Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * Damjanović prekršio Statut i oštetio partiju * Policija sumnja na osvetu * Kuću prodali bivšem tajnom agentu, htjeli bioskop u Gintašu * Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * SAD nijesu više svjetski policajac * Milo i Mile
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore:
Šef Agencije za nacionalnu bezbjednost ćuti da Milo Đukanović ne bi bio uhvaćen u laži.

Vic Dana :)

Piroćanac Mane pogine u saobraćajnoj nesreći, pa su prijatelji izabrali jednog od njih da to saopšti njegovoj ženi. Ovaj pristane. Kada je došao pred vrata pokojnikove kuće, on pokuca na vrata, a otvara mu Manetova žena:
- Izvol`te?
- Izvin`te, jeste li vi udovica na Maneta?
- A ne, nisam udovica!
- Da se kladimo?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom LUKA RAKČEVIĆ UKAZUJU DA U STATUTU GLAVNOG GRADA NEMA NORMI KOJE ODBORNICIMA DAJU PRAVA OVLAŠĆENJA
Vlast ne dozvoljava kontrolu
Dan - novi portal
Ne­za­vi­sni od­bor­nik Lu­ka Rak­če­vić oci­je­nio je da na­crt sta­tu­ta Glav­nog gra­da po­ka­zu­je da ne­će bi­ti epo­hal­nih pro­mje­na u od­no­su na ra­ni­ji na­čin funk­ci­o­ni­sa­nja lo­kal­ne upra­ve, te da ni­je bi­lo re­al­nih pre­pre­ka, iz­u­zev ne­do­stat­ka po­li­tič­ke vo­lje, da se nje­go­vim iz­mje­na­ma pri­stu­pi još pri­je go­di­nu da­na. On na­vo­di da je sam pro­ces uskla­đi­va­nja i kraj­nje neo­zbi­ljan rad nad­le­žne ko­mi­si­je, po­ka­zao da vla­da­ju­ća ve­ći­na ne že­li da bi­lo ko, pa ni le­gi­tim­no iza­bra­na opo­zi­ci­ja, ogra­ni­ča­va nji­ho­vu sa­mo­vo­lju i kon­tro­li­še rad or­ga­na i slu­žbi.
-Zbog to­ga su iz­o­sta­li od­go­vo­ri na ne­ko­li­ko sto­ti­na za­htje­va ko­ji­ma sam, sa po­zi­vom na ne­dvo­smi­sle­ne i im­pe­ra­tiv­ne od­red­be sta­tu­ta i Po­slov­ni­ka o ra­du Skup­šti­ne, tra­žio iz­vo­de iz ana­li­tič­kih kar­ti­ca jav­nih slu­žbi i usta­no­va Glav­nog gra­da, či­ji go­di­šnji bu­dže­ti pre­la­ze iz­nos od 45 mi­li­o­na eura. Da­kle, ka­da pred­stav­ni­ci vla­sti ne že­le da jav­nost zna na ko­ji na­čin se tro­še de­se­ti­ne mi­li­o­na po­re­skih ob­ve­zni­ka, ne po­sto­ji sta­tu­tar­na ili po­slov­nič­ka od­red­ba ko­ja se ne mo­že re­la­ti­vi­zo­va­ti, is­kri­vi­ti i obe­smi­sli­ti. Dok je o pro­fe­si­o­nal­noj i po­li­tič­koj od­go­vo­ro­no­sti, su­vi­šno i go­vo­ri­ti – na­vo­di Rak­če­vić.
Sa dru­ge stra­ne, ozbilj­nost če­tvr­tvje­kov­nog pred­iz­bor­nog obe­ća­nja da će Tu­zi i Go­lu­bov­ci do­bi­ti sa­mo­stal­nu op­šti­nu, naj­bo­lje po­ka­zu­je ra­ni­je mi­šlje­nje se­kre­ta­ra Za­jed­ni­ce op­šti­na i se­kre­ta­ra za lo­kal­nu sa­mo­u­pra­vu Mi­še­le Ma­noj­lo­vić, u ko­me se na­vo­di da raz­dva­ja­nje ovih dje­lo­va, for­mi­ra­nje no­vih op­šti­na i za­ko­nom oba­ve­zu­ju­će ras­pi­si­va­nje iz­bo­ra ni­je mo­gu­će, zbog to­ga što upra­vi Glav­nog gra­da ni­su po­zna­te gra­ni­ce na­ve­de­nih te­ri­to­ri­jal­nih cje­li­na, sma­tra Rak­če­vić.
-Da je isto obra­zlo­že­nje pra­vi­lo, iako va­ži za naj­ne­u­bje­dlji­vi­ji iz­go­vor u no­vi­joj po­li­tič­koj isto­ri­ji, go­vo­ri i po­da­tak da je je­dan od ključ­nih raz­lo­ga zbog ko­jeg ni­su odr­ža­ni iz­bo­ri u mje­snim za­jed­ni­ca­ma i iza­bra­na no­va ru­ko­vod­stva, ka­ko to na­la­že dav­no usvo­je­na od­lu­ka, taj što lo­kal­na upra­va - ne zna gra­ni­ce sop­stve­nih mje­snih za­jed­ni­ca. Od­no­sno, iako pred­stav­ni­ci mje­snih za­jed­ni­ca, kao po­li­tič­ke eks­po­zi­tu­re DPS-a, od­lič­no zna­ju so­cio-eko­nom­sko sta­nje svo­jih mje­šta­na, nji­ho­ve pri­vat­ne pro­ble­me i po­li­tič­ko opre­dje­lje­nje, šta de­ce­ni­ja­ma ne­mi­lo­srd­no ko­ri­ste kao sred­stvo po­li­tič­kog pri­ti­ska, od nas oče­ku­ju da po­vje­ru­je­mo da je gra­ni­ce dvi­je mje­sne za­jed­ni­ce, i po­sli­je go­di­nu da­na „ozbilj­nog te­ren­skog ra­da”, go­to­vo ne­mo­gu­će utvr­di­ti –za­klju­ču­je Rak­če­vić.N.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"