Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ubio djevojku, pa presudio sebi * Neistomišljenike prijavljuje policiji * Funkcioneri DPS-a kupovali glasove za Brajovića * Ako DPS ne podrži smjene, raskinućemo koaliciju * Zablistali na pet jezika * Čovjek u plamenu ispao iz auta * Ubio djevojku, pa presudio sebi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 11-06-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije:
Dok su drugi trgovali i pogađali se sa Milom Đukanovićem, srpski narod je nepokolebljivo stajao u opoziciji nakaradnom, kriminalizovanom i korumpiranom režimu.

Vic Dana :)

Razgovaraju dva ludaka od kojih jedan plete džemper:
- Šta to radiš?
- Pletem džemper.
- Koje će boje da bude?
- Je l’ znaš onu boju trula višnja?
- Znam.
- E, isti takav samo zelen.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura - datum: 2015-06-10 KONCERT UČENIKA KOLAŠINSKE MUZIČKE ŠKOLE Muzika na dar
Dan - novi portal
Ko­la­šin­ska ško­la za osnov­no mu­zič­ko obra­zo­va­nje, u po­ne­de­ljak ve­če sve­ča­nim kon­cer­tom je obi­lje­ži­la 36 go­di­na po­sto­ja­nja i kraj škol­ske go­di­ne. Kon­cert su otvo­ri­li ma­li i ve­li­ki hor, ko­ji su uz di­ri­gent­sku pa­li­cu na­stav­ni­ce Ma­ri­ja­ne Ča­vor, iz­ve­li, iz­me­đu osa­ta­log, i „Ma­ke­don­sku hu­mo­re­sku” Ska­lov­skog i „Ba­ki­nu pri­ču” Ž.B. Li­li, a na­stu­pi­li su i naj­ta­len­to­va­ni­ji uče­ni­ci ove ško­le iz­vo­de­ći kom­po­zi­ci­je slav­nih mu­zi­ča­ra po­put Čaj­kov­skog, Le­mo­a­na, Mi­re­ka, Šlun­ka, Te­le­ma­na, Ši­ro­ko­va, Ka­ra­dim­če­va, Po­zo­li­ja.
Uče­ni­ci, ko­ji su na ra­znim tak­mi­če­nji­ma u ze­mlji i re­gi­o­nu to­kom mi­nu­le go­di­ne osvo­ji­li broj­ne na­gra­de, is­pra­će­ni su ve­li­kim apla­u­zom. Do­bit­ni­ca Zlat­ne li­re na Mu­zič­kom fe­sti­va­lu mla­dih Cr­ne Go­re u Her­ceg No­vom Ga­la Du­lo­vić i pr­vih na­gra­da na me­đu­na­rod­nom tak­mi­če­nju „Da­vo­rin Jen­ko”, XIX pi­ja­ni­stič­kom tak­mi­če­nju u Šap­cu, „Fan­tast 2015” u Be­če­ju i „Sla­ven­ski” u No­vom Sa­du, pred­sta­vi­la se Le­mo­a­no­vom kom­po­zi­ci­jom „Eti­da” i „Še­vi­nom pje­smom” Čaj­kov­skog. Na har­mo­ni­ci Vik­to­ri­ja Ta­tić je svi­ra­la „Li­tvan­sku pol­ku” Mi­re­ka i Šlun­ko­vu kom­po­zi­ci­ju „Mu­zi­ča­ri iz Bre­me­na”. Ina­če ona je do­bit­ni­ca pr­ve na­gra­de na tak­mi­če­nju „Fan­tast 2015”.
Trio gi­ta­ra Na­đa Gr­di­nić, An­đa Ra­ke­tić i Ta­ra Du­lo­vić pu­bli­ci su se pred­sta­vi­li „Ma­nu­e­tom” Te­le­ma­na i špan­skom na­rod­nom pje­smom „ El ro­ble”. Tri gi­ta­r­stki­nje su na­gra­đe­ne Sre­br­nom li­rom u Her­ceg No­vom, dok je Gr­di­ni­će­va, kao so­list­ki­nja, osvo­ji­la i pr­vu na­gra­du na tak­mi­če­nju u Be­če­ju.
Jed­na od naj­u­spje­šni­jih uče­ni­ca ko­la­šin­ske mu­zič­ke ško­le Na­đa Be­go­vić, iz­ve­la je kom­po­zi­ci­je „Ka­fe br.2“ V. Iva­no­vi­ća i Ba­hov „Pre­lu­di­jum”. Ona bi­lježi iz­u­zet­ne us­pi­je­he u mu­zi­ci ta­ko da je sa­mo u pro­te­klih par mje­se­ci osvo­ji­la dru­ge na­gra­de u Be­če­ju i na me­đu­na­rod­nom tak­mi­če­nju u Tiv­tu.
Lju­bi­te­lji­ma ozbilj­ne mu­zi­ke i po­što­va­o­ci­ma ra­da mu­zič­ke ško­le od­lič­nim na­stu­pi­ma pred­sta­vi­li su se i pi­ja­nist­ki­nje He­le­na i Hri­sti­na Šu­ko­vić, Jo­va­na Jek­nić, pi­ja­ni­sta Bla­žo Dra­ško­vić, a vo­kal­na so­list­ki­nja Jo­va­na Bu­la­to­vić iz­ve­la je Šu­ber­to­vu „Ave Ma­ria”.
Ovo­go­di­šnji kon­cert je za­tvo­rio biv­ši uče­nik ko­la­šin­ske ŠO­MO, har­mo­ni­kaš Mi­ljan La­ki­će­vić, ko­ji je odu­še­vio pu­bli­ku iz­vo­de­ći kom­po­zi­ci­ju „Ron­do ca­pric­ci­o­so”. V. Zo­lo­taj­ro­va. La­ki­će­vić je sa­da uče­nik SŠ „Va­sa Pa­vić”, svi­ra u kla­si pro­fe­so­ri­ce Ire­ne Mer­do­vić, a na me­đu­na­rod­nom tak­mi­če­nju u Tiv­tu osvo­jio je pr­vu na­gra­du.
Iz­me­đu osta­log na kon­cer­tu su na­stu­pi­le kao trio har­mo­ni­ka Mi­le­na Ron­do­vić, An­đe­la Vla­ho­vić i Mi­le­na Dra­kul, ko­je su u Her­ceg No­vom, ta­ko­đe na­gra­đe­ne Sre­br­nom li­rom. Su­gra­đa­ni­ma su se pred­sta­vi­le kom­po­zi­ci­ja­ma „Ču­va­ško nad­i­gra­va­nje” Ši­ro­ko­va i „Tri Mi­ni­ja­tu­re” Ka­ra­dim­če­va.
Iz­ra­ža­va­ju­ći za­do­volj­stvo uspje­šnom škol­skom go­di­nom i ost­vare­nim re­zul­ta­ti­ma na tak­mi­če­nji­ma di­rek­to­ri­ca ŠO­MO Ru­ži­ca Ra­ko­če­vić, naj­u­spje­šni­jim uče­ni­ca­ma na Mu­zič­kom fe­sti­va­lu mla­dih Cr­ne Go­re u Her­ceg No­vom uru­či­la je di­plo­me. Gost kon­cer­ta je bi­la i mla­đa pje­vač­ka gru­pa KUD-a „Mi­jat Ma­ško­vić”.
J.Š.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"