Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura ZAVRŠEN DRUGI INTERNACIONALNI SAJAM KNJIGA U PODGORICI Dodijeljene nagrade
Dan - novi portal
Sa­jam­ske na­gra­de za naj­bo­lji na­stup, naj­bo­lju pu­bli­ka­ci­ju i naj­bo­lju edi­ci­ju do­di­je­lje­ne su ju­če, po­sljed­nje­ga da­na dru­gog In­ter­na­ci­o­nal­nog saj­ma knji­ga u Pod­go­ri­ci, či­ji je or­ga­ni­za­tor Glav­ni grad. Na­gra­de su do­bit­ni­ci­ma uru­če­ne u ga­le­ri­ji Di­plo­mat­ske ku­le Ka­pi­tal Pla­ze, a uru­či­la ih je se­kre­tar­ka Se­kre­ta­ri­ja­ta za kul­tu­ru i sport Ne­la Sav­ko­vić-Vuk­če­vić. Ži­ri u sa­sta­vu Mla­den Lom­par (pred­sjed­nik), mr Amer Ra­mu­so­vić i doc. dr Mi­mo Dra­ško­vić, do­nio je jed­no­gla­snu od­lu­ku da na­gra­da ,,Bo­ži­dar Vu­ko­vić Pod­go­ri­ča­nin” za naj­bo­lji na­stup pri­pad­ne Me­đu­na­rod­nom cen­tru za mir iz Sa­ra­je­va. Na­gra­da ,,Bo­ži­dar Vu­ko­vić Pod­go­ri­ča­nin” za naj­bo­lju pu­bli­ka­ci­ju do­di­je­lje­na je Fa­kul­te­tu dram­skih umjet­no­sti sa Ce­ti­nja, dok je na­gra­da za naj­bo­lju iz­da­vač­ku pro­duk­ci­ju do­di­je­lje­na Fa­kul­te­tu za cr­no­gor­ski je­zik i knji­žev­nost sa Ce­ti­nja.
Or­ga­ni­za­tor 2. In­ter­na­ci­o­nal­nog saj­ma knji­ga Glav­ni grad Pod­go­ri­ca – Se­kre­ta­ri­jat za kul­tu­ru i sport Spe­ci­jal­nu sa­jam­sku na­gra­du „Bo­ži­dar Vu­ko­vić Pod­go­ri­ča­nin“ do­di­je­lio je Fon­da­ci­ji „Sve­ti Pe­tar Ce­tinj­ski” iz Pod­go­ri­ce i Na­rod­nom mu­ze­ju Cr­ne Go­re s Ce­ti­nja, za knji­gu „Du­kljan­ski knez Sve­ti Vla­di­mir 970-1016”, či­ji je glav­ni ured­nik Sre­ten Pe­ro­vić.
Ina­če, če­tvr­ti dan ovog saj­ma knji­ga obi­lje­žen je pred­sta­vlja­njem „Me­dij­skih di­ja­lo­ga” gdje su uče­stvo­va­li Mi­mo Dra­ško­vić i Želj­ko Ru­to­vić. Uvod­nu ri­ječ odr­žao je umjet­nič­ki di­rek­tor Saj­ma Vla­di­mir Vo­ji­no­vić ko­ji je go­vo­rio o va­žno­sti me­di­ja.
Želj­ko Ru­to­vić je go­vo­rio o po­sljed­njem bro­ju ,,Me­dij­skih di­ja­lo­ga”.
- Iz­u­ča­va­ju jed­nu kon­cen­tro­va­nu li­ni­ju iz­u­ča­va­nja me­dij­skih, fe­no­me­no­lo­ških i pro­ble­ma dru­štva ko­ji ne­po­sred­no ko­eg­zi­sti­ra­ju s me­dij­skom kul­tu­rom. Ovaj 21. vi­jek je vi­jek me­dij­skog dru­štva i me­dij­skog po­sre­do­va­nja u ko­me čo­vjek ni­je čo­vjek uko­li­ko ni­je me­dij­ski no­ti­ran i da­ti­ran. Po me­ni, zna­čaj ,,Me­dij­skih di­ja­lo­ga” je­ste otva­ra­nje jed­ne kul­tu­re di­ja­lo­ga unu­tar cr­no­gor­sko­ga dru­štva i ši­reg pro­sto­ra Ju­go­i­stoč­ne Evro­pe oko ma­tič­nih obra­za­ca, iza­zo­va i di­le­ma ko­je sva­ko dru­štvo u svo­joj ver­ti­ka­li i ho­ri­zon­ta­li na ovim pro­sto­ri­ma di­je­li iz ugla me­dij­ske kul­tu­re – na­veo je on.
Mi­mo Dra­ško­vić sku­po­ve „Me­dij­skih di­ja­lo­ga” ob­ja­šnja­va kao sku­po­ve ,,za pri­ja­te­lje, a ne sku­po­ve za ši­ro­ke ma­se”. On je re­kao da na po­čet­ku ni­ka­ko ni­je­su ima­li skrom­ne am­bi­ci­je, već kon­stan­tan rad i na­pre­do­va­nje, i da za­to da­nas iza njih sto­je 24 ob­ja­vlje­na bro­ja. No­vi, 25. broj bi­će ob­ja­vljen kra­jem ok­to­bra, a na­ja­vio je i da će 22. ok­to­bra tre­ći put za­re­dom do­di­je­li­ti na­gra­du ,,Di­ja­lo­gos” za naj­bo­lju knji­gu iz te­o­ri­je i kul­tu­re me­di­ja ob­ja­vlje­ne u re­gi­o­nu. Do­bit­nik na­gra­de za ovu go­di­nu je dr Rat­ko Bo­žo­vić za knji­gu „Pa­ra­dok­si me­dij­ske slo­bo­de”, ka­že Dra­ško­vić.
A.Ć.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"