Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Preljuba završila ubistvom * Nanizali bisere rasute po Adi * Srbija odbila da izruči Zindovića * Smanjite plate ministrima pa će biti za sve * Preljuba završila ubistvom * Đoković nakon preokreta srušio Delpa * Opravdali ulogu favorita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
STEVO MUK, predsjednik UO Instituta Alternativa :
– Imenovanje Zorana Jelića u Senat DRI je udar na nezavisnost i integritet vrhovne revizorske institucije, čiji je zadatak da čuva budžet od zloupotreba kojima je upravo Jelić godinama pribjegavao.

Vic Dana :)

Šta ne može kornjača kada se okrene na leđa?
- Ne može da vjeruje.

- - - - - -

Idu dva digitrona ulicom i vide kompjuter. Jedan kaže:
- Vidi štrebera!?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika U VIŠEM SUDU ZAKAZANA RASPRAVA O SPORAZUMU TUŽILAŠTVA I PETORO OPTUŽENIH ZA NAVODNI DRŽAVNI UDAR
„Teroristima” suđenje 8. marta
Dan - novi portal
Pred­sjed­nik van­ra­sprav­nog kri­vič­nog vi­je­ća Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci za­ka­zao je za 8. mart ro­či­šte ra­di od­lu­či­va­nja o spo­ra­zu­mi­ma o pri­zna­nju kri­vi­ce, ko­je je Spe­ci­jal­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo za­klju­či­lo sa pe­to­ro okri­vlje­nih u afe­ri „dr­žav­ni udar”. Spo­ra­zu­mi su pot­pi­sa­ni sa okri­vlje­nim Alek­san­drom Ču­ro­vi­ćem, Ni­ko­lom Đu­ri­ćem, Si­ni­šom Ćet­ko­vi­ćem, De­ja­nom Sta­no­je­vi­ćem i Ivi­com Ma­ti­ćem. Oni su pot­pi­sa­li spo­ra­zum ko­jim je pre­ci­zi­ra­no da pro­ve­du po pet mje­se­ci u za­tvo­ru i oba­ve­za­li se da do okon­ča­nja sud­skog po­stup­ka ne na­pu­šta­ju te­ri­to­ri­ju Cr­ne Go­re.
Pret­hod­no su spo­ra­zu­me, ko­je je sud pri­hva­tio, pot­pi­sa­li Alek­san­dar Alek­sić, Pe­ri­ca An­drić i Mi­loš Aći­mo­vić.
Okri­vlje­ni De­jan Sta­no­je­vić, ko­ji je sa­da sklo­pio spo­ra­zum o pri­zna­nju kri­vi­ce, sa­op­štio je na pr­vom sa­slu­ša­nju kod tu­ži­o­ca da je u Cr­nu Go­ru do­šao sa­mo zbog obi­la­ska ma­na­sti­ra. On je ka­zao da ni­je znao da se to­ga da­na odr­ža­va­ju iz­bo­ri u Cr­noj Go­ri i da od cr­no­gor­skih po­li­ti­ča­ra je­di­no zna Mi­la Đu­ka­no­vi­ća. Sta­no­je­vić je na­gla­sio i da su ne­tač­ni na­vo­di iz kri­vič­ne pri­ja­ve da je tre­ba­lo da uče­stvu­je u na­pa­di­ma na cr­no­gor­ske in­sti­tu­ci­je.
– U mom te­le­fo­nu ne­mam ni­šta što bi bi­lo upe­re­no pro­tiv Mi­la Đu­ka­no­vi­ća i dr­ža­ve Cr­ne Go­re. Uhap­šen sam za­jed­no sa Alek­san­drom Alek­si­ćem, Pe­ri­com An­dri­ćem, Alek­san­drom Ču­ro­vi­ćem i Si­ni­šom Ćet­ko­vi­ćem. Kod nas ni­je pr­o­na­đe­no ni­ka­kvo oruž­je, dro­ga ili no­vac. Nov­ca ni­je­smo ni ima­li, osim ono­li­ko ko­li­ko nam je bi­lo po­treb­no da po­sje­ti­mo ma­na­sti­re Daj­ba­be i Ostrog i vra­ti­mo se u Sr­bi­ju. Mo­žda sam ne­gdje u me­di­ji­ma i čuo da se u ne­dje­lju, 16. ok­to­bra, odr­ža­va­ju iz­bo­ri u Cr­noj Go­ri, ali na to ni­je­sam obra­ćao pa­žnju. Ja i ne znam ko­je sve po­li­tič­ke par­ti­je po­sto­je u Cr­noj Go­ri i, osim Mi­la Đu­ka­no­vi­ća, ne znam ni­jed­nog cr­no­gor­skog po­li­ti­ča­ra – ka­zao je Sta­no­je­vić na sa­slu­ša­nju kod spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca.
Op­tu­že­ni Si­ni­ša Ćet­ko­vić ka­zao je tu­ži­o­cu da je u Cr­nu Go­ru do­šao sa Alek­san­drom Alek­si­ćem, is­klju­či­vo zbog od­la­ska u Ma­na­stir Ostrog.
– Od Alek­si­ća sam i po­zaj­mio de­set eura da pla­tim pre­no­ći­šte u Pod­go­ri­ci, jer nov­ca ne­mam i te pa­re tre­ba da mu vra­tim. Po­li­ci­ja mi je na­šla nov­ča­nik pri­li­kom pre­tre­sa i bio je pra­zan. Ni­ka­da u ži­vo­tu ni­je­sam po­sje­do­vao oruž­je ni­ti sam ga no­sio sa so­bom. Dok smo išli ka Cr­noj Go­ri ni­ko u vo­zi­lu, ko­jim je upra­vljao Alek­sić, ni­je po­mi­njao ni iz­bo­re ni pro­te­ste u Cr­noj Go­ri – is­pri­čao je Ćet­ko­vić.
Op­tu­že­ni Ivi­ca Ma­tić tu­ži­o­cu je ka­zao da je vo­zom do­šao u Pod­go­ri­cu, da je sam ku­pio vo­znu kar­tu i da mu ni­ko ni­je dao bi­lo ka­kav no­vac.
Od 20 uhap­še­nih za te­ro­ri­zam u po­ku­ša­ju, sa­da se u pri­tvo­ru na­la­ze Bra­ti­slav Di­kić, Bran­ka Mi­lić, Dra­gan Mak­sić, Sr­bo­ljub Đor­đe­vić i Mi­lan Du­šić. Okri­vlje­na Kri­sti­na Hri­stić je u kuć­nom pri­tvo­ru, Sa­ša Sin­đe­lić je do­bio sta­tus svje­do­ka sa­rad­ni­ka, dok je Mir­ko Ve­li­mi­ro­vić ka­žnjen na šest mje­se­ci za­tvo­ra, uslov­no na go­di­nu.D.Ž.–Vj.D.


O de­ta­lji­ma na ro­či­štu

Advo­kat Ana Bo­žo­vić, ko­ja za­stu­pa De­ja­na Sta­no­je­vi­ća, po­tvr­di­la je da je njen bra­nje­nik pot­pi­sao spo­ra­zum o pri­zna­nju kri­vi­ce, a da će se jav­nost o de­ta­lji­ma upo­zna­ti na ro­či­štu, ko­je je za­ka­za­no za sle­de­ću sri­je­du.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"