Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Preljuba završila ubistvom * Nanizali bisere rasute po Adi * Srbija odbila da izruči Zindovića * Smanjite plate ministrima pa će biti za sve * Preljuba završila ubistvom * Đoković nakon preokreta srušio Delpa * Opravdali ulogu favorita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
STEVO MUK, predsjednik UO Instituta Alternativa :
– Imenovanje Zorana Jelića u Senat DRI je udar na nezavisnost i integritet vrhovne revizorske institucije, čiji je zadatak da čuva budžet od zloupotreba kojima je upravo Jelić godinama pribjegavao.

Vic Dana :)

Šta ne može kornjača kada se okrene na leđa?
- Ne može da vjeruje.

- - - - - -

Idu dva digitrona ulicom i vide kompjuter. Jedan kaže:
- Vidi štrebera!?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-03-02 U TEŠKOJ SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI NA PRUŽNOM PRELAZU ILINO U ŠUŠNJU STRADAO TROGODIŠNJI ADIS AGOVIĆ
Mjesto nesreće Voz smrskao auto, dječak poginuo U udesu je povrijeđena i Sabiha Agović (35), koja je smještena u barsku bolnicu
Dan - novi portal
Tro­go­di­šnji Adis Ago­vić po­gi­nuo je ju­če u sa­o­bra­ćaj­noj ne­sre­ći ko­ja se oko 15.25 do­go­di­la na pru­žnom pre­la­zu u bar­skom na­se­lju Ili­no, ka­da je put­nič­ki voz iz Pod­go­ri­ce uda­rio u auto­mo­bil „re­no” u ko­me su se na­la­zi­li dje­čak i nje­go­va maj­ka Sa­bi­ha Ago­vić (35).
Dje­čak je da­vao zna­ke ži­vo­ta na­kon ne­sre­će, ali je u bol­ni­ci pod­le­gao po­vre­da­ma.
U Op­štoj bol­ni­ci Bar sa­op­šte­no nam je da Sa­bi­ha Ago­vić ne­ma te­ške tje­le­sne po­vre­de. Pre­ma ri­je­či­ma de­žur­nih lje­ka­ra, ona je ugru­va­na, uz­ne­mi­re­na i u te­škom psi­hič­kom sta­nju.
Ona je na­kon po­sla uze­la si­na iz vr­ti­ća i vo­zi­lom kre­nu­la ku­ći. Oče­vi­ci ka­žu da je vo­zi­la uli­com ko­ja je pa­ra­lel­na sa že­lje­znič­kom pru­gom, ma­lo is­pred vo­za, a skre­ta­nje uli­je­vo ka gor­njem Ili­nu bi­lo je kob­no jer je na pru­žnom pre­la­zu u vo­zi­lo uda­rio put­nič­ki voz ko­ji se kre­tao iz Pod­go­ri­ce ka Ba­ru. Voz je gurao auto­mo­bil ne­kih sto me­ta­ra. Ne­sre­ća je mo­gla bi­ti još ve­ća da je na sta­ja­li­štu bi­lo put­ni­ka ili pje­ša­ka jer je vo­zi­lo po­ki­da­lo stu­bo­ve me­tal­ne kon­struk­ci­je sta­ja­li­šta. Na­kon gu­ra­nja, si­li­na vo­za od­ba­ci­la je de­for­mi­sa­ni auto­mo­bil de­se­tak me­ta­ra u ja­rak. Maj­ka je iza­šla iz auto­mo­bi­la i uz po­moć pro­la­zni­ka iz­vu­kla dje­ča­ka iz smr­ska­nog vo­zi­la.
Že­na ko­ja ži­vi u bli­zi­ni pru­žnog pre­la­za ka­že da je ču­la jak udar, ne­pri­ja­tan tup zvuk, a za­tim vri­sku. Ne­sreć­na maj­ka je vi­ka­la i do­zi­va­la di­je­te.
Na li­ce me­sta iza­šao je tu­ži­lac, kao i vje­štak ko­ji će utvr­di­ti ka­ko je do­šlo do ne­sre­će. Tu­ži­lac je na­lo­žio da se is­pi­ta ma­ši­no­vo­đa, ko­me je uze­ta krv i urin ra­di ana­li­ze na even­tu­al­no pri­su­stvo al­ko­ho­la.
Ina­če, pru­žni pre­laz u Ili­nu je go­di­na­ma cr­na ta­ča­ka na cr­no­gor­skim pru­ga­ma. Ne­ma ram­pu, sa­mo svje­tlo­sno-zvuč­nu sig­na­li­za­ci­ju. Na tom pru­žnom pre­la­zu i ra­ni­je su se de­ša­va­le broj­ne sa­o­bra­ćaj­ne ne­zgo­de. Ne­ke od njih bi­le su sa smrt­nim is­ho­di­ma, a mje­šta­ni su vi­še pu­ta upo­zo­ra­va­li na opa­snost zbog či­nje­ni­ce da na pre­la­zu ne­ma ram­pe.
Ne­dav­no je na istom pre­la­zu kom­po­zi­ci­ja vo­za ko­ji je do­la­zio iz prav­ca Pod­go­ri­ce za­ka­či­la pred­nji dio „re­noa”, od­va­liv­ši mu bra­nik.
Na istom mje­stu pri­je de­se­tak go­di­na u vo­zi­lu je stra­dao brač­ni par Ma­li­šić i nji­hov bli­žnji ro­đak.
Sve to kao da i da­lje ni­je do­volj­na opo­me­na nad­le­žnim u cr­no­gor­skoj Že­lje­zni­ci da na ovom pru­žnom pre­la­zu, ko­ji se na­la­zi u ve­o­ma na­se­lje­nom di­je­lu Ba­ra, po­sta­vi ram­pe.D.S.


Pre­ži­vio su­dar s lokomotivom

Za­ruk Po­li­mac (60) iz Pri­bo­ja pro­šle go­di­ne je sa­mo pu­kom sre­ćom ostao živ ka­da je u nje­go­vo vo­zi­lo uda­rio voz.
On je na­kon ne­zgo­de is­pri­čao da ga je voz vu­kao de­se­tak me­ta­ra, na­kon če­ga se za­u­sta­vio iz­me­đu pru­ge i pje­šač­ke sta­ze.
– U su­da­ru sa vo­zom pro­šao sam sa ne­ko­li­ko po­sje­ko­ti­na, dok je vo­zi­lo ko­jim sam upra­vljao ve­ćim di­je­lom smr­ska­no – ka­zao je ta­da Po­li­mac.
On ni­je ni­je mo­gao da ka­že sa si­gur­no­šću na ko­ji je na­čin voz za­ka­čio auto­mo­bil.
– Sve se de­si­lo ne­vje­ro­vat­no br­zo. Ne sje­ćam se ka­ko je voz za­ka­čio dio auto­mo­bi­la – na­veo je on.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"