Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija MILIČKOVIĆ PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV PREMIJERA I MINISTARKE EKONOMIJE Samo instant raskid ne donosi štetu EPCG
Dan - novi portal
Pred­sjed­nik Udru­že­nja ma­njin­skih ak­ci­o­na­ra Elek­tro­pri­vre­de (EPCG) Va­si­li­je Mi­lič­ko­vić pod­nio je spe­ci­jal­nom dr­žav­nom tu­ži­o­cu Mi­li­vo­ju Kat­ni­ću kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv pre­mi­je­ra Du­ška Mar­ko­vi­ća i mi­ni­star­ke Dra­gi­ce Se­ku­lić zbog, ka­ko je na­veo, osno­va­ne sum­nje da su kao sa­i­zvr­ši­o­ci, na or­ga­ni­zo­van na­čin, iz­vr­ši­li kri­vič­no dje­lo zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja iz čla­na 416. stav 1. i čla­na 417. stav 1 Kri­vič­nog za­ko­ni­ka.
Ka­ko je obra­zlo­žio, Vla­da tre­ba od­mah da se za­du­ži za 200 mi­li­o­na eura i od ita­li­jan­ske kom­pa­ni­je A2A ot­ku­pi ak­ci­je u EPCG, jer bi sve dru­go do­ni­je­lo vi­še­mi­li­on­sku šte­tu za gra­đa­ne i dr­ža­vu. A2A je po­nu­di­la Vla­di da ot­ku­pi nji­ho­ve ak­ci­je za 250 mi­li­o­na u se­dam go­di­šnjih ra­ta.
– Uko­li­ko bi se Vla­da i pre­mi­jer za­du­ži­li kod ino­stra­nih ili do­ma­ćih ba­na­ka za iz­nos od 200 mi­li­o­na eura, mo­gli bi u ro­ku od ne­ko­li­ko da­na da se kre­dit­no za­du­že kod EPCG i od­mah vra­te po­dig­nu­ti za­jam dok bi dug pre­ma EPCG vra­ća­li iz oče­ki­va­nih di­vi­den­di. Ta­ko bi ot­kup ak­ci­ja bu­džet Vla­de ko­štao „nu­la eura” – ka­zao je Mi­lič­ko­vić na ju­če­ra­šnjoj pres kon­fe­ren­ci­ji.
Uko­li­ko se u na­red­nih ne­ko­li­ko da­na ne po­stig­ne in­stant ras­kid ugo­vo­ra sa A2A, ka­ko je do­dao, Cr­noj Go­ri pri­je­ti eko­nom­ski ko­laps.
– Mje­se­ci­ma sam se tru­dio da mo­je raz­mi­šlja­nje ču­je Vla­da, a tek 4. ja­nu­a­ra mi­ni­star­ka je oba­vi­je­sti­la jav­nost da Vla­da pre­go­va­ra sa vi­še ino­stra­nih fi­nan­sij­skih in­sti­tu­ci­ja ko­je bi pre­u­ze­le sed­mo­go­di­šnju oba­ve­zu Vla­de da ot­ku­pe ak­ci­je, a ne ka­ko je spo­ra­zu­mom pred­vi­đe­no, da Vla­da po­sta­je vla­snik sa­mo ot­ku­plje­nih ak­ci­ja u vi­si­ni is­pla­će­ne ra­te. Ugo­vor ko­ji bi se pot­pi­sao sa ino­stra­nim ban­ka­ma sa so­bom no­si do­dat­ne fi­nan­sij­ske tro­ško­ve, pa i ri­zik ne­iz­vje­sno­sti, ali ga do da­nas Vla­da ni­je pot­pi­sa­la. Upo­znat sam sa tim da su Ma­đa­ri bi­li za­in­te­re­so­va­ni da ot­ku­pe te ak­ci­je od Vla­de jer su osje­ti­li da ko­rup­tiv­nim po­slom mo­gu do­ći do tih ak­ci­ja, što bi bi­lo po­gub­no za Cr­nu Go­ru – ka­zao je Mi­lič­ko­vić.
On je oci­je­nio da bi bio zlo­čin ako bi Vla­da od­lu­či­la da pro­da ak­ci­je ili na­đe ak­ci­o­na­ra ko­ji bi ot­ku­pio od ita­li­ja­na ak­ci­je po bi­lo ko­joj ci­je­ni.
– Uko­li­ko bi ita­li­jan­ska kom­pa­ni­ja A2A od­u­sta­la do spo­ra­zu­ma, ona je sprem­na da pla­ti 35 mi­li­o­na pe­na­la što ni­je spas. Vla­da za­to pod hit­no mo­ra da se za­du­ži kod ne­ke ban­kar­ske in­sti­tu­ci­je na pe­ri­od ne du­ži od pet­na­est da­na na 200 mi­li­o­na eura i jed­no­krat­no is­pla­ti kop­ma­ni­ju A2A jer će se na taj na­čin ući u ma­nju ili ve­ću zo­nu vi­še­mi­li­on­ske šte­te za gra­đa­ne i dr­ža­vu. Ta­da vi­še ne po­sto­ji ni­ka­kva op­sa­nost da ne­ko mo­že ot­ku­pi­ti ak­ci­je – ka­zao je Mi­lič­ko­vić.
Ako Vla­da uđe u bi­lo ka­kvu avan­tu­ru sa stra­nim in­ve­sti­rom, to, ka­ko je is­ta­kao, ne bi bi­lo kri­vič­no dje­lo već ve­le­i­zda­ja dr­žav­nih in­te­re­sa.
A.Đ.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"