Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Izrešetan pred ženom i djecom * Suđenje decenije pred TV kamerama * Crna Gora ognjena zemlja * Poginuli novinar i kamerman RTCG * Izrešetan pred ženom i djecom * Zavisni od oružja * Traganje u sebi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 19-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ivan Ašanin, funkcioner URA :
– Malverzacije kriju, pare rasipaju.

Vic Dana :)

Fata se nakon dužeg nagovaranja udala za Muju, pa se jedno mjesec dana nakon vjenčanja nađe s jaranicama na kavi. Ove je odmah nestrpljivo upitaju:
- I, kako je u braku?
Fata samo uzdahne:
- Eh, prije braka m’ je obećav’o brda i dol’ne...
Habiba klimne pa nastavi ispitivati:
- I... š’a je bilo?
Fata slegne ramenima:
- Poklonio m’ je geografsku kartu!


Ušla dva miša u videoteku i počela da jedu filmsku traku. Pita prvi miš drugog:
- Jel` dobar film ?
- Dobar, dobar samo je knjiga bolja.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura PETI KONCERT „DANA MUZIKE” U HERCEG NOVOM OBILJEŽILA DVA PROGRAMA
Vohmjanjina Uživali uz publiku koja voli klasiku Mislim da je ovaj festival divan i da umjetnički direktor profesor Boris Kraljević radi odličan posao dovodeći brojne međunarodne umjetnike, različite instrumentalne i vokalne izvođače koji doprinose veseloj atmosferi samog festivala i čitavog grada u julu. Mislim da je sjajna ideja imati takav festival u gradu - kazala je Vohmjanjina
Dan - novi portal
Pe­ti kon­cet 34. „Da­na mu­zi­ke” u Her­ceg No­vom, prek­si­noć su obi­lje­ži­la dva pro­gra­ma. Naj­pri­je je na­stu­pio ru­ski umjet­nik Se­mjon Šmelj­kov, je­dan od naj­u­spje­šni­jih har­mo­ni­ka­ša svi­je­ta, po­bjed­nik naj­pre­sti­žni­jih me­đu­na­rod­nih tak­mi­če­nja i pro­fe­sor na „Gnje­sin” Aka­de­mi­ji u Mo­skvi.
On se her­ceg­nov­skoj pu­bli­ci pred­sta­vio iz­vo­đe­njem Čer­ni­je­ve Va­ri­ja­ci­je na omi­lje­nu te­mu iz Šu­ber­to­vog beč­kog val­ce­ra op. 12, Hu­me­lo­vom Fan­ta­zi­jom na te­mu iz Mo­car­to­ve „Fi­ga­ro­ve že­nid­be” op. 124, Sen-San­so­vom Sim­fo­nij­skom po­e­mom „Ples mr­tvih” za or­ke­star i vi­o­li­nu op. 40, Šu­ber­to­vim Mu­zič­kim mo­men­tom u f-mo­lu za kla­vir op. 94 br. 3 i „Igrom pče­le” iz „Ba­ga­te­le” za vo­li­nu i kla­vir op. 13, za­tim „Sim­fo­nij­skom fan­ta­zi­jom na te­mu „Ka­za­čok” Dar­go­mi­ži­skog i kom­po­zi­ci­ja­ma „Do­bo­šar” op. 14 i „Ga­lop” iz sim­fo­nij­ske svi­te „Ko­mi­ča­ri” op. 26 Ka­ba­lev­skog.
U dru­gom di­je­lu kon­cer­ta na­stu­pi­li su ukra­jin­ska pi­ja­nist­ki­nja Kse­ni­ja Vo­hmja­nji­na ko­ja je di­plo­mi­ra­la u kla­si prof. Bo­ri­sa Kra­lje­vi­ća na Na­njang Aka­de­mi­ji u Sin­ga­pu­ru i pro­sla­vlje­ni sin­ga­pur­ski ba­ri­ton Mar­tin Ng ko­ji je di­plo­mi­rao na kon­zer­va­to­ri­ju­mu u Ve­ro­ni. Na nji­ho­vom re­per­to­a­ru su bi­li Vi­val­di­je­va Ari­ja iz ope­re „Ba­ja­zit”, Vol­fo­va, Šu­ber­to­va i To­sti­je­va so­lo pje­sma, Do­ni­ce­ti­je­va, Sen – San­so­va i Ver­di­je­va Ari­ja, kao i Rah­ma­nji­no­vlje­va Ele­gi­ja Op.3, br.1 i Hu­mo­re­ska Op.10, br. 5 za kla­vir so­lo.
Kse­ni­ja Vo­hmja­ni­na, je na­kon kon­cer­ta po­di­je­li­la uti­ske o gra­du i fe­sti­va­lu.
– Sva­ki put ka­da do­đem u Her­ceg No­vi osje­ćam to­pli­nu ovog mje­sta, pr­ven­stve­no zbog lju­di, ne sa­mo zbog vre­me­na; uvi­jek su go­sto­pri­mlji­vi, pri­ja­telj­ski, vo­le kla­sič­nu mu­zi­ku i za­i­sta vo­lim da se vra­ćam ov­dje na fe­sti­val. Mi­slim da je ovaj fe­sti­val di­van i da umjet­nič­ki di­rek­tor pro­fe­sor Bo­ris Kra­lje­vić ra­di od­li­čan po­sao do­vo­de­ći broj­ne me­đu­na­rod­ne umjet­ni­ke, raz­li­či­te in­stru­men­tal­ne i vo­kal­ne iz­vo­đa­če ko­ji do­pri­no­se ve­se­loj at­mos­fe­ri i sa­mog fe­sti­va­la i či­ta­vog gra­da u ju­lu. Mi­slim da je sjaj­na ide­ja ima­ti ta­kav fe­sti­val u gra­du, ka­za­la je Voh­ma­nji­na.
Mar­tin Ng je is­ta­kao da je bo­ra­vio u Her­ceg No­vom i uče­stvo­vao na fe­sti­va­lu pri­je dvi­je go­di­ne, is­ta­kav­ši da osje­ća da fe­sti­val ra­ste i po­sta­je ve­ći.
– Pro­šli put ni­je tra­jao to­li­ko da­na, sa­da tra­je du­že, vi­še umjet­ni­ka do­la­zi iz Evro­pe, pa i sa dru­gih kon­ti­ne­na­ta, po­put Austra­li­je. Ve­o­ma sam sre­ćan što sam dio ovog pre­sti­žnog do­ga­đa­ja i na­dam se da će on u bu­duć­no­sti još vi­še ra­sti i raz­vi­ja­ti se. Ve­ći­na kom­po­zi­ci­ja na re­per­to­a­ru su Ari­je iz po­zna­tih ope­ra ko­je se iz­vo­de sa or­ke­strom, a ovo su ne­ke od mo­jih omi­lje­nih ta­ko da mi je bi­lo ve­li­ko za­do­volj­stvo što sam bio u mo­guć­no­sti da ih ot­pje­vam her­ceg­nov­skoj pu­bli­ci, i na­dam se da su bi­li za­do­volj­ni, ka­zao je Ng.K.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"