Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ojadili državu za 4,5 miliona, za Mila sve čisto * Nema dogovora sa DPS-om i njegovim satelitima * Čitava partija pristupa Demokratama * Zakon pisali u interesu tajkuna * Djecu učili o pticama * Najljepša na svijetu * Gigant u zalivu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-04-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Drago Musić, trener atletičarke Slađane Perunovi&:
– Što su rezultati naših sportista bolji, to je ministarstvo prema njima gore.

Vic Dana :)

Facebook: Najbolji sam!
Youtube: I ja!
Google: Bez mene ništa!
Internet: Molim!?
Kompjuter: Bez mene nema nikog’ od vas!
Struja: O čemu vi pričate?
Tesla: What?
Teslina mama: Šta?
Teslin deda: Da nije nas, ne bi ni vas bilo!
Adam i Eva: Šta si to rekao?
Bog: Sram vas sve bilo!
Chuck Norris: Ajmo razlaz.

Dođe kompjuteraš u mesaru i kaže:
- Dajte mi 100 grama salame.
- Da vam narežem?
- Ma jok, prebaci mi na USB!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2017-04-19 MATAGUŽANI NA JAVNOJ RASPRAVI ISTAKLI DA NE ŽELE BAZNU STANICU U SELU Strahuju od zračenja i udara groma
Dan - novi portal
Mje­šta­ni Ma­ta­gu­ža sma­tra­ju da je kom­pa­ni­ja Te­le­nor mo­gla da iza­be­re ne­ke dru­ge lo­ka­ci­je za po­sta­vlja­nje ba­zne sta­ni­ce, a da to ne bu­de cen­tar se­la gdje ima ve­li­ki broj ku­ća. Oni stra­hu­ju pri­je sve­ga zbog uda­ra gro­ma, ali i zbog zra­če­nja od an­ten­skog stu­ba ko­ji su rad­ni­ci već po­sta­vi­li. Ni­je im ni ja­sno zbog če­ga je jav­na ras­pra­va o pro­cje­ni uti­ca­ja na ži­vot­nu sre­di­nu or­ga­ni­zo­va­na na­kon što je obje­kat po­sta­vljen.
Pred­stav­nik mje­šta­na Dra­gan Gr­bav­če­vić is­ta­kao je da je stub vi­si­ne oko 30 me­ta­ra, te uko­li­ko bi se de­si­lo da pad­ne da bi za­vr­šio na nje­go­vom ima­nju. On je pi­tao i uko­li­ko bi do­šlo do uda­ra gro­ma na ko­joj da­lji­ni bi sve ošte­tio. Iz kom­pa­ni­je Te­le­nor kao i pred­stav­nik ob­ra­đi­va­ča do­ku­men­ta ni­je­su mu od­go­vo­ri­li na to pi­ta­nje.
- Oko stu­ba su ku­će ko­je su zbog to­ga ugro­že­ne. Ima­li ste ne­ko­li­ko lo­ka­ci­ja na ko­ji­ma ste ga mo­gli po­sta­vi­ti, a da ni­je u sred se­la. Ma­ta­gu­ži su ve­li­ko se­lo i ima­ju 500 do­ma­ćin­sta­va. Me­đu­tim, ima dje­lo­va gdje ne­ma ni jed­ne ku­će, kao što su pre­ma Ska­dar­skom je­ze­ru, kao i pro­stor gdje su ne­ka­da bi­le plan­ta­že Agro­kom­bi­na­ta. Ta­mo ne­ma ni jed­ne ku­će i mo­gli ste ga ta­mo ra­di­ti. Vje­ruj­te mi, ni ma­lo nam ni­je pri­jat­no ako za­gr­mi. Iz­gle­da da će­mo mo­ra­ti da se se­li­mo zbog stu­ba. Ne­go me strah da će me i ne­gdje dru­go sti­ći dru­gi. Me­ni od vas ne tre­ba ni­šta, sa­mo zdra­vlje. Po­zi­va­te se da ima­te do­zvo­le, a va­ma je to la­ko – re­kao je Gr­bav­če­vić.
Pred­stav­nik Te­le­no­ra Na­ta­ša Pa­vlo­vić ka­za­la je da nji­ho­va kom­pa­ni­ja ni­ka­da ne bi po­sta­vi­la stub u se­lu da po­sto­ji ika­ka­va bo­ja­znost po zdra­vlje mje­šta­na. Ona je uka­za­la da Te­le­nor ima 350 lo­ka­ci­ja i po­sta­vlje­nih 100 stu­bo­va, te da je je­dan od njih po­sta­vljen na nji­ho­voj po­slov­noj zgra­di.
-Svi pro­pi­si su za­do­vo­lje­ni, od do­bi­ja­nja gra­đe­vin­ske do­zvo­le, uze­mlje­nja, a ima i gro­mo­bran. To što je jav­na ras­pra­va na­kon što je obje­kat po­sta­vljen i do­bi­je­na gra­đe­vin­ska do­zvo­la, to je pro­ce­du­ra Grad­ske op­šti­ne Go­lu­bov­ci. Da oni to dru­ga­či­je pro­pi­su­ju mi bi po­stu­pi­li dru­ga­či­je. Lo­ka­ci­ju smo od­re­di­li u od­no­su na po­zi­ci­je dru­gih ba­znih sta­ni­ca, a to struč­ne slu­žbe od­ra­đu­ju – re­kla je Pa­vlo­vić.
Ob­ra­đi­vač ela­bo­ra­ta Alek­san­dar Du­bo­ri­ja is­ta­kao je da je stub vi­si­ne 30 me­ta­ra i da an­te­ne zra­če u tri smje­ra, ali da ni­ko is­pod njih ne mo­že bi­ti ugro­žen.
-Uze­mlje­nje je ura­đe­no pre­ma pro­pi­si­ma, a ka­ko će se sve to po­na­ša­ti mi sa­da ne zna­mo. Ni­je­dan do sa­da stub ni­je pra­vio pro­blem. Svi stu­bo­vi su tip­ski i pro­ra­ču­na­ti i do sa­da ni­je­dan ni­je pao – ka­že Du­bo­ri­ja. A.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"