Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Preljuba završila ubistvom * Nanizali bisere rasute po Adi * Srbija odbila da izruči Zindovića * Smanjite plate ministrima pa će biti za sve * Preljuba završila ubistvom * Đoković nakon preokreta srušio Delpa * Opravdali ulogu favorita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
STEVO MUK, predsjednik UO Instituta Alternativa :
– Imenovanje Zorana Jelića u Senat DRI je udar na nezavisnost i integritet vrhovne revizorske institucije, čiji je zadatak da čuva budžet od zloupotreba kojima je upravo Jelić godinama pribjegavao.

Vic Dana :)

Šta ne može kornjača kada se okrene na leđa?
- Ne može da vjeruje.

- - - - - -

Idu dva digitrona ulicom i vide kompjuter. Jedan kaže:
- Vidi štrebera!?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika EKSTRADICIJA PLJEVLJAKA KOJI JE POBJEGAO SA ROBIJE TEK NAKON SUĐENJA U BEOGRADU
Privođenje Zindovića Srbija odbila da izruči Zindovića Srbija će Crnoj Gori izaći u susret nakon što se Zindoviću završi suđenje u Srbiji. Tamošnji organi sude Zindoviću za djela koja je počinio na teritoriji njihove države
Dan - novi portal
Pra­vo­sud­ni or­ga­ni Sr­bi­je od­bi­li su da ko­le­ga­ma iz Cr­ne Go­re iz­ru­če Plje­vlja­ka Jo­vi­cu Zin­do­vi­ća, ko­ji je iz Cr­ne Go­re po­bje­gao sa od­slu­že­nja za­tvor­ske ka­zne za ubi­stvo. Cr­no­gor­ske vla­sti tra­ži­le su da Sr­bi­ja iz­ru­či Zid­no­vi­ća ka­ko bi na­sta­vio od­slu­že­nje ka­zne zbog ubi­stva su­gra­đa­ni­na Lu­ke Po­po­vi­ća, kao i ra­di vo­đe­nja po­stup­ka za bjek­stvo sa ro­bi­je. Sr­bi­ja će Crnoj Gori izaći u susret nakon što se Zindoviću završi suđenje u Srbiji. Ta­mo­šnji or­ga­ni su­de Zin­do­vi­ću za dje­la ko­ja je po­či­nio na te­ri­to­ri­ji nji­ho­ve dr­ža­ve. Na­i­me, na­kon hap­še­nja Zin­do­vi­ća po­li­ci­ja je u sta­nu ko­ji je ko­ri­stio u Be­o­gra­du pro­na­šla dro­gu i oruž­je, zbog če­ga je pro­tiv nje­ga po­dig­nu­ta op­tu­žni­ca. Zin­do­vi­ću još ni­je po­če­lo su­đe­nje zbog dro­ge i ile­gal­nog po­sje­do­va­nja oruž­ja, a tek na­kon pra­vo­sna­žno okon­ča­nog po­stup­ka sr­bi­jan­ski pra­vo­sud­ni or­ga­ni od­lu­či­će o mo­gu­ćoj eks­tra­di­ci­ji Plje­vlja­ka.
Osim su­đe­nja u Be­o­gra­du, po­sto­je i dru­ge kom­pli­ka­ci­je u slu­ča­ju iz­ru­če­nja Zin­do­vi­ća. Tač­ni­je, ovog Plje­vlja­ka ne po­tra­žu­je sa­mo Cr­na Go­ra, već su me­đu­na­rod­nu po­tjer­ni­cu za njim ras­pi­sa­le i Hr­vat­ska i Slo­ve­ni­ja.
Hr­vat­ske vla­sti ras­pi­sa­le su po­tjer­ni­cu za njim zbog fal­si­fi­ko­va­nja do­ku­me­na­ta, dok ga Slo­ven­ci tra­že zbog ubi­stva Nik­ši­ća­ni­na Mi­ša Vu­ji­či­ća, ko­ji je li­kvi­di­ran 2003. go­di­ne u elit­nom lju­bljan­skom ho­te­lu Lev.
Zin­do­vić je 7. ok­to­bra 2015. go­di­ne po­bje­gao za­tvor­skim ču­va­ri­ma iz svo­je po­ro­dič­ne ku­će u Moj­kov­cu, pri­li­kom po­sje­te odo­bre­ne od stra­ne nad­le­žnih iz Za­vo­da za iz­vr­še­nje kri­vič­nih sank­ci­ja. On je u bje­lo­polj­skom za­tvo­ru iz­dr­ža­vao pet­na­e­sto­go­di­šnju ka­znu zbog ubi­stva su­gra­đa­ni­na Lu­ke Po­po­vi­ća.
On je bio u bjek­stvu do sre­di­ne ju­la pro­šle go­di­ne, ka­da je uhap­šen u Be­o­gra­du.
Za od­bje­glim ro­bi­ja­šem tra­ga­la je ka­ko cr­no­gor­ska, ta­ko i po­li­ci­ja broj­nih ze­ma­lja iz re­gi­o­na. Pre­sret­nu­ti su nje­go­vi raz­go­vo­ri sa po­ro­di­com i pri­ja­te­lji­ma, ko­ji su omo­gu­ći­li lo­ci­ra­nje Plje­vlja­ka a za­tim i nje­go­vo li­še­nje slo­bo­de. Zin­do­vić je uhap­šen na No­vom Be­o­gra­du ka­da ga je sa­o­bra­ćaj­na pa­tro­la pre­sre­la na Bran­ko­vom mo­stu. U auto­mo­bi­lu je bio sam, a na­kon to­ga pre­tre­sen je stan u ko­jem je bo­ra­vio u Be­o­gra­du, gdje su mu po­ma­ga­li ro­đa­ci. Is­tra­ži­te­lji sum­nja­ju da se Zin­do­vić ne­dav­no pri­je hap­še­nja do­se­lio u taj stan.
Pre­tre­som objek­ta u ko­jem je sta­no­vao od­bje­gli za­tvo­re­nik po­li­ci­ja je pro­na­šla fal­si­fi­ko­va­na do­ku­men­ta na dru­go ime sa fo­to­gra­fi­jom Jo­vi­ce Zin­do­vi­ća, auto­mat­sku pu­šku, he­kler sa pri­gu­ši­va­čem, tri pi­što­lja, pet pan­ci­ra, 82.000 eura i 500 gra­ma upa­ko­va­ne pra­ška­ste ma­te­ri­je za ko­ju se sum­nja da se ra­di o ko­ka­i­nu.
Na­kon hap­še­nja u Be­o­gra­du on je ta­mo­šnjim is­tra­žnim or­ga­ni­ma dao iz­ja­vu na okol­no­sti bjek­stva sa ro­bi­je iz Cr­ne Go­re. Plje­vljak je ta­da re­kao da ni­je po­bje­gao iz za­tvo­ra, već da se pri­vre­me­no uda­ljio, ne že­le­ći da iz­no­si vi­še de­ta­lja o raz­lo­gu zbog ko­jeg je to uči­nio.M.V.P.


Osu­đe­ni zbog bjek­stva za­tvo­re­ni­ka

Vi­ši sud u Bi­je­lom Po­lju ra­ni­je je pre­i­na­čio pre­su­du ko­jom su na­čel­nik i slu­žbe­ni­ci bje­lo­polj­skog za­tvo­ra Go­ran Šće­kić, Sa­fet Di­zda­re­vić, Du­ško To­mić i Se­ad Alić osu­đe­ni na uslov­ne ka­zne zbog bjek­stva za­tvo­re­ni­ka Jo­vi­ce Zin­do­vi­ća. Umje­sto uslov­nih osu­da, Vi­ši sud je slu­žbe­ni­ke bje­lo­polj­skog za­tvo­ra, osim To­mi­ća, osu­dio na za­tvor­ske ka­zne.
Od­lu­kom Vi­šeg su­da, Šće­kić je osu­đen na šest mje­se­ci uslov­ne ka­zne, po­la go­di­ne će pro­ve­sti u za­tvo­ru. No­vom pre­su­dom Di­zda­re­vi­ću je iz­re­če­na go­di­na ro­bi­je, a Ali­ću osam mje­se­ci. Pre­su­da je uki­nu­ta je­di­no u slu­ča­ju Du­ška To­mi­ća, ko­jem će se su­di­ti po­no­vo.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"