Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ojadili državu za 4,5 miliona, za Mila sve čisto * Nema dogovora sa DPS-om i njegovim satelitima * Čitava partija pristupa Demokratama * Zakon pisali u interesu tajkuna * Djecu učili o pticama * Najljepša na svijetu * Gigant u zalivu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-04-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Drago Musić, trener atletičarke Slađane Perunovi&:
– Što su rezultati naših sportista bolji, to je ministarstvo prema njima gore.

Vic Dana :)

Facebook: Najbolji sam!
Youtube: I ja!
Google: Bez mene ništa!
Internet: Molim!?
Kompjuter: Bez mene nema nikog’ od vas!
Struja: O čemu vi pričate?
Tesla: What?
Teslina mama: Šta?
Teslin deda: Da nije nas, ne bi ni vas bilo!
Adam i Eva: Šta si to rekao?
Bog: Sram vas sve bilo!
Chuck Norris: Ajmo razlaz.

Dođe kompjuteraš u mesaru i kaže:
- Dajte mi 100 grama salame.
- Da vam narežem?
- Ma jok, prebaci mi na USB!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika IVICA STANKOVIĆ OCIJENIO DA SDT MORA UNAPRIJEDITI RAD
Stanković Ratni zločini ne smiju biti nekažnjivi
Dan - novi portal
Cr­no­gor­sko tu­ži­la­štvo mo­ra da na­sta­vi da una­pre­đu­je rad, ali i me­đu­sob­nu sa­rad­nju ka­ko bi­smo do­bi­li što kon­kret­ni­je re­zul­ta­te i ka­ko bi po­či­ni­o­ci rat­nih zlo­či­na na pro­sto­ru biv­še Ju­go­sla­vi­je od­go­va­ra­li zbog to­ga, ka­zao je vr­hov­ni dr­žav­ni tu­ži­lac Ivi­ca Stan­ko­vić. On je ju­če, go­vo­re­ći na otva­ra­nju dru­gih re­gi­o­nal­nih kon­sul­ta­ci­ja o ja­ča­nju sa­rad­nje u pro­ce­su­i­ra­nju rat­nih zlo­či­na i po­tra­ga­ma za ne­sta­lim oso­ba­ma, is­ta­kao da su tu­ži­o­ci svje­sni pre­po­ru­ka iz Iz­vje­šta­ja o na­pret­ku Evrop­ske ko­mi­si­je da u slu­ča­je­vi­ma go­nje­nja rat­nih zlo­či­na­ca tu­ži­la­štvo tre­ba da po­ka­že pro­ak­tiv­ni­ji pri­stup. Tu­ži­la­štvo je, ka­ko je ka­zao, svje­sno i da „ne­ri­je­še­na sud­bi­na li­ca ne­sta­lih to­kom su­ko­ba de­ve­de­se­tih i da­lje pred­sta­vlja hu­ma­ni­tar­ni pro­blem na za­pad­nom Bal­ka­nu”.
– Iako Evrop­ska ko­mi­si­ja kon­sta­tu­je da broj ova­kvih slu­ča­je­va u Cr­noj Go­ri ni­je ve­li­ki – 61, to za nas ni­je ci­fra, ne­go sva­ka po­je­di­nač­na sud­bi­na, zbog če­ga je, ka­ko se tač­no na­vo­di u iz­vje­šta­ju, po­treb­no ulo­ži­ti na­po­re da se što pri­je obez­bi­je­di nji­ho­va iden­ti­fi­ka­ci­ja – ka­zao je Stan­ko­vić.
Pod­sje­tio je da se, pre­ma po­sled­njem iz­vje­šta­ju, u ra­du Spe­ci­ja­log dr­žav­nog tu­ži­la­štva na­la­zi osam pred­me­ta o rat­nim zlo­či­ni­ma.
– Kri­vič­na dje­la ko­ja se od­no­se na rat­ne zlo­či­ne ne za­sta­ri­je­va­ju, ali ne smi­je­mo da do­zvo­li­mo da po­sta­nu ne­ka­žnji­va. To je za­jed­nič­ki za­da­tak svih nas. U pi­ta­nju su kri­vič­na dje­la, naj­te­ži me­đu­na­rod­ni zlo­či­ni, ko­ji su, na­ža­lost, u na­šoj bli­skoj pro­šlo­sti bi­li i na­ša stvar­nost. Upra­vo zbog to­ga je po­sve­će­nost na­šoj me­đu­sob­noj sa­rad­nji zna­čaj­ni­ja, ka­ko bi­smo za­jed­nič­kim na­po­ri­ma one­mo­gu­ći­li uči­ni­o­ci­ma ovih kri­vič­nih dje­la da iz­bjeg­nu su­o­ča­va­nje sa prav­dom – is­ta­kao je Stan­ko­vić.
Pod­sje­tio je i da je u stra­te­gi­ji za is­tra­ži­va­nje rat­nih zlo­či­na de­fi­ni­san dvo­stru­ki pri­stup.
– Osim iden­ti­fi­ka­ci­je do­ga­đa­ja u ko­je su mo­žda bi­li umi­je­ša­ni po­ten­ci­jal­ni osum­nji­če­ni cr­no­gor­ski dr­ža­vlja­ni, pro­pi­sa­na je i iden­ti­fi­ka­ci­ja cr­no­gor­skih dr­ža­vlja­na ko­ji su mo­žda uče­stvo­va­li u pa­ra­mi­li­tar­nim gru­pa­ma ko­je su bi­le ak­tiv­ne to­kom ra­ta na pro­sto­ru biv­še Ju­go­sla­vi­je – ob­ja­snio je VDT.
M.V.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"