Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vlada potpisala, pa sakrila nezakonit ugovor * Uvod u Radmilinu smjenu * Aco će krojiti planove * U Porto Montenegru imaju stanove od dva miliona * Tramp prijeti sankcijama * Sankcije nisu oruđe za gušenje režima * Cirkus zvani zadruga
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 19-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Džavid Šabović, poslanik SDP-a:
– Gdje mogu da kupe glasove, DPS kupuje, gdje ne mogu, pokušavaju da zastraše. Sve „demokratske” metode, korištene od Kube do Iraka, oni će da upotrijebe ovdje.

Vic Dana :)

Haso: Mujo, care, odakle ti to odijelo?
Mujo: Dao mi šef da bih izgledao kao oni šoferi u filmovima!
Haso: Zašto ti nije kupio i cipele, nego hodaš bos?
Mujo: Seljačino, ne idu cipele uz ovaj model, vidi šta piše - Boss!


Čovjek se napio i legao nasred parkinga.
Dođe policajac i pita ga:
-Šta radiš tu?
-Zar ne vidiš da sam se parkirao?!
-Pa nisi ti auto!
-Baš me briga, nisi ni ti pauk!

Dolazi Čak Noris kasnije u školu. A učitelj će: Izvini što je zvonilo prije nego što si došao.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura ZAVRŠEN MEĐUNARODNI FESTIVAL LUTKARSTVA U PODGORICI
Dobitnici nagrada na sceni KIC-a (foto – Jovana i Đorđe) Gran pri za „Basne iz senke”
Dan - novi portal
Me­đu­na­rod­ni fe­sti­val lut­kar­stva za­vr­šen je pre­ski­noć u Pod­go­ri­ci ka­ko mu i do­li­ku­je, do­dje­lom na­gra­da naj­bo­lji­ma i naj­u­spje­šni­ji­ma. I na­rav­no, pje­smom, za ve­li­ke i ma­le, za­hva­lju­ju­ći do­ma­ći­nu KIC „Bu­do To­mo­vić“, od­no­sno no­vo­o­sno­va­nom KIC Pop ho­ru i nji­ho­vim go­sti­ma - Jo­va­nu Alek­si­ću, Ka­ta­ri­ni Ra­du­lo­vić, Lo­re­ni Jan­ko­vić i Kom­ne­nu Vu­ko­vi­ću.
Pret­hod­no, od 13. do 17. sep­tem­bra pu­bli­ka je ima­la pri­li­ku da u ve­li­koj sa­li KIC-a i sa­li Do­dest, po­gle­da pet lut­kar­skih pred­sta­va: iz Cr­ne Go­re - „Ro­meo i Ju­li­ja” Grad­sko po­zo­ri­šte Pod­go­ri­ca, Sr­bi­je - „Ba­sne iz sen­ke” Po­zo­ri­šte za de­cu Kra­gu­je­vac, Ma­ke­do­ni­je - „Pe­tar Pan” Te­a­tar za dje­cu i mla­de iz Sko­plja, Tur­ske - „Bre­men­ski mu­zi­kan­ti” Te­a­tar „Tem­po” iz An­ka­re i iz Špa­ni­je, Mur­si­je - „Se­dam ja­ri­ća” Po­zo­ri­šta „Ka­ran­fil”, ko­je su ove go­di­ne uče­stvo­va­le na še­stom iz­da­nju fe­sti­va­la.
Od­lu­ku o na­gra­da­ma do­nio je tro­čla­ni struč­ni ži­ri ko­ji su či­ni­li pred­sjed­nik - te­a­tro­log mr Mi­ro­slav Ra­do­njić (Sr­bi­ja) i čla­ni­ce - Men­su­ra Va­nja Po­po­vić, du­go­go­go­di­šnja po­zo­ri­šna po­sle­ni­ca i Du­brav­ka Dra­kić, glu­mi­ca.
- Mo­ram da na­gla­sim da me po­seb­no či­ni sreć­nim što smo od­lu­ke do­ni­je­li jed­no­gla­sno. Bi­lo je vr­lo do­brih mi­šlje­nja i iz­van­red­nih ana­li­za. Mi­slim da je vr­lo zna­čaj­no što se do­dje­lju­je i na­gra­da za dra­ma­tur­gi­ju jer se ta­ko okre­će fo­kus bu­duć­no­sti fe­sti­va­la pre­ma to­me da se vo­di ra­ču­na i te ka­ko o dra­ma­tur­gi­ji, jer iz do­brog pri­stu­pa do­brom tek­stu mo­ra se ro­di­ti do­bra pred­sta­va. Ve­li­ku sam ra­dost is­ka­zao i pred ko­le­ga­ma i pred pu­bli­kom jer ne­ma ni­čeg ljep­šeg ne­go ka­da pu­bli­ka ova­ko re­a­gu­je na od­lu­ku ži­ri­ja, na na­še za­do­volj­stvo, što zna­či da ni­smo po­gri­je­ši­li. Ovaj fe­sti­val je va­žan pri­je sve­ga što no­si sa so­bom ele­me­nat obra­zov­no­sti i bio bih ja­ko sre­ćan ka­da bi se ne­ke od pred­sta­va pri­ka­zi­va­le i van Pod­go­ri­ce. Vi­dje­li smo to­kom pred­sta­va ka­ko su mla­di re­a­go­va­li što zna­či da su želj­ni ono­ga što im je bli­sko i ono­ga što im tre­ba, a či­ni mi se, bez ob­zi­ra na to što dru­gi okre­ću gla­vu od nas, da na kul­tu­ri sve po­či­va - ka­zao je pred­sjed­nik struč­nog ži­ri­ja Mi­ro­slav Ra­do­njić.
Od­lu­kom ži­ri­ja Gran pri za naj­bo­lju pred­sta­vu u cje­li­ni do­di­je­ljen je pred­sta­vi „Ba­sne iz sen­ke” u iz­vo­đe­nju kra­gu­je­vač­kog Po­zo­ri­šta za de­cu. Na­gra­da za naj­bo­lju re­ži­ju pri­pa­la je Bi­ser­ki Ko­lev­skoj za re­ži­ju ove pred­sta­ve.
Na­gra­da za naj­bo­lju dra­ma­tur­gi­ju „Dra­gan Ra­du­lo­vić” do­di­je­lje­na je re­di­telj­ki Emi­li­ji Mr­da­ko­vić za dra­ma­tur­šku ob­ra­du tek­sta „Ro­meo i Ju­li­ja” Vi­li­je­ma Šek­spi­ra u isto­i­me­noj pred­sta­vi, u iz­vo­đe­nju an­sam­bla Grad­skog po­zo­ri­šta iz Pod­go­ri­ce.
Na­gra­du za naj­bo­lje estet­sko-teh­no­lo­ško rje­še­nje lu­ta­ka ži­ri je do­di­je­lio Svi­li Ve­lič­ko­voj za lut­ke u čak dvi­je pred­sta­ve - kra­gu­je­vač­kim „Ba­sna­ma iz sen­ke” i pod­go­rič­kom „Ro­meu i Ju­li­ji”.
Na­gra­da za naj­bo­lju sce­no­gra­fi­ju do­di­je­lje­na je Di­ja­ni Pr­va­no­voj za sce­no­gra­fi­ju u pred­sta­vi „Pe­tar Pan” Te­a­tra za dje­cu i mla­de iz Sko­plja. Na­gra­da za naj­bo­lju ori­gi­nal­nu mu­zi­ku do­di­je­lje­na je Jo­va­nu Ob­ra­do­vi­ću za mu­zi­ku u pred­sta­vi „Ro­meo i Ju­li­ja” pod­go­rič­kog Grad­skog.
Tri rav­no­prav­ne na­gra­de za glu­mač­ko maj­stor­stvo do­di­je­lje­ne su - za dram­ske ulo­ge Je­le­ni Si­mić i Vu­le­tu Mar­ko­vi­ću za ulo­ge Ju­li­je i Ro­mea u pred­sta­vi „Ro­meo i Ju­li­ja” Grad­skog po­zo­ri­šta Pod­go­ri­ca, za ani­ma­ci­ju lut­ke - Ta­tja­ni Pa­vlov­skoj Ko­čov­skoj za ulo­gu Zvon­či­ce u ma­ke­don­skoj pred­sta­vi „Pe­tar Pan”; i za ani­ma­ci­ju - Da­ri­ji Ne­šić, Mi­lo­šu Mi­lo­va­no­vi­ću, Mi­lo­mi­ru Ra­ki­ću i Vla­di­mi­ru Đo­ko­vi­ću za ulo­ge u kra­gu­je­vač­koj pred­sta­vi.
Kao i sva­ke go­di­ne i ove go­di­ne o naj­bo­ljoj pred­sta­vi, ali po nji­ho­vom uku­su, pi­tao se i Dje­či­ji ži­ri. Ove go­di­ne za naj­bo­lju pred­sta­vu pro­gla­si­li su „Ro­mea i Ju­li­ju” Grad­skog po­zo­ri­šta Pod­go­ri­ca. U Dječ­jem ži­ri­ju „ra­di­li su“: Di­na Ni­ko­lić – pred­sjed­ni­ca, Ma­ri­ja Jo­vi­će­vić, Mi­li­ca Bu­la­to­vić, Vik­tor Vuk­če­vić, Lju­bi­ca Đur­ko­vić, Je­le­na Bo­lje­vić, Da­ra Sto­ja­no­vić, Vik­tor Dla­bač, Adri­ja­na Al­bi­ja­nić, Lu­ci­ja Pod­le­snik, Du­nja Pre­le­vić, Jan Lu­ka Pod­le­snik, Ma­ša Dra­šler, Đi­na Sto­ja­no­vić, Ne­ma­nja Bu­la­to­vić, La­ra Ve­li­mi­ro­vić, Ma­ri­ja Ada­mo­vić, Kse­ni­ja Ba­bo­vić, Mi­na To­ma­še­vić, Ma­nja Dra­go­je­vić, Ivan Đa­ko­no­vić, Jo­va­na Mag­de­li­nić, Ja­nja Ćet­ko­vić i Og­njen No­vo­sel.
To­kom pet da­na Fe­sti­va­la u pred­sta­va­ma je uži­va­lo pre­ko 3.000 ma­li­ša­na i nji­ho­vih ro­di­te­lja.Ž.J.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"