Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vlast zaposlila Keljmendijevu ženu * Pajović pozitivan na DPS * EPCG četiri godine krši zakon * Grčki ceh plaćaćemo i mi * Vlast zaposlila Keljmendijevu ženu * Putin podržao Grke * Ne prodajte trofeje za NATO članstvo
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-07-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač :
- Koliko imaš godina?
- Sedam
- Kada bude došao kondukter , reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga :
- Koliko imaš godina ?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom INICIJATIVA PZP-A U SUSRET 13. JULU
Urediti spomenik Urediti spomenik u Golubovcima
Dan - novi portal
Po­kret za pro­mje­ne Grad­ske op­šti­ne Go­lu­bov­ci tra­ži od nad­le­žnih da ure­de spo­men grob­ni­ce pa­lim bor­ci­ma u Go­lu­bov­ci­ma u su­sret 13. ju­lu. Oni tra­že od nad­le­žnih or­ga­na i slu­žbi da im da­ju odo­bre­nja, ko­ja će omo­gu­ći­ti da, u skla­du sa mo­guć­no­sti­ma, po­pra­ve mo­bi­li­jar oko spo­me­ni­ka.
-Tra­ži­mo odo­bre­nje da bi mo­gli da an­ga­žu­je­mo struč­ne slu­žbe ko­je će ura­di­ti dio neo­p­hod­nih po­prav­ki i in­ter­ven­ci­ja na mo­bi­li­ja­ru i oko­li­ni ovog isto­rij­ski zna­čaj­nog objek­ta. Na­ši čla­no­vi i za­in­te­re­so­va­ni gra­đa­ni će im u sve­mu to­me po­mo­ći, bu­du­ći da oni ko­ji su za to pla­će­ni, oči­gled­no ne­ma­ju ni­ka­kvu na­mje­ru da bi­lo šta uči­ne da una­pri­je­de ovaj obje­kat i nje­go­vu oko­li­nu. Mi će­mo sa onim či­me ras­po­la­že­mo uči­ni­ti naj­vi­še što mo­že­mo, i na­da­mo se pod­sta­ći i dru­ge na slič­ne kon­kret­ne ak­ci­je – re­kao je Alek­san­dar Ko­ji­čić, iz Po­kre­ta za pro­mje­ne.
Ko­ji­čić sma­tra da, bu­du­ći da se bli­ži 13. jul, da bi naj­pre­po­zna­tlji­vi­je i naj­ča­sni­je obi­ljež­je Ze­te, spo­me­nik pa­lim bor­ci­ma, tre­ba­lo u naj­kra­ćem ro­ku ure­di­ti.
-Bu­du­ći da ovu pro­sla­vu do­če­ku­je u po­lu mra­ku, sa slo­mlje­nim klu­pa­ma, ukra­de­nim šah­ta­ma, im­pro­vi­zo­va­nim pr­ska­li­ca­ma, sa sta­kle­nom sr­čom i opu­šci­ma na sva­kom ko­ra­ku, sma­tra­mo da se što pri­je mo­ra ure­di­ti. I na­kon vi­še na­ših upo­zo­re­nja i pred­lo­ga da se ovaj isto­rij­ski obje­kat osvi­je­tli, sre­di, sta­vi pod vi­deo nad­zor, uz re­do­van obi­la­zak pred­stav­ni­ka upra­ve po­li­ci­je, da bi po­stao li­jep i mi­ran ku­tak za dje­cu i po­ro­di­ce, lo­kal­na sa­mo­u­pra­va ni­je re­a­go­va­la ni na ko­ji na­čin. Ta­ko­đe, ni­je re­a­go­va­la ni jed­na nje­na slu­žba, i kao i obič­no iz­gle­da da je nji­hov pa­tri­o­ti­zam ve­zan sa­mo za ver­bal­no is­po­lja­va­nje, a in­te­re­so­va­nje za Ze­tu za pred­iz­bo­r­no vri­je­me, jer da je dru­ga­či­je, pri­mi­je­ti­li bi ono što ov­dje na­vo­di­mo – is­ti­če Ko­ji­čić.
I gra­đa­ni sma­tra­ju da je neo­p­hod­no ure­di­ti spo­me­nik i po­dr­ža­va­ju ini­ci­ja­ti­vu PzP-a. Za oče­ki­va­ti je i da im se pri­dru­že uko­li­ko se kre­ne u ure­đe­nje ovog zna­čaj­nog objek­ta. Ili­ja Vuč­ko­vić sma­tra da bi tre­ba­lo ura­di­ti spo­me­nik, jer ka­ko ka­že ova­kva obi­ljež­ja za­slu­žu­ju da bu­du sre­đe­na.
- Ne smi­je se za­bo­ra­vi­ti na one ko­ji su nam do­ni­je­li slo­bo­du. Mog oca brat od stri­ca, bio je je­di­nac, stri­je­ljan je kod Ci­jev­ne. Moj otac je sva­ke go­di­ne 4. ju­la na Dan bor­ca na taj spo­me­nik no­sio je­dan ka­ran­fil da ga ne za­bo­ra­vi. Ti lju­di za­slu­žu­ju to­li­ko, a mno­gi su ih za­bo­ra­vi­li. Zbog to­ga sma­tram da bi tre­ba­li da ma­lo po­pra­ve i ure­de spo­me­nik u Go­lu­bov­ci­ma. To ni­je ve­li­ka in­ve­sti­ci­ja a pu­no bi zna­či­la - re­kao je Vuč­ko­vić.
I Dra­žen Ka­lu­đe­ro­vić sma­tra da spo­me­nik 13. jul tre­ba da do­če­ka pot­pu­no ure­đen.
-Pro­stor oko spo­me­ni­ka tre­ba po­ko­si­ti, po­pra­vi­ti ogra­du jer je po­lo­mlje­na sa ne­ko­li­ko stra­na, ofar­ba­ti klu­pe, i po­sa­di­ti ne­ko cvi­je­će da se ople­me­ni. Ni­je­su to ve­li­ka sred­stva, samo da se kre­ne u tu pri­ču. Ako po­sto­ji ini­ci­ja­ti­va to je su­per, ali što pri­je tre­ba kre­nu­ti u nje­nu re­a­li­za­ci­ju. Tu bi se ka­sni­je oku­plja­la dje­ca, a ne van­da­li ko­ji uni­šta­va­ju spo­me­nik – sma­tra Ka­lu­đe­ro­vić.
Da bi spo­me­nik u Go­lu­bov­ci­ma tre­ba­lo da bu­de dio re­pre­zen­ta Ze­te sma­tra Mir­ko Ko­jo­vić.
-Mo­ra­li bi ure­di­ti spo­me­nik. Ni­je osvi­je­tljen pa je neo­p­hod­no po­sta­vi­ti ra­svje­tu. Ogra­da je pa­la, te je tre­ba po­no­vo po­sta­vi­ti i pre­far­ba­ti. Ne bi bi­lo na od­met i po­sa­di­ti ne­ko cvi­je­će - is­ti­če Ko­jo­vić.
A.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"