Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * ANB krenula u predizbornu kampanju * Braća tražila reket od 200 hiljada * Pomoćniku dala stan na časnu riječ * Mjesecom tekle rijeke magme * Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * Samir i Kiki u muzičkoj misiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-08-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Zaustavi pandur dizelaša i traži mu vozačku dozvolu. Naravno, dizelaš je nema. Pandur traži ličnu kartu ili pasoš. Dizelaš kaže da nema ništa od toga.
●Dobro, šta imate? - pita pandur.
●Imam retrovizor! - kaže dizelaš.
●Dobro, dajte.
Dizelaš iščupa retrovizor i da mu. Pandur pogleda, pa kaže:
●Pa, kolega, što ne kažete da ste u civilu?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2016-08-12 VIŠI SUD POTVRDIO PRESUDU PRVOSTEPENOG ORGANA U SLUČAJU POSTAVLJANJA VIDEO-NADZORA U SLUŽBI ZAŠTITE
Vatrogasna nezakonito snimala 64 zaposlena Viši sud je presudio da se vatrogascima ponaosob isplati po 750 eura
Dan - novi portal
Slu­žba za­šti­te mo­ra­će da is­pla­ti po 750 eura za 40 va­tro­ga­sa­ca ko­ji su ne­za­ko­ni­to sni­ma­ni na rad­nom mje­stu u vri­je­me dok je Slu­žbom za­šti­te ru­ko­vo­dio Ra­do­mir Pje­ščić. Tu pre­su­du do­nio je Vi­ši sud 7. ju­la i na­lo­žio tu­že­nom da po osno­vu ne­ma­te­ri­jal­ne šte­te usled du­šev­nih bo­lo­va tr­plje­nih zbog po­vre­de pra­va lič­no­sti is­pla­ti iz­nos od 750 eura sva­kom od tu­ži­la­ca, sa za­te­znom ka­ma­tom ra­ču­na­tom od 9. de­cem­bra 2015. go­di­ne do ko­nač­ne is­pla­te. Sud je ta­ko­đe na­lo­žio i da se tu­ži­o­ci­ma na­dok­na­de tro­ško­vi po­stup­ka u iz­no­su od 1.170 eura u ro­ku od 15 da­na po pra­vo­sna­žno­sti pre­su­de.
Po 750 eura do­bi­će va­tro­ga­sci Ivan Daj­ko­vić, Du­šan Ka­ra­džić, Slav­ko Bu­la­to­vić, Mi­lo­rad Vla­ho­vić, Du­šan An­drić, Dra­gan Sta­no­je­vić, Mi­o­drag Đu­ka­no­vić, Mi­lan Vu­jo­še­vić, Dra­gan Ivan­če­vić, Du­šan Kne­že­vić, Go­ran Ša­rac, Bran­ko Lo­pi­čić, Zo­ran Sta­no­je­vić, Sla­ven Iva­no­vić, Ran­ko Spa­ić, Mom­či­lo Vu­le­tić, Dra­gan Ce­ko­vić, Ran­ko Rac­ko­vić, Ga­vri­lo Ćet­ko­vić, Če­do­mir Rac­ko­vić, Sre­ten Rac­ko­vić, Slav­ko Rac­ko­vić, Đor­đi­je Vu­li­će­vić, Ran­ko Ma­ro­vić, Ili­ja Ra­do­man, Želj­ko Mi­lić, Du­ško Vu­ja­čić, Ran­ko Bo­jo­vić, Bo­ban Rac­ko­vić, Go­ran Dra­gu­ti­no­vić, Ve­li­mir Asa­no­vić, Vo­ji­slav Sti­je­po­vić, Sre­ten Šo­fra­nac, Stan­ko Đu­rič­ko­vić, Slav­ko Po­po­vić, Dra­gan Kli­ko­vac, Dra­gan Mar­ko­vić, Mom­či­lo Vu­le­tić, Pre­drag Iva­no­vić i Žar­ko Iva­no­vić, ko­ji su do­bi­li Slu­žbu za­šti­te na su­du.
Vi­ši sud od­ba­cio je kao neo­sno­va­ne žal­be tu­že­nog i po­tvr­dio pre­su­du Osnov­nog su­da od 9. de­cem­bra 2015. go­di­ne.
-Od­bi­ja se tu­žbe­ni za­htjev u di­je­lu ko­jim je pred­lo­že­no oba­ve­zi­va­nje tu­že­nog da tu­ži­o­ci­ma na ime na­kna­de ne­ma­te­ri­jal­ne šte­te zbog po­vre­de pra­va lič­no­sti is­pla­ti iz­no­se od po još 4.250 eura sva­kom po­na­o­sob, sa ka­ma­tom od pre­su­đe­nja do is­pla­te, kao neo­sno­van. Tu­ži­o­ci u žal­bi na­vo­de i da sud ni­je pra­vil­no od­mje­rio vi­si­nu na­kna­de ne­ma­te­ri­jal­ne šte­te, jer tu­ži­o­ci­ma pri­pa­da pu­na na­kna­da šte­te, u iz­no­su ko­ji je tu­žbom tra­žen. Po na­vo­di­ma tu­ži­la­ca pr­vo­ste­pe­ni sud je po­gre­šno ob­ra­ču­nao i tro­ško­ve po­stup­ka, ima­ju­ći u vi­du ta­rif­ni raz­red advo­kat­ske ta­ri­fe, ko­ji se od­no­si na vri­jed­nost spo­ra o ko­joj je ri­ječ u kon­kret­nom slu­ča­ju 10.001 eura – pi­še u obra­zlo­že­nju pre­su­de Vi­šeg su­da.
Osim ovih 40 va­tro­ga­sa­ca, spor pro­tiv Slu­žbe za­šti­te zbog ne­za­ko­ni­tog sni­ma­nja na rad­nom mje­stu pro­šle go­di­ne do­bi­lo je de­set va­tro­ga­sa­ca. Po 750 eura do­bi­li su Pre­drag Mi­li­kić, Go­ran Kne­že­vić, De­jan De­do­vić, Mi­lo­rad Pi­žu­ri­ca, Sr­đan Vu­ja­čić, Ra­ško Spa­ić, Mi­ha­i­lo Đu­kić, Pre­drag Kne­že­vić, Sa­ša Ko­va­če­vić i Ve­se­lin Đu­ro­vić. Pre­su­du da su va­tro­ga­sci ošte­će­ni do­nio je Osnov­ni sud, da bi je ka­sni­je po­tvr­dio i dru­go­ste­pe­ni or­gan.
A.D.-N.S.


Još 14 pre­su­da u ko­rist va­tro­ga­sa­ca

Va­tro­ga­sci Ža­ni­je Aša­nin, Zdrav­ko Ble­čić, Ra­do­sav Ra­i­če­vić, To­dor Bu­la­to­vić, Zdrav­ko Glo­ba­re­vić, Zdrav­ko Po­po­vić, Če­do­mir Vu­če­ra­ko­vić, Ran­ko Pa­vi­će­vić, Mi­ha­i­lo Jo­ka­no­vić, Mar­ko Plu­maj, Ra­di­vo­je Dra­go­je­vić, Dra­go­slav Ste­še­vić, Dar­ko Ra­jo­vić i Alek­san­dar Ble­čić ta­ko­đe su do­bi­li spor pro­tiv Slu­žbe za­šti­te zbog ne­za­ko­ni­tog sni­ma­nja na rad­nom mje­stu. U nji­ho­vu ko­rist pre­su­dio je Osnov­ni sud na­vo­de­ći da svi­ma nji­ma po­na­o­sob tre­ba is­pla­ti­ti po 750 eura sa za­kon­skom ka­ma­tom po­čev od 22. ju­la 2016. go­di­ne pa do ko­nač­ne is­pla­te, u ro­ku od 15 da­na od da­na pra­vo­sna­žno­sti pre­su­de, pod pri­jet­njom pri­nud­nog iz­vr­še­nja. Po pre­su­di se oba­ve­zu­je tu­že­ni da tu­ži­o­ci­ma na­dok­na­di tro­ško­ve po­stup­ka u iz­no­su od 3.375 eura u ro­ku od 15 da­na od da­na pra­vo­sna­žno­sti pre­su­de pod pri­jet­njom pri­nud­nog iz­vr­še­nja.
U po­u­ci o prav­nom li­je­ku pi­še da se pro­tiv pre­su­de Osnov­nog su­da mo­že iz­ja­vi­ti žal­ba Vi­šem su­du u ro­ku od 15 da­na.


Ča­đe­no­vić: Sud je sve re­kao

Ko­man­dir Slu­žbe za­šti­te An­dri­ja Ča­đe­no­vić ju­če ni­je že­lio da ko­men­ta­ri­še pre­su­de Vi­šeg su­da.
-Ne že­lim da ko­men­ta­ri­šem od­lu­ke biv­šeg ru­ko­vod­stva. Sud je sve o to­me re­kao – pro­ko­men­ta­ri­sao je Ča­đe­no­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"