Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Preljuba završila ubistvom * Nanizali bisere rasute po Adi * Srbija odbila da izruči Zindovića * Smanjite plate ministrima pa će biti za sve * Preljuba završila ubistvom * Đoković nakon preokreta srušio Delpa * Opravdali ulogu favorita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
STEVO MUK, predsjednik UO Instituta Alternativa :
– Imenovanje Zorana Jelića u Senat DRI je udar na nezavisnost i integritet vrhovne revizorske institucije, čiji je zadatak da čuva budžet od zloupotreba kojima je upravo Jelić godinama pribjegavao.

Vic Dana :)

Šta ne može kornjača kada se okrene na leđa?
- Ne može da vjeruje.

- - - - - -

Idu dva digitrona ulicom i vide kompjuter. Jedan kaže:
- Vidi štrebera!?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika DNP PODNIO USTAVNU ŽALBU U SLUČAJU MILANA KNEŽEVIĆA I ANDRIJE MANDIĆA
Knežević i Mandić Imunitet ukinut mimo zakona
Dan - novi portal
Pred­sjed­nik De­mo­krat­ske na­rod­ne par­ti­je Mi­lan Kne­že­vić pod­nio je ustav­nu žal­bu sa za­htje­vom da se ob­u­sta­vi iz­vr­še­nje od­lu­ke Skup­šti­ne o da­va­nju odo­bre­nja za nje­go­vo kri­vič­no go­nje­nje i od­re­đi­va­nje pri­tvo­ra zbog, ka­ko je obra­zlo­že­no, po­vre­de pra­va na prav­ni li­jek ko­je je za­jam­če­no Usta­vom. U ustav­noj žal­bi na­vo­de se prav­ne či­nje­ni­ce i neo­bo­ri­vi ar­gu­men­ti da je po­stu­pak uki­da­nja imu­ni­te­ta po­sla­ni­ci­ma Mi­la­nu Kne­že­vi­ću i An­dri­ji Man­di­ću, od tre­nut­ka ini­ci­ra­nja pa sve do do­no­še­nja od­lu­ke u Skup­šti­ni, bio ap­so­lut­no prav­no ne­va­ljan i da iz tog raz­lo­ga ne mo­že da pro­iz­vo­di ni­ka­kve prav­ne po­sle­di­ce.
– Po­seb­no is­ti­če­mo da su zbog ne­za­ko­ni­tog po­stu­pa­nja u ovom pro­ce­su pod­ni­je­te kri­vič­ne pri­ja­ve VDT-u pro­tiv Iva­na Bra­jo­vi­ća, kao pred­sjed­ni­ka Skup­šti­ne, i Lju­i­đa Škre­lje, kao pred­sjed­ni­ka Ad­mi­ni­stra­tiv­nog od­bo­ra, zbog osno­va­ne sum­nje da su u po­stup­ku uki­da­nja imu­ni­te­ta iz­vr­ši­li kri­vič­na dje­la zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja i fal­si­fi­ko­va­nje slu­žbe­ne is­pra­ve. Ustav­na žal­ba ima za cilj da či­tav ovaj pro­ces uve­de u le­gal­ne to­ko­ve jer se pri­je da­ljeg na­sta­vlja­nja kri­vič­nog po­stup­ka u ovoj stva­ri mo­ra­ju ras­pra­vi­ti sva pret­hod­na pi­ta­nja ko­ja se od­no­se na broj­ne ne­za­ko­ni­to­sti i ne­pra­vil­no­sti, pa se iz tog raz­lo­ga ustav­nom žal­bom tra­ži da Ustav­ni sud uki­ne od­lu­ku Skup­šti­ne Cr­ne Go­re o da­va­nju odo­bre­nja za kri­vič­no go­nje­nje i od­re­đi­va­nje pri­tvo­ra i da na­re­di pri­vre­me­nu mje­ru ob­u­sta­ve iz­vr­še­nja iste od­lu­ke Skup­šti­ne Cr­ne Go­re do od­lu­či­va­nja Ustav­nog su­da u ovoj stva­ri. To je po­seb­no va­žno, ima­ju­ći u vi­du da je od­lu­ka Skup­šti­ne Cren Go­re usvo­je­na uz kr­še­nje Usta­va, za­ko­na i po­slov­ni­ka o ra­du i da po­sto­ji osno­va­na sum­nja da su tom pri­li­kom iz­vr­še­na kri­vič­na dje­la, i da je sva­ki akt ko­ji je usvo­jen na ta­kav na­čin, pa čak i akt Skup­šti­ne Cr­ne Go­re, ni­šta­van do ste­pe­na ap­so­lut­no­sti, na­vo­di se u žal­bi.
Za­klju­če­no je da su broj­ne ne­za­ko­ni­to­sti ko­je su pra­ti­le sva­ku fa­zu ovog po­stup­ka ura­đe­ne ka­ko bi se či­ta­va pro­ce­du­ra zbr­za­la i ka­ko bi se ne­za­ko­ni­to li­ši­li slo­bo­de Mi­lan Kne­že­vić i An­dri­ja Man­dić, jer je oni­ma ko­ji su osmi­sli­li i ko­ji spr­o­vo­de afe­ru „dr­žav­ni udar“ do­bro po­zna­to da ne po­sto­ji ni­ti je­dan do­kaz, či­nje­ni­ca, pa čak ni in­di­ci­ja, o pro­tiv­prav­nom dje­lo­va­nju bi­lo ko­ga iz De­mo­krat­skog fron­ta. D.Ž.


Is­pra­vi­ti po­sle­di­ce prav­no ne­va­lja­ne od­lu­ke

Li­der No­ve An­dri­ja Man­dić pod­nio je Ustav­nom su­du ustav­nu žal­bu u ko­joj se na­vo­de prav­ni fak­ti i ar­gu­men­ti da je po­stu­pak od­u­zi­ma­nja imu­ni­te­ta nje­mu i Mi­la­nu Kne­že­vi­ću od tre­nut­ka po­kre­ta­nja pa sve do do­no­še­nja od­lu­ke u Skup­šti­ni bio ap­so­lut­no prav­no ne­va­ljan i da iz tog raz­lo­ga ne mo­že da pro­iz­vo­di ni­ka­kve prav­ne po­sle­di­ce. U žal­bi je is­tak­nu­ta i či­nje­ni­ca da su pod­ni­je­te kri­vič­ne pri­ja­ve VDT-u, pro­tiv pred­sjed­ni­ka Skup­šti­ne Iva­na Bra­jo­vi­ća i pred­sjed­ni­ka Ad­mi­ni­stra­tiv­nog od­bo­ra Lu­i­đa Škre­lje zbog osno­va­ne sum­nje da su u po­stup­ku uki­da­nja imu­ni­te­ta, iz­vr­ši­li kri­vič­na dje­la zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja i fal­si­fi­ko­va­nje slu­žbe­ne is­pra­ve.
Ka­ko na­vo­de, sva­ko­me je ja­sno da je ovaj pro­ces vo­đen uz ova­kve sram­ne ne­pra­vil­no­sti da bi se br­že-bo­lje li­de­ri DF-a str­pa­li iza re­še­ta­ka, a da pri­tom ne­ma ap­so­lut­no ni­jed­nog je­di­nog do­ka­za za ta­kvo po­stu­pa­nje pro­tiv An­dri­je Man­di­ća i Mi­la­na Kne­že­vi­ća.V.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"