Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Da odrobija godinu i plati 380.000 eura * Jačati vladavinu prava * Ne vraćam se direktno u politiku * Dvije tragedije obilježile doček * Osvojili ledom okovani Nevidio * Pomoć za ugrožene * Da odrobija godinu i plati 380.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Crnogorac pao s motora. Izlazi iz bolnice sav u gipsu, i dolazi mu brat u posetu.
-Pa šta je bilo brate? Šta si slomio?
-Kaže doktor da imam prelom rebra, frakturu mozga, iščašenje kuka, frakturu potkolenice i frakturu klavikule...
Kaže mu brat:
-A ne mogu ti ja to pamtit' brate. Ja ću reći majci da si umro!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika U BERANAMA UBIJEN MILO DELEVIĆ (35), U PODGORICI POGINULA T.S. (17)
Privođenje osumnjičenog Đorđevića Dvije tragedije obilježile doček
Dan - novi portal
U no­vo­go­di­šnjoj no­ći, u Be­ra­na­ma ubi­jen je Mi­lo De­le­vić (35), dok je u Pod­go­ri­ci tra­gič­no ži­vot iz­gu­bi­la T.S. (17). Za De­le­vi­ća je smr­to­no­san bio ubod no­žem, ko­ji mu je na­nio Mar­ko Đor­đe­vić (32), dok je T.S. pa­la sa zi­di­na na Ska­li­na­ma.
Tri­de­set­pe­to­go­di­šnji pro­fe­sor fi­zič­ke kul­tu­re Mi­lo De­le­vić pre­mi­nuo je u be­ran­skoj bol­ni­ci u no­ći iz­me­đu če­tvrt­ka i pet­ka na­kon što je u po­pu­lar­nom be­ran­skom ka­fi­ću „Evro­pa” ra­njen no­žem. Nje­mu je, kao se sum­nja, po­sli­je sva­đe smr­to­no­su ra­nu u pred­je­lu sr­ca na­nio Be­o­gra­đa­nin Mar­ko Đor­đe­vić, ko­ga je po­li­ci­ja tri sa­ta na­kon ovog do­ga­đa­ja li­ši­la slo­bo­de na te­ri­to­ri­ji op­šti­ne Plav. Iz po­li­ci­je su ne­zva­nič­no ka­za­li da je do su­ko­ba dvo­ji­ce mla­di­ća do­šlo to­kom no­vo­go­di­šnjeg sla­vlja i da je De­le­vić ra­njen na hod­ni­ku lo­ka­la, če­tr­de­se­tak mi­nu­ta iza po­no­ći.
– U sa­zna­nju smo da je na­kon sva­đe Mar­ko Đor­đe­vić smr­to­no­sne po­vre­de Mi­lu De­le­vi­ću na­nio na iz­la­zu iz ka­fi­ća. Pret­po­sta­vlja se da su se dvo­ji­ca mla­di­ća su­ko­bi­li oko dje­voj­ke. Ta­ko­đe, ima­mo sa­zna­nja da nji­ho­va ne­tr­pe­lji­vost da­ti­ra odra­ni­je – na­ve­li su iz po­li­ci­je.
Po­vri­je­đe­ni De­le­vić je hit­no pre­ve­zen u be­ran­sku bol­ni­cu oda­kle su sa­op­šti­li da su uza­lud­no po­ku­ša­va­li da ga spa­se.
– Pred­u­ze­li smo sve neo­p­hod­ne mje­re, ali ra­nje­nom mla­di­ću ni­je bi­lo spa­sa. Nje­mu je oštrim pred­me­tom na­ne­se­na ra­na u pred­je­lu sr­ca. Do­šlo je do ve­li­kog kr­va­re­nja, ta­ko da su svi na­ši na­po­ri bi­li bez­u­spje­šni – na­ve­li su be­ran­ski lje­ka­ri.
Iz po­li­ci­je su ka­za­li da je Đor­đe­vić po­bje­gao sa li­ca mje­sta i da je uhap­šen na oko če­tr­de­se­tak ki­lo­me­ta­ra od Be­ra­na.
– Po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci Cen­tra bez­bjed­no­sti Be­ra­ne su u Pla­vu, oko če­ti­ri sa­ta, li­ši­li slo­bo­de M.Đ. za ko­jeg se sum­nja da je iz­vr­šio kri­vič­no dje­lo – sa­op­šti­li su iz po­li­ci­je, do­da­ju­ći da je da­lja is­tra­ga u to­ku.
Na­ve­li su da je Đor­đe­vić ju­če iz­ve­den pred vi­šeg dr­žav­nog tu­ži­o­ca u Bi­je­lom Po­lju, ko­ji je oba­vio uvi­đaj i na­re­dio da se iz­vr­ši ob­duk­ci­ja ti­je­la stra­da­log De­le­vi­ća.
Se­dam­na­e­sto­go­di­šnja T.S. iz Pod­go­ri­ce po­gi­nu­la je u no­ći iz­me­đu če­tvrt­ka i pet­ka, ka­da je pa­la sa zi­di­na na Ska­li­na­ma u Pod­go­ri­ci. Iz Upra­ve po­li­ci­je je ne­zva­nič­no re­če­no ka­ko vje­ru­ju da je u pi­ta­nju ne­sre­ćan slu­čaj.
– Okli­znu­la se i pa­la. Pre­mi­nu­la je od za­do­bi­je­nih po­vre­da – ka­za­li su iz po­li­ci­je.
D.J. – D.Ž.


Tvr­di da ga je ubo ne­ho­tič­no

Osum­nji­če­ni Mar­ko Đor­đe­vić je u pri­su­stvu bra­ni­o­ca Dra­ga Ko­na­ta­ra, advo­ka­ta iz Bi­je­log Po­lja, iz­ra­zio ža­lje­nje i ka­ja­nje zbog smr­ti De­le­vi­ća i sve­ga što je pret­ho­di­lo tra­gič­nom do­ga­đa­ju.
– Ka­ja­ću se i ža­li­ću do gro­ba što se jed­na be­za­zle­na si­tu­a­ci­ja tra­gič­no okon­ča­la. Ni­je­sam još svje­stan sve­ga što se do­go­di­lo i ka­ko je mo­gu­će da je mla­dić stra­dao – ka­zao je Đor­đe­vić.
On je, ka­ko sa­zna­je­mo, is­pri­čao da je u Be­ra­ne do­šao zbog dje­voj­ke sa ko­jom se ozbilj­no za­ba­vljao i ko­ju je kri­tič­ne no­ći na­mje­ra­vao da vje­ri, a po­tom ože­ni i ot­pu­tu­ju u Be­o­grad, gdje je ži­vio.
– De­le­vi­ća ni­kad pri­je­ni­je­sam vi­dio. U ka­fi­ću smo sje­dje­li za odvo­je­nim sto­lo­vi­ma i u jed­nom tre­nut­ku je do­šlo do čar­ke. Upu­će­na mi je psov­ka, a od­jed­nom se u bli­zi­ni na­šlo ne­ko­li­ko mla­di­ća. In­stik­tiv­no sam iz stra­ha iz dže­pa iz­va­dio pe­ro­rez, to ni­je bio nož... Ni sad ni­je­sam svje­stan sve­ga, osim da sam za­mah­nuo ka­ko bi ih od­ma­kao od se­be – is­pri­čao je Đor­đe­vić su­di­ji, do­da­ju­ći da je do udar­ca do­šlo ne­ho­tič­no i da ni­je imao na­mje­ru ni­ko­ga da po­vri­je­di, a ka­mo­li ubi­je.
– Kao u bu­ni­lu za­mah pe­ro­re­zom za­vr­šio je ta­mo gdje ni­je tre­ba­lo. Je­dan je­di­ni ubod u sr­ce osta­vio je tra­gič­ne po­sle­di­ce – ka­zao je Đor­đe­vić.M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"