Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2016-05-30 GRADONAČELNIK PODGORICE TOKOM PROŠLE GODINE POKLONIO VELIKA SREDSTVA IZ BUDŽETA
Migo mimo odluke podijelio 80.000 eura
Dan - novi portal
Glav­ni grad je u pro­šloj go­di­ni po­di­je­lio 80.142 eura kao po­moć fi­zič­kim li­ci­ma. No­vac je, ka­ko je sa­op­štio Mi­o­mir Jak­šić, v.d. se­kre­ta­ra za fi­nan­si­je, obez­bi­je­đen sa po­zi­ci­je te­ku­će bu­džet­ske re­zer­ve iz bu­dže­ta Glav­nog gra­da za 2015. go­di­nu.
-Za po­bolj­ša­nje ma­te­ri­jal­ne si­tu­a­ci­je fi­zič­kim li­ci­ma je da­to 29. 577, za po­moć gra­đa­ni­ma za li­je­če­nje 33. 915 dok je za ško­lo­va­nje da­to 16. 650 eura – sa­op­štio je Jak­šić na sjed­ni­ci grad­skog par­la­men­ta 16. ma­ja.
Od­bor­nik De­mo­kra­ta Zden­ka Po­po­vić pi­ta­la je ka­ko je mo­gu­će da je gra­do­na­čel­nik fi­zič­kim li­ci­ma dao no­vac za po­bolj­ša­nje ma­te­ri­jal­ne si­tu­a­ci­je, za ško­lo­va­nje i li­je­če­nje, a da je tek 25. fe­bru­a­ra ove go­di­ne do­ni­je­ta od­lu­ka o bli­žim kri­te­ri­ju­mi­ma za ko­ri­šće­nje sred­sta­va te­ku­će i stal­ne bu­džet­ske re­zer­ve.
-Me­ne in­te­re­su­je po ko­jim kri­te­ri­ju­mi se gra­do­na­čel­nik opre­dje­lji­vao ka­da je po­mo­gao fi­zič­kim li­ci­ma sa po­zi­ci­je te­ku­će bu­džet­ske re­zer­ve. Ono če­ga smo se spo­ri­li ka­da je do­no­še­na od­lu­ka je bi­la či­nje­ni­ca da se sred­stva te­ku­će bu­džet­ske re­zer­ve mo­gu da­va­ti sa­mo ko­ri­sni­ci­ma bu­dže­ta. Ja ne spo­rim pra­vo gra­do­na­čel­ni­ku da da­je po­moć fi­zič­kim li­ci­ma ali se no­vac mo­ra opre­dje­lji­va­ti pre­ko ne­ko po­tro­šač­ke je­di­ni­ce, u ovom slu­ča­ju pre­ko Se­kre­ta­ri­ja­ta za so­ci­jal­no sta­ra­nje. Tač­no je da od­lu­ka pred­vi­đa da gra­do­na­čel­nik ima pra­vo da ras­po­la­že ovim sred­stvi­ma. Me­đu­tim, na dr­žav­nom ni­vou je do­ni­jet pra­vil­nik o bli­žim kri­te­ri­ju­mi­ma za ko­ri­šće­nje sred­stva te­ku­će i stal­ne bu­džet­ske re­zer­ve ko­ji pred­vi­đa da je neo­h­pod­no da se za ovu pro­ble­ma­ti­ku za­htjev pod­no­si ko­mi­si­ji pa me in­te­re­su­je da li je u 2015. go­di­ni po­sto­ja­la ko­mi­si­ja na lo­kal­nom ni­vou ko­ja je tre­ba­la da pri­ma i raz­ma­tra do­ku­men­ta­ci­ju – re­kla je Po­po­vić. N.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"