Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Onaj kome služite kuću vam je iskopao * Kriju kome su dijelili socijalu pred izbore * Ubica se zna, ko su pomagači * Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Modni start u Šipčaniku * Svuda prođoh, kući dođoh
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 15-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Kaže žena mužu: - Zašto kupuješ CD, a nemaš CD plejer.
- Isto zašto i ti kupuješ grudnjak.

Šta kaže plavuša kad se žali prijateljici na lošeg muža?
- Nisam još udovica, ali radim na tome!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura TAMARA PAVIĆEVIĆ PRIREDILA PRVI SAMOSTALNI KONCERT U PODGORICI
Pjesme neizmjerne i vječne ljubavi
Dan - novi portal
Vo­kal­na so­list­ki­nja Ta­ma­ra Pa­vi­će­vić na odu­še­vlje­nje broj­ne pod­go­rič­ke pu­bli­ke odr­ža­la je pr­vi so­li­stič­ki kon­cert u sa­li Do­dest KIC-a „Bu­do To­mo­vić”. Kon­cert na­slo­vljen „Ah, što će­mo lju­bav kri­ti” odr­ža­la je uz prat­nju „Atlas” ben­da ko­jim ru­ko­vo­di Sa­ša Ma­gov­če­vić.
Iako je svo­je­vre­me­no, na­kon za­vr­šet­ka sred­nje mu­zič­ke ško­le u Pod­go­ri­ci, na­sta­vi­la da usa­vr­ša­va svoj glas na Ko­zer­va­to­ri­ju­mu za mu­zi­ku i dram­ske umjet­no­sti „Prayner” u Be­ču, Ta­ma­ra Pa­vi­će­vić pred­sta­vi­la se ov­da­šnjoj pu­bli­ci iz­bo­rom sev­da­lin­ki i sta­ro­grad­skih pje­sa­ma, ro­man­sa­ma, kao i pje­smom Te­re­ze Ke­so­vi­je. Na­slov­nu pje­smu, „Ah, što će­mo lju­bav kri­ti”, ot­pje­va­la je na po­čet­ku i kra­ju kon­cer­ta, a po­sve­ti­la ju je po­čiv­šem su­pru­gu. Pu­bli­ka je uži­va­la u nje­nim in­te­r­pre­ta­ci­ja­ma pje­sa­ma „Mla­da Jel­ka lju­bi Jan­ka”, „Puk­ni zo­ro”, „Sej­de­fu maj­ka bu­đa­še”, „Žu­te du­nje”, „Zaj­di, zaj­di”, „Kad ja po­đoh na Bem­ba­šu”, „Ti bi hteo pe­smom da ti ka­žem”, „Ci­gan­ka sam ma­la”, „Go­vo­ri se da me va­raš”... Go­sti kon­cer­ta bi­li su uče­ni­ci pod­go­rič­ke Sred­nje eko­nom­ske ško­le „Mir­ko Ve­šo­vić”: An­đe­la Uli­će­vić i Mi­o­drag Po­po­vić, ko­ji su ot­pje­va­li „Oj, ve­se­la ve­se­li­ce”, od­no­sno „Ju­tros mi je ru­ža pro­cvje­ta­la”.
Ovo je za Ta­ma­ru bi­lo po­seb­no emo­tiv­no ve­če, ko­jim je is­pu­ni­la dav­na­šnju že­lju po­čiv­šeg su­pru­ga da jav­no na­stu­pi kao so­list­ki­nja i sa pu­bli­kom po­di­je­li lje­po­tu svog gla­sa.
- Kao di­je­te ta­len­to­va­no za mu­zi­ku, još u Pod­go­ri­ci za­vr­ša­vam ni­žu i sred­nju mu­zič­ku ško­lu. Po od­la­sku u Austri­ju 1987. go­di­ne, gdje je moj otac svo­je­vre­me­no ra­dio, kre­nu­la sam na ča­so­ve so­lo-pje­va­nja, a pro­fe­so­ri­ca ko­ja mi je pre­da­va­la re­kla je da gra­di­vo ko­je sam ja sa­vla­da­la za po­la go­di­ne, nje­ni stu­den­ti ra­de po tri go­di­ne – pri­ča nam Ta­ma­ra Pa­vi­će­vić. Na­rav­no, ta­kav br­zi na­pre­dak i osje­ćaj da to ipak ni­je pra­vi put za nju, Ta­ma­ru od­vo­di na dru­gu stra­nu. Od­no­sno, upi­su­je pri­vat­ni Ko­zer­va­to­ri­jum „Prayner”. Ipak, vi­še i od ško­lo­va­nja gla­sa i mu­zič­kog usa­vr­ša­va­nja, vo­đe­na po­ro­dič­nim pri­mje­rom, htje­la je da osnu­je po­ro­di­cu. To je i uči­ni­la na­kon pr­ve go­di­ne na Kon­zer­va­to­ri­ju­mu, vra­ća se u Pod­go­ri­cu, osni­va po­ro­di­cu i ra­đa si­na Ma­ti­ju.
- Sin i su­prug, bez ko­ga sam osta­la pri­je go­di­nu, bi­li su cen­tar mog ži­vo­ta. Ovaj kon­cert bio je dav­na­šnja že­lja mog su­pru­ga, a ja sam, eto, tek sa­da smo­gla sna­ge da to uči­nim. Ima­la sam nje­go­vu po­dr­šku, ali ja ni­sam ima­la do­volj­no am­bi­ci­ja, a sa­da sam se, na­kon 25 go­di­na, uz po­moć Ma­ti­je vra­ti­la mu­zi­ci – ka­že Ta­ma­ra, ko­ja je čla­ni­ca i so­list­ki­nja ho­ra KUD „Stan­ko Dra­go­je­vić”.
Ka­ko ob­ja­šnja­va, ipak du­go ni­je ra­di­la na gla­su, pa se za­to umje­sto za ari­je od­lu­či­la za ovaj re­per­to­ar, ta­ko­đe za­htje­van, ali na dru­ga­či­ji na­čin.
- Htje­la sam da ot­pje­vam ne­što za svo­ju i du­šu pu­bli­ke. Ne­što što ima emo­ci­ju, a ko­ju po­seb­no osje­ćam. Uosta­lom, ovo su sve ži­vot­ne, lju­bav­ne, mo­žda i bol­ne pri­če. I tu pat­nju, strast i bol, mo­gu i da osje­tim i da iz­ne­sem na sce­ni – ka­že Pa­vi­će­vi­će­va
Ž.J.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"