Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Acu promijenili ime da sakriju mahinacije * Vrijeme je da manjine otkažu podršku Milu * U datumu se razlikuju za čitavu deceniju * Što je zabranjeno Savjetu nije ministru * Acu promijenili ime da sakriju mahinacije * Protivotrov * U slavu knjige
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miroje Jovanović, avdokat :
Svjedok saradnik je tri puta promijenio iskaz, koji je sada naučio kao pjesmicu, kako bi optužio DF, a u tu svrhu su mu angažovali i trenera za javne nastupe.

Vic Dana :)

U ordinaciji zviždi pacijent i kaže psihijatru:
– Doktore, ja mislim, da sam ptica!
– Što ne odletite nazad u čekaonicu, ja ću da pozovem bolnicu, da vam pripreme gnijezdo.

– Kolega, čuo sam, da na pacijentima vršite nove šok terapije!
– Da, unaprijed im šaljem račune!

Kad su doveli unesrećenu, doktor je pregledao i izdiktirao sestri:
– Ogrebotine po rukama, napuklo drugo rebro lijevo, slomljen lijevi gležanj.
U tom trenutku se unesrećena probudi.
– Koliko ste stari? - pita doktor.
– Dvadesetdvije godine.
– Sestro, napišite još: „Smetnje u sjećanju”.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom RODITELJI POKREĆU INICIJATIVU DA DJECA U VRTIĆU NA VRELIMA RIBNIČKIM IMAJU DVA OBROKA
Vrtić na Vrelima ribničkim Traže ručak za male Rome
Dan - novi portal
Ma­li­ša­ni vas­pit­ne je­di­ni­ce „Vre­la rib­nič­ka” u vr­ti­ću bo­ra­ve sa­mo do po­dne­va i za to vri­je­me ima­ju sa­mo je­dan obrok. Iako je ru­čak u svim vas­pit­nim je­di­ni­ca­ma u 11.30 ča­so­va i ovaj obrok bi tre­bao da ih sle­du­je. Za dje­cu sa Vre­la rib­nič­kih bo­ra­vak u ovom vr­ti­ću je bes­pla­tan, ali bez ob­zi­ra na to ro­di­te­lji sma­tra­ju da im ne tre­ba us­kra­ći­va­ti obrok i do­zvo­li­ti im cje­lo­dnev­ni bo­ra­vak.
Članu uprav­nog od­bo­ra JPU „Đi­na Vr­bi­ca” Na­đi Lji­lja­nić obra­ti­la se gru­pa ro­di­te­lja, ka­ko dje­ce iz Vre­la rib­nič­kih ta­ko i dru­gih vas­pit­nih je­di­ni­ca tra­že­ći da se ova prak­sa pro­mi­je­ni. Ona će tu nji­ho­vu ini­ci­ja­ti­vu pre­ni­je­ti na pa­pir i po­sla­ti upra­vi JPU „Đi­na Vr­bi­ca”, a o tom pred­lo­gu raz­go­va­ra­će i na pr­voj na­red­noj sjed­ni­ci uprav­nog od­bo­ra.
-Ro­di­te­lji ko­ji su mi se obra­ti­li sa ini­ci­ja­ti­vom, pot­pu­no su u pra­vu što tra­že za ma­li­ša­ne sa Vre­la rib­nič­kih cje­lo­dnev­ni bo­ra­vak u vr­ti­ću i sve obro­ke, od­no­sno do­ru­čak, ru­čak i dvi­je uži­ne. Do­ru­čak i ru­čak ih sva­ka­ko sle­du­ju iako su do 12 sa­ti u vr­ti­ću, jer ta­ko je i u svim dru­gim vas­pit­nim je­di­ni­ca­ma. Dje­ca ko­ja ne osta­ju na spa­va­nje već idu u pod­ne, ro­di­te­lji ih od­vo­de po­sli­je ruč­ka. Ovo je je­dan vid dis­kri­mi­na­ci­je pre­ma dje­ci rom­ske po­pu­la­ci­je. Sma­tram da je gri­jeh toj dje­ci ne obez­bi­je­di­ti i ru­čak ko­ji bi gle­da­ju­ći vre­men­ski sva­ka­ko ih sle­do­vao da su u ne­kom dru­gom vr­ti­ću. Zbog sve­ga to­ga obra­ti­ću se usta­no­vi za­htje­vom da se pro­mi­je­ni ova prak­sa ka­ko dje­ca ne bi bi­la dis­kri­mi­ni­sa­na. O to­me ću tra­ži­ti i da raz­go­va­ra­mo na pr­voj sjed­ni­ci uprav­nog od­bo­ra. Oče­ku­jem da će me osta­li čla­no­vi od­bo­ra po­dr­ža­ti, kao i da će upra­va usta­no­ve ima­ti ra­zu­mi­je­va­nja i obez­bi­je­di­ti dje­ci na Vre­li­ma rib­nič­kim iste uslo­ve kao što ima­ju ma­li­ša­ni iz dru­gih vas­pit­nih je­di­ni­ca. Tač­no je da ova dje­ca ne pla­ća­ju bo­ra­vak u vr­ti­ću, ali to ne bi smio da bu­de raz­log da im se us­kra­ti ru­čak ko­ji nji­ma, mo­ra­mo pri­zna­ti, mno­go zna­či – re­kla je Lji­lja­nić.
Ro­di­te­lji su svom pred­stav­ni­ku u uprav­nom od­bo­ru usta­no­ve pred­lo­ži­li i na­čin ka­ko bi se dje­ci sa Vre­la rib­nič­kih mo­gao obez­bi­je­di­ti i ru­čak, a da to ne bu­de tro­šak za usta­no­vu.
-Za­po­sle­ni u vas­pit­nim je­di­ni­ca­ma i po­red to­ga što ima­ju pla­ćen to­pli obrok do­bi­ja­ju obrok u vr­ti­ću. Naj­jed­no­stav­ni­ji na­čin da se dje­ci vr­ti­ća Vre­la rib­nič­ka obez­bi­je­di ru­čak, i uži­na uko­li­ko bi im se omo­gu­ći­lo da osta­ju do 17 ča­so­va, je­ste da se obro­ci ko­je uzi­ma­ju vas­pi­ta­či pre­u­smje­re u ovaj vr­tić. Oni sva­ka­ko pri­ma­ju to­pli obrok, a vr­tić ko­ji ro­di­te­lji pla­ća­ju ustva­ri no­vac ide za hra­nu. Na sve ovo uka­zu­ju i ro­di­te­lji ne sa­mo Vre­la rib­nič­kih već i dru­gih vr­ti­ća i oče­ku­jem da će ini­ci­ja­ti­va na­i­ći na ra­zu­mi­je­va­nje – ka­že Lji­lja­nić.
Ona sma­tra da bi dje­cu vr­ti­ća „Vre­la rib­nič­ka” tre­ba­lo uklju­či­ti u sve ak­tiv­no­sti usta­no­ve, a da bi im u to­me po­mo­glo to što bi u ovom objek­tu mo­gli bo­ra­vi­ti do 17 ča­so­va.
- U pi­ta­nju je ra­nji­va po­pu­la­ci­ja ko­joj tre­ba po­mo­ći, na­ro­či­to ka­da su u pi­ta­nju dje­ca. S vre­me­na na vri­je­me ih po ne­ko i po­sje­ti, ali to ni­je do­volj­no. Du­že pro­ve­de­no vri­je­me u vr­ti­ću uti­ca­lo bi i na nji­ho­vu so­ci­ja­li­za­ci­ju, ali i pri­pre­mu za ško­lu. Svje­do­ci smo da ma­li br­oj dje­ce rom­ske po­pu­la­ci­je na­sta­vlja ško­lo­va­nje. U vr­ti­ću bi ih vas­pi­ta­či pri­pre­mi­li za ško­lu i ani­mi­ra­li da na­sta­ve obra­zo­va­nje. Pro­gram do 12 sa­ti je isu­vi­še kra­tak za dje­cu da bi kroz igru mo­gli usva­ja­ti zna­nje – ka­za­la je Lji­lja­nić.
A.D.


Sta­ni­šić bez komentara

Zbog če­ga dje­ca vr­ti­ća Vre­la rib­nič­ka ne­ma­ju cje­lo­dnev­ni pro­gram, te za­što im je us­kra­ćen je­dan obrok ju­če ni­je­smo mo­gli sa­zna­ti od Vu­ka Sta­ni­ši­ća, di­rek­to­ra JPU „Đi­na Vr­bi­ca”. Htje­li smo da ga pi­ta­mo da li će po­dr­ža­ti ini­ci­ja­ti­vu ro­di­te­lja da se dje­ci obez­bi­je­de svi uslo­vi kao u dru­gim vas­pit­nim je­di­ni­ca­ma, ali Sta­ni­šić ni­je od­go­va­rao na te­le­fon­ske po­zi­ve.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"