Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brajović i Veljović oslobođeni za „Limenku” * Pred izbore dijele 36 stanova i 100 hiljada kredita * Acovi partneri „teški” 14 miliona * Vlada da objasni zašto krije snimke * Policija rastjerala demonstrante * Hamas prihvatio granice iz 1967. godine * Ili reforma EU, ili Fregzit
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 02-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Lider SDP-a Ranko Krivokapić:
Vlasnici DPS-a su sve vrijeme igrali duplu igru sa Rusijom i NATO-om, na što su me još kao predsjednika Parlamentarne skupštine OEBS-a upozoravali.

Vic Dana :)

Sjede dvije pijane ptice na grani. Ispod prolazi kornjača. Kaže jedna ptica drugoj:
- Vidi kako ova dolje sporo korača?
- Misliš kornjača – odgovara druga.


Daje narkoman oglas:
- Prodajem kameleona žutog, mislim plavog, mislim zelenog, idemo, opaaaa, ne prodajem..


Šta je to: danju laje, a noću pliva?
Taština proteza.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom SPOMEN-OBILJEŽJE PALIM BORCIMA U CENTRU GOLUBOVACA POTPUNO ZAPUŠTENO
Grafiti na obelisku, polomljena ograda Opominju krš i lom oko spomenika
Dan - novi portal
Spo­me­nik pa­lim bor­ci­ma u cen­tru Go­lu­bo­va­ca pot­pu­no je za­pu­šten, a po­ru­ka ko­ju ta­kav pri­zor ša­lje opo­mi­nje. Li­je­po je Mi­ro­slav An­tić, stva­ra­lac po­e­zi­je su­šti­ne, na­pi­sao u pjesmi Poruka „kad pro­đu zo­re /kad za­spu ki­še/ i nas odav­no ne bu­de vi­še/ovo je, moj da­le­ki si­ne/po­ru­ka za tvog još da­ljeg si­na/ i za kćer naj­da­ljih na­ših kće­ri/ kroz mno­go na­da­nja i go­di­na...”. Li­je­po za sve ko­ji umi­ju da sa­gle­da­ju šta zna­če gra­fi­ti na obe­li­sku, sme­će, krš i lom oko njega... Je­su li se za to bo­ri­li oni ko­ji­ma je spo­me­nik po­sve­ćen i oni ko­ji su po­di­gli to obi­ljež­je? Ne, ni u snu.
Klu­pe su po­lo­mlje­ne, ima i sme­ća, a lo­še osvje­tlje­nje do­pri­no­si da se u ve­čer­njim sa­ti­ma van­da­li raz­ba­ška­re. Na šah­ta­ma ne­ma po­klo­pa­ca pa su za­tvo­re­ne le­tva­ma od klu­pa. Po­lo­mlje­ni su i re­flek­to­ri, kao i ogra­da. Ovo mje­sto ni u kom slu­ča­ju ne smi­je da iz­gle­da ova­ko ka­ko je sad. Na sa­mom spo­me­ni­ku is­pi­sa­ni su i gra­fi­ti, što je za sva­ku osu­du. Spo­me­nik je sa­mo na ne­ko­li­ko me­ta­ra od zgra­de GO Go­lu­bov­ci, te je ne­shva­tlji­vo da to čel­ni­ci ni­je­su pri­mi­je­ti­li i an­ga­žo­va­li slu­žbe da spo­me­nik oči­ste.
Pred­sjed­nik Udru­že­nja bo­ra­ca NOR-a i an­ti­fa­ši­sta Glav­no­ga gra­da Bo­ro Ba­no­vić ni­je upo­znat ka­ko spo­me­nik i pro­stor oko nje­ga iz­gle­da, ali po­zi­va nad­le­žne da re­a­gu­ju. On je is­ta­kao da je uni­šta­va­nje spo­me­ni­ka uze­lo ma­ha u po­sled­njih ne­ko­li­ko go­di­na.
-Spo­me­nik u Go­lu­bov­ci­ma bio je pri­mjer ka­ko tre­ba da se odr­ža­va obi­ljež­je. Na­ša bri­ga je da po­sje­ću­je­mo spo­me­ni­ke, ali i da uka­že­mo ako je ne­što lo­še. Bri­gu o nji­ma vo­di Se­kre­ta­ri­jat za kul­tu­ru i sport. Pri­je go­di­nu da­na bio je u pri­stoj­nom sta­nju. Ta­da smo mi bi­li ta­mo. Na­ža­lost, pred­sjed­nik mje­snog udru­že­nja na­še or­ga­ni­za­ci­je je pre­mi­nuo pa zbog to­ga ni­smo upo­zna­ti sa sta­njem spo­me­ni­ka u Ze­ti – re­kao je Ba­no­vić.
Ovo udru­že­nje je, ka­ko ka­že Ba­no­vić, pla­ni­ra­lo da 9. ma­ja po­sje­te spo­me­nik pa da se ta­da uvje­re u ka­kvom je sta­nju.
-Mo­žda po­đe­mo i ra­ni­je da vi­di­mo o če­mu se ra­di. Mi ne mo­že­mo de­žu­ra­ti po­red spo­me­ni­ka i bra­ni­ti ga od van­da­la. To ni­ko ni­je na­pra­vio sa Ce­ti­nja, već kom­ši­je iz Go­lu­bo­va­ca. Uni­šta­va­nje spo­me­ni­ka je do­bi­lo za­let zad­njih go­di­na. Kon­tak­ti­ra­mo sa po­li­ci­jom, mo­li­mo ih da pre­ko po­zor­ni­ka obra­te pa­žnju na ono što se ra­di i da se po­či­ni­o­ci ka­zne. Po­ku­ša­će­mo da pri­je 9. ma­ja obi­đe­mo spo­me­nik da ga ure­di­mo, a ako ne us­pi­je­mo ta­da će­mo se uvje­ri­ti u ka­kvom je sta­nju – is­ta­kao je Ba­no­vić.
U ne­ko­li­ko na­vra­ta od­bor­ni­ci DF-a u Skup­šti­ni GO Go­lu­bov­ci tra­ži­li su da im se, uko­li­ko nad­le­žni to ne­će, do­zvo­li da ure­de taj pro­stor. Od­go­vor ni­ka­da ni­je­su do­bi­li.
-Spo­me­nik pa­lim bor­ci­ma na Ano­vi­ma, je osim svo­je osnov­ne in­ten­ci­je da bu­de pod­sjet­nik bu­du­ćim ge­ne­ra­ci­ja­ma na pa­tri­o­ti­zam i žr­tvu ko­ju su za nji­ho­vu slo­bo­du i do­bro­bit pod­ni­je­li nji­ho­vi he­roj­ski pre­ci, je i naj­pre­po­zna­tlji­vi­ji sim­bol Ze­te. Od mo­men­ta iz­grad­nje pred­sta­vljao je or­jen­tir za sve go­ste i put­ni­ke i bio mje­sto oku­plja­nja za mje­šta­ne. Ne­ka­da je bio osvi­je­tljen ja­kim re­flek­to­ri­ma, pa je u no­ći iz­gle­dao mo­nu­men­tal­no. Ne­ka­da se u kru­gu spo­me­nič­kog kom­plek­sa na­la­zi­la i če­sma, čak i fon­ta­na, a u funk­ci­ji je bio i ukra­sni ba­zen u nje­go­vom pod­nož­ju. Klu­pe su bi­le oču­va­ne, svje­tilj­ke u funk­ci­ji. Pa­tri­o­ti­zam lju­di­ma na vla­sti im slu­ži kao ali­bi za bo­ga­će­nje, a mo­me­nat kad ne slu­ži svr­si ti pa­tri­o­te ele­gant­no za­mi­je­ne dr­ža­vljan­stvo za na­no­gi­cu. Za­to da­nas spo­me­nik iz­gle­da očaj­no i za­to to že­li­mo da pro­mi­je­ni­mo – re­kao je Alek­san­dar Ko­ji­čić, od­bor­nik DF-a.
On is­ti­če da ni iz lo­kal­ne ni iz grad­ske upra­ve ni­ko ne­ma na­mje­ru da po­pra­vi klu­pe, osvje­tlje­nje, de­talj­no oči­sti i ogra­di kom­pleks, mo­žda da vra­te če­smu i fon­ta­nu.
- Bu­du­ći da se ra­di o za­šti­će­nom spo­me­nič­kom kom­plek­su tra­žim da ove, ili ma­kar dio ra­do­va oba­vi lo­kal­na ili grad­ska upra­va. A ako ne­će ne­ka odo­bre da mi iz PZP-a, DF-a, iz dru­gih gru­pa­ci­ja, ne­vla­di­nog sek­to­ra, za­jed­no sa za­in­te­re­so­va­nim gra­đa­ni­ma i mje­šta­ni­ma, re­a­li­zu­je­mo dio ovih ra­do­va za ko­je smo u mo­guć­no­sti da obez­bi­je­di­mo skrom­na sred­stva, rad i do­bru vo­lju – po­ru­čio je Ko­ji­čić.
A.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"