Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Došao kao podstanar, odlazi kao milioner * Sudiji Ustavnog suda stan za 10.000 eura * Mujovićevoj kćerki prijetili odsijecanjem ruku i nogu * Velimiroviću nude da bude svjedok saradnik * Kopači zlata donijeli bolest * Evropa ne smije da prepusti Balkan * Barak Obama će nedostajati Evropi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-11-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS-a:
Evroatlantska agenda Crne Gore biće u vrhu prioriteta nove izvršne vlasti, čije formiranje se očekuje u nekoliko narednih dana.

Vic Dana :)

Gostuje Mujo na radiju, a voditelj ga pita:
- Znači, Mujo, Vi ste pjesnik?
- Da, ja sam pjesnik - odgovara Mujo.
Voditelj pita:
-Amater?
A Mujo odgovara:
- A mater nije, ona je domaćica, malo oko bašte i tako.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom NEZAVISNI ODBORNIK LUKA RAKČEVIĆ O NACRTU BUDŽETA GLAVNOG GRADA ZA NAREDNU GODINU
Rakčević Smanjili ulaganja, povećali zarade
Dan - novi portal
Po­red pla­ni­ra­nog de­fi­ci­ta od osam i po mi­li­o­na eura, na­crt bu­dže­ta Glav­nog gra­da za 2017. go­di­nu ka­rak­te­ri­šu dvi­je stav­ke i to ma­nji ka­pi­tal­ni bu­džet od pro­šlo­go­di­šnjeg i no­vo po­ve­ća­nje, iona­ko ogrom­nih, iz­da­ta­ka za za­ra­de za­po­sle­nih, oci­je­nio je Lu­ka Rak­če­vić, ne­za­vi­sni od­bor­nik. Rak­če­vić na­vo­di da lo­kal­na upra­va po­slu­je sa de­be­lim mi­nu­som.
-Lo­kal­na sa­mo­u­pra­va sma­nju­je pla­ni­ra­ne in­ve­sti­ci­je, a ma­sov­no za­po­šlja­va no­va li­ca i po­ve­ća­va te­ku­ću po­tro­šnju. To­li­ko o od­go­vor­nom upra­vlja­nju – na­vo­di Rak­če­vić.
On do­da­je da je na­sta­vlje­na prak­sa pa­ra­zi­ti­ra­nja jav­nih slu­žbi.
-Jav­ne slu­žbe će, umje­sto da sti­mu­li­šu pri­hod­nu stra­nu ili bar po­kri­va­ju tro­ško­ve sop­stve­nog po­slo­va­nja, iz grad­ske ka­se po­vu­ći pre­ko osam mi­li­o­na eura. Sa dru­ge stra­ne, ka­pi­tal­ni, ili pla­stič­ni­je re­če­no - in­ve­sti­ci­o­ni bu­džet ne pred­sta­vlja re­al­ne po­tre­be gra­đa­na, jer oni ni ne uče­stvu­ju u nje­go­vom kre­i­ra­nju, već sa­mo ad hok po­kri­va­nje in­fra­struk­tur­nih ru­pa i pre­pi­si­va­nje hi­lja­du pu­ta obe­ća­nih, a još uvi­jek ne­re­a­li­zo­va­nih pro­je­ka­ta, ko­ji ne na­pu­šta­ju do­men pu­kog po­li­tič­kog mar­ke­tin­ga –sma­tra Rak­če­vić.
Ne­sa­vje­sno i se­bič­no upra­vlja­nje grad­skim or­ga­ni­ma i re­sur­si­ma, za­stu­pa­nje par­ti­ku­lar­nih, a ne in­te­re­sa ši­re dru­štve­ne za­jed­ni­ce, par­tij­sko za­po­šlja­va­nje i uku­pan (ne)rad, ima­li su ite­ka­ko štet­ne po­slje­di­ce po grad­ske fi­nan­si­je i imo­vi­nu, pa su pod­go­rič­ku upra­vu do­ve­li do fi­nan­sij­ski za­vi­snog po­lo­ža­ja, na­vo­di Rak­če­vić.
-Sve iz­ra­že­ni­ji bu­džet­ski de­fi­cit, a sve ve­ći te­ku­ći tro­ško­vi, uti­ču da lo­kal­na upra­va za­u­zme kraj­nje sub­mi­si­van i ser­vi­lan po­lo­žaj pre­ma krup­nom ka­pi­ta­lu, ko­ji sam cr­ta i usva­ja DUP-ove, pro­jek­tu­je raz­voj i kro­ji grad po ha­la­plji­voj mje­ri svo­jih tr­ži­šnih in­te­re­sa. Dok je na­ma po­treb­no upra­vo su­prot­no- grad kao (odr)ži­va i funk­ci­o­nal­na cje­li­na, pri­la­go­đe­na po­tre­ba­ma lju­di ko­ji u nje­mu ži­ve. I u to­me je­ste sva su­šti­na, jer osnov­no pi­ta­nje iole od­go­vor­ne i do­bro­na­mjer­ne vla­sti mo­ra da gla­si- ka­ko Pod­go­ri­ca tre­ba da iz­gle­da za 10 go­di­na? –za­klju­ču­je Rak­če­vić.
Grad­ska ka­sa za 2017. go­di­nu pro­jek­to­va­na je na 57.294.700 eura što je za 2.028.200 eura vi­še u od­no­su na ovu go­di­nu.
N.S.


Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"