Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Acu promijenili ime da sakriju mahinacije * Vrijeme je da manjine otkažu podršku Milu * U datumu se razlikuju za čitavu deceniju * Što je zabranjeno Savjetu nije ministru * Acu promijenili ime da sakriju mahinacije * Protivotrov * U slavu knjige
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miroje Jovanović, avdokat :
Svjedok saradnik je tri puta promijenio iskaz, koji je sada naučio kao pjesmicu, kako bi optužio DF, a u tu svrhu su mu angažovali i trenera za javne nastupe.

Vic Dana :)

U ordinaciji zviždi pacijent i kaže psihijatru:
– Doktore, ja mislim, da sam ptica!
– Što ne odletite nazad u čekaonicu, ja ću da pozovem bolnicu, da vam pripreme gnijezdo.

– Kolega, čuo sam, da na pacijentima vršite nove šok terapije!
– Da, unaprijed im šaljem račune!

Kad su doveli unesrećenu, doktor je pregledao i izdiktirao sestri:
– Ogrebotine po rukama, napuklo drugo rebro lijevo, slomljen lijevi gležanj.
U tom trenutku se unesrećena probudi.
– Koliko ste stari? - pita doktor.
– Dvadesetdvije godine.
– Sestro, napišite još: „Smetnje u sjećanju”.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom TREĆA PENZIONERSKA ZGRADA BIĆE ZAVRŠENA PRIJE ROKA
Ključevi do februara
Dan - novi portal
Pen­zi­o­ne­ri ko­ji su kon­ku­ri­sa­li za ku­po­vi­nu sta­no­va po po­volj­nim uslo­vi­ma u tre­ćoj zgra­di ko­ju ra­di Udru­že­nje pen­zi­o­ne­ra Pod­go­ri­ce ka­ko sa­da stva­ri sto­je, use­li­će kra­jem ja­nu­a­ra ili po­čet­kom fe­bru­a­ra 2018. go­di­ne. Rok za use­lje­nje je 19. mart 2018. go­di­ne, ali s ob­zi­rom na to da se sva­ko­dnev­no ra­di, zgra­da će za use­lje­nje bi­ti sprem­na ra­ni­je.
-Sve te­če pla­ni­ra­nom di­na­mi­kom, mo­žda čak i br­že. Već su gra­đe­vin­sko-za­nat­ski po­slo­vi u za­vr­šnoj fa­zi, oče­ku­je­mo da će zgra­da bi­ti use­lje­na u ja­nu­a­ru ili pr­voj po­lo­vi­ni fe­bru­a­ra na­red­ne go­di­ne iako je kraj­nji rok po ugo­vo­ru bio 19. mart. I fi­nan­sij­ska kon­struk­ci­ja je obez­bi­je­đe­na. Tre­ća pen­zi­o­ner­ska zgra­da ugo­vo­re­na je fik­sno 2.675.354 eura. Na da­na­šnji dan iz­vo­đa­ču ra­do­va du­gu­je­mo 425.000 eura ko­je smo obez­bi­je­di­li od do­na­ci­ja i iz ot­ku­pa sta­no­va – sa­op­štio je Pu­ni­ša Sta­ni­šić, ko­or­di­na­tor za stam­be­nu grad­nju u Udru­že­nju pen­zi­o­ne­ra Pod­go­ri­ce.
Tre­ća stam­be­na zgra­da za naj­sta­ri­ju po­pu­la­ci­ju gra­di se na par­ce­li broj 18 u Bu­le­va­ru Stan­ka Ra­do­nji­ća na pla­tou ne­ka­da­šnje Ka­mi­on­ske pi­ja­ce. U pi­ta­nju je stam­be­no-po­slov­ni obje­kat sprat­no­sti pri­ze­mlje i če­ti­ri spra­ta. Tre­ća zgra­da ima­će ukup­no 88 stam­be­nih je­di­ni­ca- 40 gar­so­nje­ra, 32 jed­no­sob­na i 16 ma­njih dvo­sob­nih sta­no­va.
Sa iz­grad­njom ovog objek­ta, ka­ko je ra­ni­je ka­zao Sta­ni­šić, krov nad gla­vom do­bi­će 288 po­ro­di­ca ko­ji su use­li­li u dvi­je zgra­de. On je ra­ni­je is­ta­kao da po evi­den­ci­ji Udru­že­nja ima 1.250 pen­zi­o­ne­ra ko­ji ne­ma­ju ri­je­še­no stam­be­no pi­ta­nje.
-Krov nad gla­vom ne­ma 800 pen­zi­o­ne­ra, a za njih 450 sa ma­njim ula­ga­nji­ma stvo­ri­li bi se i po­bolj­ša­li uslo­vi sta­no­va­nja pod ko­ji­ma ži­ve. Sa ma­lim sred­stvi­ma to bi mo­glo da se za­vr­ši, od­no­sno da se po­pra­ve pro­zo­ri, krov, vo­do­vod do­ve­de, po­pra­ve in­sta­la­ci­je. Ak­ci­ju ko­ju spro­vo­di­mo u ci­lju rje­ša­va­nja stam­be­nih po­tre­ba za­cr­ta­na je pri­je par go­di­na. Na­ša ak­ci­ja na­i­šla je na pu­no ra­zu­mi­je­va­nje kod Glav­nog gra­da, Vla­de, mi­ni­star­sta­va i Fon­da PIO, kao i Sa­ve­za pen­zi­o­ne­ra Cr­ne Go­re. Od Glav­nog gra­da do­bi­li smo tri lo­ka­ci­je. Pr­va zgra­da je sprat­no­sti pri­ze­mlje plus pet spra­to­va sa 100 stam­be­nih je­di­ni­ca ko­ja je use­lje­na 19. de­cem­bra 2013. go­di­ne. Ona ima 30 jed­no­sob­nih sta­no­va i 70 gar­so­nje­ra, a ko­šta­la je cir­ka 2.626.000 – ka­že Sta­ni­šić.
Sta­ni­šić je is­ta­kao da dru­ga zgra­da ima su­te­ren, pri­ze­mlje i če­ti­ri spra­ta i da je use­lje­na 29. fe­bru­a­ra 2016. go­di­ne, a ko­šta­la je cir­ka 3.327.000 eura. A.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"