Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Onaj kome služite kuću vam je iskopao * Kriju kome su dijelili socijalu pred izbore * Ubica se zna, ko su pomagači * Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Modni start u Šipčaniku * Svuda prođoh, kući dođoh
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 15-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Kaže žena mužu: - Zašto kupuješ CD, a nemaš CD plejer.
- Isto zašto i ti kupuješ grudnjak.

Šta kaže plavuša kad se žali prijateljici na lošeg muža?
- Nisam još udovica, ali radim na tome!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika VESELIN MUJOVIĆ, OSUMNJIČENI ZA PREVARU NA ŠTETU SVETOZARA MAROVIĆA, JUČE PRIVOĐEN U TUŽILAŠTVO
Prekinuto saslušanje Mujovića
Dan - novi portal
Pod­go­ri­ča­nin Ve­se­lin Mu­jo­vić, ko­ji je osum­nji­čen da je uhap­še­nog pred­sjed­ni­ka po­li­tič­kog sa­vje­ta DPS-a Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća pre­va­rio za 890.000 eura, ju­če ni­je mo­gao da da iz­ja­vu u Osnov­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu zbog lo­šeg zdrav­stve­nog sta­nja. Mu­jo­vić je u svoj­stvu osum­nji­če­nog tre­ba­lo da se iz­ja­sni u ve­zi sa sum­njom da je u vi­še na­vra­ta od Ma­ro­vi­ća uzi­mao ve­li­ke su­me nov­ca uz obe­ća­nje da će „pod­mi­ti­ti” čel­ni­ke tuži­la­štva ka­ko bi čla­no­vi­ma nje­go­ve po­ro­di­ce i pri­ja­te­lji­ma olak­šao po­lo­žaj u is­tra­ga­ma za mal­ver­za­ci­je u Bu­dvi.
Tu­ži­lac Mi­ro­slav Tur­ko­vić na­re­dio je mu se do­sta­vi do­ku­men­ta­ci­ja o zdrav­stve­nom sta­nju Mu­jo­vi­ća ka­ko bi se utvr­di­lo mo­že li iz­no­si­ti od­bra­nu.
Mu­jo­vi­ćev bra­ni­lac, advo­kat Mi­loš Vuk­sa­no­vić po­tvr­dio je da je nje­gov kli­jent do­vo­đen na sa­slu­ša­nje iz ZIKS-a, ali da ni­je bio spo­so­ban da iz­ne­se od­bra­nu.
– Sa­slu­ša­nje je od­lo­že­no iz raz­lo­ga što je Mu­jo­vić do­ve­den u te­škom zdrav­stve­nom sta­nju sa broj­nim di­jag­no­za­ma i to: od­stra­nje­nom štit­nom žli­je­zdom zbog po­sto­ja­nja ma­lig­nog kan­ce­ra, ope­ri­sa­nim tu­mo­rom na mo­zgu, te­škim ob­li­kom epi­lep­si­je, di­ja­be­te­som, an­gi­nom pek­to­ris, vi­so­kim krv­nim pri­ti­skom, te da već 20 da­na ne uzi­ma pro­pi­sa­nu te­ra­pi­ju jer pro­te­stu­je zbog po­stu­pa­nja dr­žav­nih or­ga­na pre­ma nje­mu. Ova­kvo zdrav­stve­no sta­nje ni­je omo­gu­ći­lo da moj bra­nje­nik da is­kaz, i u tom prav­cu bi­će iz­vr­še­no me­di­cin­sko vje­šta­če­nje ka­ko bi se utvr­di­lo da li i pod ko­jim uslo­vi­ma okri­vlje­ni mo­že da da is­kaz pred tu­ži­la­štvom. Ta­ko­đe, ova­kvo zdrav­stve­no sta­nje, ali i ne­po­sto­ja­nje do­ka­za, ozbilj­no kom­pro­mi­tu­ju ovaj kri­vič­ni po­stu­pak i osno­va­nu sum­nju da je Mu­jo­vić po­či­nio kri­vič­no dje­lo ko­je mu se sta­vlja na te­ret, a sa­mim tim i pri­tvor­ske raz­lo­ge, pa oče­ku­jem da moj bra­nje­nik na­kon is­te­ka pri­tvo­ra po zad­njem rje­še­nju bu­de pu­šten da se bra­ni sa slo­bo­de i na slo­bo­di li­je­či – ka­zao je Vuk­sa­no­vić za „Dan”.
O osta­lim de­ta­lji­ma iz is­tra­ge ni­je mo­gao da go­vo­ri zbog taj­no­sti po­stup­ka.
Mu­jo­vić je, ka­ko tvr­de iz tu­ži­la­štva, do­veo u za­blu­du Ma­ro­vi­ća u tri na­vra­ta. Pr­vi put mu je tra­žio 40.000 eura po­zi­va­ju­ći se na po­znan­stvo sa ta­da­šnjim tu­ži­o­cem za bor­bu pro­tiv or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la, rat­ne zlo­či­ne, ko­rup­ci­ju i te­ro­ri­zam Đur­đi­nom Iva­no­vić, a pre­o­sta­lih 850.000 na do­bre od­no­se sa glav­nim spe­ci­jal­nim tu­ži­o­cem Mi­li­vo­jem Kat­ni­ćem.
Ka­ko bi ga ubi­je­dio da mu pre­da sko­ro mi­li­on eura, Mu­jo­vić je, pre­ma sum­nja­ma tu­ži­la­štva, ostva­rio ne­ko­li­ko kon­ta­ka­ta sa Ma­ro­vi­ćem.  Pr­vu su­mu od 40.000 eura Mu­jo­vi­ću je u ime Ma­ro­vi­ća pre­dao član nje­go­vog obez­bje­đe­nja Ne­nad Kr­sta­jić u bu­dvan­skom lo­ka­lu Woow. Dru­gu is­pla­tu od 400.000 eura osum­nji­če­nom je pre­dao Vla­di­mir Pre­le­vić, ta­ko­đe član Ma­ro­vi­će­vog obez­bje­đe­nja, a po­sli­je iz­vje­snog vre­me­na još 450.000. 
Pre­ma do­ka­zi­ma ko­je po­sje­du­je tu­ži­la­štvo, Mu­jo­vić je od Ma­ro­vi­ća pr­vi put uzeo no­vac na­vod­no kao po­zaj­mi­cu za Đur­đi­nu Iva­no­vić, ko­ja je u to vri­je­me bi­la spe­ci­jal­ni tu­ži­lac. Tvr­dio je da joj je po­treb­no 40.000 eura, na­po­mi­nju­ći da se ona na­la­zi na če­lu or­ga­na ko­ji je po­kre­nuo vi­še is­tra­ga pro­tiv čla­no­va nje­go­ve po­ro­di­ce. 
Spor­nih 850.000 Mu­jo­vić je, sma­tra­ju u tu­ži­la­štvu, za­dr­žao za se­be, a ni­je ih is­ko­ri­stio kao mi­to za tu­ži­o­ce. 
Na­i­me, Mu­jo­vić je is­pri­čao Ma­ro­vi­ću da po­zna­je Kat­ni­ća i osta­le uti­caj­ne u toj in­sti­tu­ci­ji i da će mu za­vr­ši­ti da nje­gov sin Mi­loš Ma­ro­vić i osta­li osum­nji­če­ni ko­ji se od­lu­če na taj ko­rak do­bi­ju mi­ni­mal­nu ka­zna za­tvo­ra pri­li­kom skla­pa­nja spo­ra­zu­ma sa tu­ži­o­cem ili da čak bu­du oslo­bo­đe­ni kri­vi­ce u pot­pu­no­sti.
M.V.P.


Odao ga Sve­to

Mu­jo­vić je uhap­šen po­što je pod­go­rič­ka po­li­ci­ja pre­tre­sla nje­go­ve sta­no­ve na vi­še lo­ka­ci­ja u gra­du. Mu­jo­vi­ću se na te­ret sta­vlja­ju kri­vič­na dje­la stva­ra­nje kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je i pre­va­ra i na­la­zi se u pri­tvo­ru.
– Osnov sum­nje da je okri­vlje­ni Mu­jo­vić uči­nio pro­du­že­no kri­vič­no dje­lo pre­va­ra pro­iz­i­la­zi iz do­ka­za pri­ku­plje­nih u do­sa­da­šnjem to­ku iz­vi­đa­ja, pri­je sve­ga iz is­ka­za sa­slu­ša­nog svje­do­ka Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća – na­vo­di se u za­htje­vu.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"