Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Preljuba završila ubistvom * Nanizali bisere rasute po Adi * Srbija odbila da izruči Zindovića * Smanjite plate ministrima pa će biti za sve * Preljuba završila ubistvom * Đoković nakon preokreta srušio Delpa * Opravdali ulogu favorita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
STEVO MUK, predsjednik UO Instituta Alternativa :
– Imenovanje Zorana Jelića u Senat DRI je udar na nezavisnost i integritet vrhovne revizorske institucije, čiji je zadatak da čuva budžet od zloupotreba kojima je upravo Jelić godinama pribjegavao.

Vic Dana :)

Šta ne može kornjača kada se okrene na leđa?
- Ne može da vjeruje.

- - - - - -

Idu dva digitrona ulicom i vide kompjuter. Jedan kaže:
- Vidi štrebera!?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-03-02 U NASTAVKU SUĐENJA LJEKARIMA BJELOPOLJSKE BOLNICE NJIHOVA KOLEGINICA LIDIJA BANJAC SAOPŠTILA Infekcija ima svuda u svijetu
Dan - novi portal
U Vi­šem su­du u Bi­je­lom Po­lju ju­če je na­sta­vljen glav­ni pre­tres u pred­me­tu pro­tiv lje­ka­ra To­mi­sla­va Je­re­mi­ća, Zvon­ka Pu­le­ti­ća, Ha­ke Ta­hi­ro­vić i Je­le Cim­ba­lje­vić, ko­ji se te­re­te za kri­vič­no dje­lo pro­tiv zdra­vlja lju­di, od­no­sno za ne­po­stu­pa­nje po zdrav­stve­nim pro­pi­si­ma za su­zbi­ja­nje opa­sne za­ra­zne bo­le­sti, usled če­ga je u bje­lo­polj­skoj bol­ni­ci u no­vem­bru 2014. go­di­ne do­šlo do in­fi­ci­ra­nja pet be­ba, od ko­jih je jed­na pre­mi­nu­la.
Pu­no­moć­nik ošte­će­nih po­ro­di­ca Ha­mid Ga­njo­la ka­zao je da je ju­če po­no­vo is­pi­ta­no ne­ko­li­ko svje­do­ka, me­đu ko­ji­ma su bi­le dvi­je lje­kar­ke iz Pod­go­ri­ce.
– Svje­do­ci su uglav­nom po­no­vi­li ra­ni­je da­te is­ka­ze, uz ne­ka ma­la po­ja­šnje­nja u od­no­su na pi­ta­nja uče­sni­ka u po­stup­ku. Mi će­mo svo­je mi­šlje­nje da­ti to­kom po­stup­ka i u za­vr­šnoj ri­je­či – re­kao je Ga­njo­la.
Nje­gov ko­le­ga Vla­dan Đu­ra­no­vić, ko­ji za­stu­pa op­tu­že­nog Pu­le­ti­ća, ka­zao je da su svje­do­ci u ve­li­kom di­je­lu po­lju­lja­li na­vo­de op­tu­žni­ce.
– Svje­do­ci ko­ji su ju­če sa­slu­ša­ni, a pri­je svih dr Li­di­ja Ba­njac i dr Da­kić iz Pod­go­ri­ce, pre­do­či­li su su­du ka­kva je si­tu­a­ci­ja ne sa­mo u na­šim bol­ni­ca­ma, već uop­šte u bol­ni­ca­ma u svi­je­tu. Po­ka­za­li su da se bak­te­ri­je ne mo­gu iz­bje­ći i da su svu­da pri­sut­ne ma ko­li­ko se ne­ko tru­dio da ste­ri­li­še i či­sti i da je neo­na­tal­na sep­sa mal­te­ne nor­mal­na po­ja­va u svim bol­ni­ca­ma u svi­je­tu – sa­op­štio je Đu­ra­no­vić.
On je na­ja­vio da će na na­red­nom pre­tre­su tra­ži­ti da se od­re­di no­vi tim vje­šta­ka.
– Su­di­ja je od­lu­čio da sa­slu­ša pred­stav­ni­ke ti­ma vje­šta­ka iz Be­o­gra­da, ko­ji su pr­vi put vje­šta­či­li. Tra­ži­će­mo no­vo vje­šta­če­nje jer nam ni da­nas ni­je ja­sno za­što je pre­sko­če­na kom­plet­na cr­no­gor­ska na­u­ka, tj. sud­sko-me­di­cin­ski od­bor sa du­go­go­di­šnjim is­ku­stvom –na­veo je Đu­ra­no­vić.
Dr Li­di­ja Ba­njac sa In­sti­tu­ta za bo­le­sti dje­ce u Pod­go­ri­ci ka­za­la je ju­če u sud­ni­ci da su sve be­be u kri­tič­nom pe­ri­o­du pri­mlje­ne zbog sum­nje na neo­na­tal­nu sep­su, ko­ju je u da­ni­ma na­kon po­ro­đa­ja te­ško pre­po­zna­ti.
– Sve je ve­ći broj tih slu­ča­je­va u svi­je­tu i svi su to pre­po­zna­li kao ve­li­ki pro­blem. Za­to se sve ra­di da se uče­sta­lost sep­se do 2020. go­di­ne sma­nji do 20 od­sto – ka­za­la je dr Ba­njac i do­da­la da je neo­na­tal­nu sep­su sko­ro ne­mo­gu­će is­ko­ri­je­ni­ti.
Ona je re­kla da su lje­ka­ri u Bi­je­lom Po­lju kri­tič­nih da­na sve pra­vil­no ura­di­li.
– Pre­po­zna­li su in­ter­ho­spi­tal­nu in­fek­ci­ju i uklju­či­li od­go­va­ra­ju­ću te­ra­pi­ju.Utvr­đe­no je da ni­je bi­lo za­jed­nič­ke bak­te­ri­je kod be­ba – ka­za­la je dr Ba­njac.
Na ju­če­ra­šnjem su­đe­nju svje­do­či­li su i dr Ivan Bo­ško­vić, So­nja Ni­ša­vić, dr Slo­bo­dan Na­nev­ski i Ve­sko Jan­ko­vić.
Na­sta­vak pre­tre­sa za­ka­zan je za 24. i 30. mart.
M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"