Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ojadili državu za 4,5 miliona, za Mila sve čisto * Nema dogovora sa DPS-om i njegovim satelitima * Čitava partija pristupa Demokratama * Zakon pisali u interesu tajkuna * Djecu učili o pticama * Najljepša na svijetu * Gigant u zalivu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-04-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Drago Musić, trener atletičarke Slađane Perunovi&:
– Što su rezultati naših sportista bolji, to je ministarstvo prema njima gore.

Vic Dana :)

Facebook: Najbolji sam!
Youtube: I ja!
Google: Bez mene ništa!
Internet: Molim!?
Kompjuter: Bez mene nema nikog’ od vas!
Struja: O čemu vi pričate?
Tesla: What?
Teslina mama: Šta?
Teslin deda: Da nije nas, ne bi ni vas bilo!
Adam i Eva: Šta si to rekao?
Bog: Sram vas sve bilo!
Chuck Norris: Ajmo razlaz.

Dođe kompjuteraš u mesaru i kaže:
- Dajte mi 100 grama salame.
- Da vam narežem?
- Ma jok, prebaci mi na USB!







Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika MILOŠ RADULOVIĆ IZ NIKŠIĆA NAJAVIO ŠTRAJK GLAĐU Nepravda mi ugrozila zdravlje
Dan - novi portal
Nik­ši­ća­nin Mi­loš Ra­du­lo­vić, ko­ji tvr­di da je bez do­ka­za osu­đen na go­di­nu da­na ro­bi­je zbog kri­vič­nog dje­la na­pad na slu­žbe­no li­ce u vr­še­nju slu­žbe­ne rad­nje, na­ja­vio je da će po­če­ti štrajk gla­đu. Na­veo je da je na li­je­če­nju u bol­ni­ci Bre­zo­vik u lo­šem zdrav­stve­nom sta­nju.
– Zdrav­stve­no sta­nje mi je po­gor­ša­no bo­rav­kom u pri­tvo­ru, a ova ne­pra­ved­no iz­re­če­na ka­zna i to što znam da sam osu­đen ne­pra­ved­no i da sam ne­vin još vi­še mi po­gor­ša­va zdrav­stve­no sta­nje. Ali zbog ne­za­ko­ni­tog i ne­pra­ved­nog po­stu­pa­nja su­do­va tra­ži­ću da mi se pre­ki­ne li­je­če­nje i da me spro­ve­du u Is­tra­žni za­tvor, gdje ću štraj­ko­va­ti gla­đu – sa­op­štio je Ra­du­lo­vić.
Pod­sje­tio je da je pre­su­dom Osnov­nog su­da u Nik­ši­ću ogla­šen kri­vim i da mu je sud pro­du­žio pri­tvor na­kon iz­ri­ca­nja pre­su­de jer, po ocje­ni su­da, po­sto­je okol­no­sti ko­je uka­zu­ju da bi uko­li­ko bi se na­šao na slo­bo­di po­no­vio kri­vič­no dje­lo.
– Pri­tvor mi je ne­za­ko­ni­to od­re­đen, a za­tim i ne­za­ko­ni­to pro­du­ža­van jer u rje­še­nji­ma Osnov­nog su­da o od­re­đi­va­nju pri­tvo­ra sud se po­zi­va na po­sto­ja­nje okol­no­sti ko­je uka­zu­ju da ću po­no­vi­ti kri­vič­no dje­lo, iako sud ni­je utvr­đi­vao po­sto­ja­nje po­seb­nih okol­no­sti ni­ti je u tom prav­cu uop­šte dao bi­lo ka­kve raz­lo­ge u obra­zlo­že­nji­ma na­ve­de­nih rje­še­nja na ko­ji na­čin po­stu­pa su­prot­no čl. 448 st.1 tač. 2 ZKP-a, ko­jim je pred­vi­đe­no po­sto­ja­nje po­seb­nih okol­no­sti ko­je uka­zu­ju da će okri­vlje­ni po­no­vi­ti kri­vič­no dje­lo zbog če­ga su rje­še­nja ne­za­ko­ni­ta, a pri­li­kom po­stu­pa­nja po žal­ba­ma Osnov­ni sud u Nik­ši­ću i Vi­ši sud u Pod­go­ri­ci po­stu­pa­ju ta­ko­đe ne­za­ko­ni­to, jer na­la­ze da je do­volj­no po­sto­ja­nje okol­no­sti ko­je uka­zu­ju da će okri­vlje­ni po­no­vi­ti kri­vič­no dje­lo – do­da­je Ra­du­lo­vić.
Tvr­di i da je ne­pra­ved­no osu­đen za dje­lo ko­je ni­je po­či­nio, a da je ta­ko po­sto­je do­ka­zi i to iz­ja­va svje­do­ka, vi­deo-za­pis i re­kon­struk­ci­ja, ali su­di­ja to ni­je uva­ži­la već ga je osu­di­la na osno­vu ne­i­sti­ni­tog svje­do­če­nja slu­žbe­ni­ka po­li­ci­je.M.V.P.


Su­di­li po za­ko­nu

Iz Osnov­nog su­da u Nik­ši­ću tvr­de da su na­vo­di Ra­du­lo­vi­ća da je osu­đen na go­di­nu da­na za­tvo­ra na osno­vu ne­i­sti­ni­tog is­ka­za po­li­caj­ca neo­sno­va­ni, pro­iz­volj­ni i ne­pri­mje­re­ni.
– Od­lu­ke ovog su­da do­no­se se na osno­vu pro­ce­snih i ma­te­ri­jal­nih za­ko­na, bez ika­kvih dru­gih mo­ti­va, i re­zul­tat su slo­bod­ne su­dij­ske ocje­ne, u ovom slu­ča­ju su­di­je Ve­sne Ko­va­če­vić, for­mi­ra­ne na te­me­lju či­nje­ni­ca iz spi­sa pred­me­ta, a ve­za­no is­klju­či­vo za okol­no­sti od zna­ča­ja za od­lu­či­va­nje o kon­kret­nom pred­me­tu – sa­op­šti­la je Sve­tla­na La­lo­vić, sa­mo­stal­ni sa­vjet­nik za od­no­se sa jav­no­šću u Osnov­nom su­du u Nik­ši­ću.
Na­ve­li su i da je, pre­ma ocje­ni su­da, istu­pa­nje Ra­du­lo­vi­ća u pred­me­tu ko­ji je u to­ku sra­ču­na­to na is­ti­ca­nje nje­go­ve lič­no­sti i u ci­lju uti­ca­nja na ko­nač­ni is­hod po­stup­ka, ili na za­šti­tu nje­go­vih pra­va, ko­ja se ostva­ru­ju is­klju­či­vo u sud­skom po­stup­ku.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

 



 

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"