA Žar­ko Rak­če­vić imao kon­tak­te sa De­mo­krat­skom par­ti­jom so­ci­ja­li­sta (DPS) ve­za­no za po­li­tič­ki spo­ra­zum za fer i slo­bod­ne iz­bo­re, već su ih ima­li i on i li­der De­mo­sa Mi­o­drag Le­kić.
– Kon­tak­ti­ram sa oni­ma ko­ji ima­ju ovla­šće­nja da kon­tak­ti­ra­ju u DPS-u. Kad ima pri­li­ke, kon­tak­ti­ram i sa pred­sjed­ni­kom Mi­lom Đu­ka­no­vi­ćem. Kon­tak­ti­rao sam i ka­da je po­čeo di­ja­log, kon­tak­ti­rao sam i na­kon gla­sa­nja o po­vje­re­nju Vla­di. Na­ša du­žnost je da sa­ra­đu­je­mo sa svi­ma ko­ji mo­gu po­mo­ći da se stva­ri po­pra­ve – re­kao je Kri­vo­ka­pić Atlas te­le­vi­zi­ji.
Pred­sjed­nik par­la­men­ta po­no­vio je da ni­je pre­kr­šio Ustav ti­me što je ot­ka­zao sjed­ni­cu na ko­joj je tre­ba­lo da se ras­pra­vlja o nje­go­vom ra­zr­je­še­nju. Na­ja­vio je da će to­kom apri­la ras­pi­sa­ti sjed­ni­cu sa istim dnev­nim re­dom, od­no­sno sa 15 vla­di­nih pred­lo­ga i sa pred­lo­gom za nje­go­vo ra­zr­je­še­nje, a ko­men­ta­ri­šu­ći mo­guć­nost da DPS za­tra­ži po­seb­nu sjed­ni­cu na ko­joj bi se ras­pra­vlja­lo o nje­go­vom ra­zr­je­še­nju, na­gla­sio je da je sa­zi­va­nje bi­lo ko­je sjed­ni­ce is­klju­či­vo u nje­go­voj nad­le­žno­sti.
Pre­ma nje­go­vim na­vo­di­ma, pred­log da iz­bor­no za­ko­no­dav­stvo pre­đe u nad­le­žnost spe­ci­jal­nog tu­ži­la­štva je dio pred­lo­ga spo­ra­zu­ma vla­sti i opo­zi­ci­je o slo­bod­nim i fer iz­bo­ri­ma.
– Tre­ba vi­dje­ti da li je u ovom tre­nut­ku naj­bit­ni­je spri­je­či­ti iz­bor­ne kra­đe. Za opo­zi­ci­ju ni­je pri­hva­tlji­vo da iz­bo­ri u Tiv­tu bu­du odr­ža­ni sre­di­nom lje­ta. Na­dam se da po­sto­ji po­li­tič­ka vo­lja kod DPS-a da se spo­ra­zum pot­pi­še, ali ne is­klju­ču­jem mo­guć­nost da do to­ga i ne do­đe – na­vo­di Kri­vo­ka­pić.
Ka­že da je pred­log spo­ra­zu­ma vla­sti i opo­zi­ci­je o or­ga­ni­zo­va­nju fer i slo­bod­nih iz­bo­ra su­štin­ski ostao isti kao i 19. fe­bru­a­ra.
– Ra­ču­nam da vi­še ni­je spor­no ono što je na pa­pi­ru. Su­štin­ski smo pred tre­nut­kom isti­ne, i 19. fe­bru­a­ra bi­lo je isto sta­nje. Kre­nu­li smo po­no­vo, ali ne bih re­kao u pre­go­vo­re, jer ovih mje­sec da­na ni­je bi­lo pre­go­vo­ra ne­go pre­ci­zi­ra­nja od­red­bi. Ali po­sli­je mje­sec da­na smo ma­nje-vi­še na istom mje­stu gdje smo i bi­li i haj­de sad ko­nač­no da vi­di­mo da li ima po­li­tič­ke vo­lje ili ne­ma – sma­tra Kri­vo­ka­pić.
Na­gla­ša­va da je u spo­ra­zu­mu sa­dr­ža­no i to da se iz­bor­no za­ko­no­dav­stvo pre­ba­ci u nad­le­žnost spe­ci­jal­nog tu­ži­la­šta. 
– Po­ka­za­lo se da je ste­pen dru­štve­ne opa­sno­sti zbog iz­bor­nih kra­đa, ku­po­vi­ne gla­so­va, pri­jet­nji lju­di­ma ogro­man. I u toj si­tu­a­ci­ji ni­je ve­li­ka pa­u­za od dva-tri mje­se­ca u ovoj bor­bi ko­ju tu­ži­lac uspje­šno vo­di. Tre­ba iz­mje­ri­ti šta je za dru­štvo va­žni­je. Da li je va­žni­je da se iz­bor­ni kri­mi­nal pre­ki­ne, da Cr­na Go­ra do­bi­je vlast ko­ja je iz­raz vo­lje gra­đa­na a ne kra­đe, ili je i tu­ži­o­cu i svi­ma na­ma va­žni­je da ri­je­ši­mo ne­ka pi­ta­nja ko­ja su te­ku­ća i ko­ja ne­će po­bje­ći – ci­je­ni Kri­vo­ka­pić.
Uka­zao je da je mo­gu­će da Osnov­no tu­ži­la­štvo „iz­ne­se” iz­bor­ni pro­ces, na­ja­vlju­ju­ći da će ini­ci­ra­ti raz­go­vo­re na tu te­mu.
Go­vo­re­ći o iz­bo­ri­ma u Tiv­tu, Kri­vo­ka­pić je oci­je­nio da se od­lu­ka SDP-a da pre­da iz­bor­nu li­stu mo­že ši­ro­ko tu­ma­či­ti, pa čak i ti­me da oni pri­sta­ju na pra­vi­la ko­ja dik­ti­ra DPS, ali je na­gla­sio da je od­lu­ku do­nio op­štin­ski od­bor stran­ke. Po­tvr­dio je da je imao du­ge raz­go­vo­re sa čla­no­vi­ma od­bo­ra, ali ni­je že­lio da se iz­ja­sni šta lič­no mi­sli o toj od­lu­ci.
– To mo­že da zna­či da igra­mo po pra­vi­li­ma DPS-a. Ali pri­je to­ga je sle­de­ća stvar, a to je da smo mi de­mo­krat­ska par­ti­ja i da na­ši od­bo­ri sa­mi od­lu­ču­ju ka­ko će na­stu­pi­ti na iz­bo­ri­ma, ako je sa­mo­sta­lan na­stup. Ako je ko­a­li­ci­ja, on­da to tre­ba usa­gla­si­ti sa or­ga­ni­ma par­ti­je, ali ako je sa­mo­stal­no, on­da od­lu­ču­je­mo sa­mi. Imao sam si­noć sa­sta­nak sa nji­ma i svje­sni su oni da će ovo bi­ti go­ri iz­bo­ri ne­go svi osta­li, ako bu­de­mo na njih iza­šli. Ali, osta­vljam nji­ma da od­lu­če, do 7. apri­la oni mo­gu da od­lu­če da li će po­vu­ći li­stu ili ne – za­klju­čio je Kri­vo­ka­pić. M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"