Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Tužilaštvo ispituje krađu tri mandata * Pred policajkom u Baltića ispalili 60 hitaca * Pokušao da likvidira rođake * Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka * Sitnina * Kako smo iskeširali Cecin dernek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 04-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milisav Popović, pisac i kolumnista „Dana”:
– Pišem onako kako želim da čitam.

Vic Dana :)

Žena ima muža koji se zove Budimir, a zovu ga Buda.
Zove je švaler telefonom i pita:
- Će da bude nešto noćas?
Ona mu tiho reče:
- Ako Bude bude, neće da bude, ali ako Bude ne bude, će da bude!


Kaže Perica mami: „Mama, tata je opet pijan!” „A otkud ti to znaš?” „Pa eno ga, opet brije ogledalo.”


Kako bi se zvao film „300” da u njemu glumi Čak Noris?
- Jedan!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom AUTOBUSKI PREVOZNIK „ALIVODIĆ” SKRATIO TRASU
„Sedmica” parkirana kod trafika u Ulici Meše Selimovića Tološi zakinuti za „sedmicu”
Dan - novi portal
Sta­nov­ni­ci di­je­la To­lo­ša i Blo­ka de­vet već de­se­tak da­na pri­mo­ra­ni su da auto­bus če­ka­ju na auto­bu­skom sta­ja­li­štu u Uli­ci Me­še Se­li­mo­vi­ća u Blo­ku šest jer je auto­bu­ski pre­vo­znik Grad­ski sa­o­bra­ćaj PG skra­tio tra­su „7” ko­ja je išla do nji­ho­vih na­se­lja. Bez pre­vo­za ostao je ve­li­ki broj gra­đa­na iz uli­ca Mi­ha­i­la La­li­ća, Vla­da Ćet­ko­vi­ća, Bje­lopoljske, Knin­ske, Tre­binj­ske...
Na ovaj po­tez pre­vo­znik Ha­ris Ali­vo­dić se od­lu­čio jer su van­da­li, u dva na­vra­ta, ka­me­no­va­li auto­bu­se i pri­či­ni­li šte­tu. Auto­bus „7” sa­o­bra­ća od Sta­rog aero­dro­ma do Blo­ka de­vet, a sve dok nad­le­žni ne za­u­sta­ve ulič­nu ban­du i obez­bi­je­de si­gur­nost u sa­o­bra­ća­ju, zad­nja sta­ni­ca auto­bu­sa bi­će sta­ja­li­šte kod tra­fi­ka u Uli­ci Me­še Se­li­mo­vi­ća u Blo­ku šest. „Sed­mi­ca” je i ju­če bi­la par­ki­ra­na kod tra­fi­ka u Uli­ci Me­še Se­li­mo­vi­ća
Po­slo­vo­đa Grad­skog sa­o­bra­ća­ja Pg Mi­lo­rad Ra­do­vić ka­že da su o skra­će­nju tra­se oba­vi­je­sti­li Se­kre­ta­ri­jat za ko­mu­nal­ne po­slo­ve i sa­o­bra­ćaj.
–U dva da­na ka­me­no­va­li su nam če­ti­ri auto­bu­sa na toj tra­si i pri­či­ni­li ve­li­ku šte­tu. Po­lo­mlje­na su sta­kla za ko­je tre­ba da pla­ti­mo od 300 do 500 eura u za­vi­sno­sti od ve­li­či­ne. Lo­me nam šo­fer­šajb­ne za ko­ju tre­ba da pla­ti­mo 1.000 eura. Mi smo sve to pri­ja­vi­li Upra­vi po­li­ci­ji, ali ni­ka­kvog od­go­vo­ra ne­ma­mo. Tra­ži­li smo od po­li­ci­je da ma­lo če­šće obi­la­ze taj re­jon, ali ni tu ne­ma­mo po­vrat­nu in­for­ma­ci­ju –na­vo­di Ra­do­vić.
Ra­do­vić na­vo­di da je tra­sa „7” skra­će­na u po­po­dnev­noj smje­ni.
– U pri­je­po­dnev­nim sa­ti­ma „7” ide do zad­nje sta­ni­ce Blo­ka de­vet, i to su če­ti­ri po­la­ska uklju­ču­ju­ći i onaj ko­ji ide u 15 ča­so­va ka­da se gra­đa­ni vra­ća­ju sa po­sla. Rad­ni­ci ko­je ra­de u tom di­je­lu gra­da su nas mo­li­li da pro­du­ži­mo tra­su i mi smo im iza­šli u su­sret. Me­đu­tim, u po­po­dnev­nim sa­ti­ma ni­je bez­bjed­no da auto­bu­si idu u Blok 9 zbog to­ga smo od­lu­či­li da skra­ti­mo tra­su i ta­ko će bi­ti sve dok nam nad­le­žni ne ga­ran­tu­ju bez­bjed­nost. Na­ma ni­je pro­blem da se vra­ti­mo na sta­ro i vo­zi­mo do Blo­ka 9, ali sa­mo ako nam obez­bi­je­de uslo­ve – po­ru­ču­je Ra­do­vić.
Iz Se­kre­ta­ri­ja­ta za ko­mu­nal­ne po­slo­ve i sa­o­bra­ćaj ka­žu da ih je pre­vo­znik usme­no oba­vi­je­stio da je skra­tio tra­su auto­bu­sa „7”.
–Usme­no su nas oba­vi­je­sti­li da su im auto­bu­si ka­me­no­va­ni i da su skra­ti­li tra­su. To što na­vo­de i je­su raz­lo­zi za skra­će­nje tra­se. I da su nas pi­sme­no oba­vi­je­sti­li mi bi­smo to pri­hva­ti­li dok nad­le­žni ne ri­je­še si­tu­a­ci­ju – sa­op­šti­la je Ve­sna Jan­ko­vić iz Se­kre­ta­ri­ja­ta za ko­mu­nal­ne po­slo­ve i sa­o­bra­ćaj.
Auto­bus „sed­mi­ca” i ju­če je sa­o­bra­ćao skra­će­nom mar­šru­tom.
–Iz Blo­ka de­vet pri­mo­ran sam da pje­ša­čim do Blo­ka šest jer auto­bu­si vi­še ne idu u na­še na­se­lje. Auto­bu­sko sta­ja­li­šte u Blo­ku de­vet mi je na 100 me­ta­ra uda­lje­no od ku­će, a da bi sti­gao do Blo­ka šest, tre­ba mi ma­lo vi­še vre­me­na. Ra­zu­mi­jem raz­lo­ge zbog ko­jih su skra­ti­li tra­su, ali bi isto oni mo­ra­li da ra­zu­mi­ju gra­đa­ne. Ne smi­ju gra­đa­ni da is­pa­šta­ju zbog van­da­la, jer grad­ski pre­voz naj­vi­še ko­ri­ste sta­re oso­be i đa­ci–sa­op­štio je Mi­lo­van Sta­no­je­vić, sta­nov­nik Blo­ka de­vet.
Rad­nim da­ni­ma „7” sa­o­bra­ća na sva­kih 40 mi­nu­ta, a vi­ken­dom i pra­znič­nmim da­ni­ma na sat i 40 mi­nu­ta. N.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"