Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija VASILIJE MILIČKOVIĆ PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU SPECIJALNOM TUŽILAŠTVU ZBOG PONUDE AKCIONARA RUDNIKA UGLJA
Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG Nije teško zaključiti da potpisnici ponude, Oreste Bramanti i Aco Đukanović, odlučuju i prihvataju li svoju ponudu. Osim direktnog konflikta interesa, ovdje se krije i namjera A2A da po drugi put opljačka EPCG u visini od 14 miliona, rekao je Miličković i tražio da SDT hitno otvori izviđaj
Dan - novi portal
Vla­snik pred­u­ze­ća „M&V kom­pany” Va­si­li­je Mi­lič­ko­vić pod­nio je kri­vič­nu pri­ja­vu Spe­ci­jal­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu (SDT) pro­tiv čla­no­va od­bo­ra di­rek­to­ra Elek­tro­pri­vre­de iz A2A, iz­vr­šnog di­rek­to­ra kom­pa­ni­je Igo­ra No­ve­lji­ća i NN li­ca zbog, ka­ko je ka­zao, pljač­ke imo­vi­ne te kom­pa­ni­je u iz­no­su od 100 mi­li­o­na, a sve u ve­zi sa pre­u­zi­ma­njem ve­ćin­skog pa­ke­ta ak­ci­ja Rud­ni­ka uglja (RUP) ko­ji su po­čet­kom go­di­ne ener­get­skoj kom­pa­ni­ji po­nu­di­li Aco Đu­ka­no­vić i A2A. Mi­lič­ko­vić je kri­vič­nu pri­ja­vu pod­nio pro­tiv Ita­li­ja­na Ore­ste Bra­man­ti­ja, Ma­si­ma Ti­ber­ge i Fran­če­ska Be­ke­li­ja.
– Pred­la­že­mo da SDT po hit­nom po­stup­ku otvo­ri iz­vi­đaj i spri­je­či vi­še­mi­li­on­sku pljač­ku dr­žav­ne i imo­vi­ne nas ma­lih ak­ci­o­na­ra u EPCG, či­ji je pro­ces u to­ku, od­no­sno spri­je­či po­sle­di­ce kri­vič­nog dje­la ko­je bi pre­šle iz­nos od vi­še de­se­ti­na mi­li­o­na eura, a pre­ma na­ve­de­nim oso­ba­ma po­dig­ne­te op­tu­žni­cu – pi­še u pri­ja­vi Mi­lič­ko­vi­ća, ko­ji je i pred­sjed­nik Udru­že­nja ma­njin­skih ak­ci­o­na­ra EPCG.
On je u pri­ja­vi pod­sje­tio da su Bra­man­ti i Aco Đu­ka­no­vić kra­jem de­cem­bra pro­šle go­di­ne upu­ti­li pi­smo ta­da­šnjem pred­sjed­ni­ku bor­da di­rek­to­ra Sr­đa­nu Ko­va­če­vi­ću i iz­vr­šnom di­rek­to­ru To­ni­nu Ma­lju, od­no­sno za­jed­nič­ki pred­log o pro­da­ji ak­ci­ja u RUP-u za 6,5 eura po ak­ci­ji. Na ba­zi pi­sma, od­bor di­rek­to­ra, u ko­me su tro­ji­ca Ita­li­ja­na, do­no­si pred­log od­lu­ke o za­in­te­re­so­va­no­sti za ula­zak u vla­snič­ku struk­tu­ru RUP-a i upu­ću­ju je skup­šti­ni akci­o­na­ra na raz­ma­tra­nje i usva­ja­nje. Skup­šti­na je, po nje­go­vim ri­je­či­ma, 31. ja­nu­a­ra po tom ne­za­ko­ni­tom pred­lo­gu, usvo­ji­la ne­za­ko­ni­tu od­lu­ku o za­in­te­re­so­va­no­sti za ak­ci­je RUP-a.
– Ova od­lu­ka skup­šti­ne ak­ci­o­na­ra je ne­za­ko­ni­ta iz raz­lo­ga što se ra­di o kon­flik­tu in­te­re­sa, kr­še­nju Za­ko­na o jav­nim na­bav­ka­ma. Ne­za­ko­ni­ta je za­to što je zajednička po­nu­da dva ak­ci­o­na­ra sa 51,7 od­sto ak­ci­ja RUP-a ne­do­pu­šte­na, pri­je­te­ća i ucje­nji­vač­ka. Ne­do­pu­sti­vo je da Ore­ste Bra­man­ti iz A2A, a ujed­no i član od­bo­ra di­rek­to­ra EPCG, pi­še ne­i­sti­ni­tu po­nu­du, pri­je­te­ći se­bi i osta­lim čla­no­vi­ma iz bor­da, kao i iz­vr­šnom di­rek­to­ru Ma­lju, što uka­zu­je da se ra­di o or­ga­ni­zo­va­nom kri­mi­nal­nom po­du­hva­tu pred­stav­ni­ka A2A – re­kao je Mi­lič­ko­vić.
Pri­jet­nja Bra­man­ti­ja i Đu­ka­no­vi­ća je, ka­ko je ka­zao, re­a­li­zo­va­na jer je kom­plet­ni od­bor di­rek­to­ra na če­lu sa Ko­va­če­vi­ćem smi­je­njen 30 da­na na­kon do­sta­vlja­nja po­nu­de, a po­sta­vljen no­vi u ko­jem su pro­vje­re­ni ka­dro­vi Aca Đu­ka­no­vi­ća.
– Ni­je te­ško za­klju­či­ti da pot­pi­sni­ci po­nu­de, Bra­man­ti i Đu­ka­no­vić, od­lu­ču­ju i pri­hva­ta­ju li svo­ju po­nu­du. Di­rekt­ni kon­flikt in­te­re­sa one­mo­gu­ća­va od­bor di­rek­to­ra EPCG da usvo­ji po­nu­du dva ak­ci­o­na­ra RUP-a, sa­mim tim je i od­lu­ka skup­šti­ne ak­ci­o­na­ra da se kre­ne u da­lje ak­tiv­no­sti ne­za­ko­ni­ta i ve­o­ma opa­sna. Osim di­rekt­nog kon­flik­ta in­te­re­sa, ov­dje se kri­je i na­mje­ra A2A da po dru­gi put opljač­ka EPCG u vi­si­ni od 14 mi­li­o­na – re­kao je Mi­lič­ko­vić i do­dao da su pr­vi put to ura­di­li kroz kon­sul­tant­ske uslu­ge.
Is­ta­kao je i da su Bra­man­ti i Đu­ka­no­vić, ko­ji bi pro­da­jom ak­ci­ja za­ra­dio 4,2 mi­li­o­na, ne­i­sti­ni­to u po­nu­di na­ve­li da RUP, ko­ji je pred ste­ča­jem, ostva­ru­je naj­bo­lje re­zul­ta­te u po­slo­va­nju, zbog če­ga nu­de ak­ci­je po 50 od­sto ve­ćoj ci­je­ni.
Di­lo­it ko­ji tre­ba da pro­ci­je­ni ak­ci­je RUP-a, još to ni­je ura­dio. Mi­lič­ko­vić tvr­di da se če­ka na­pum­pa­va­nje fi­nan­sij­skih re­zul­ta­ta RUP-a ko­ji će 14. de­cem­bra pri­ka­za­ti svo­je fan­ta­stič­ne re­zul­ta­te.
Umje­sto ot­ku­pa, ka­ko je ka­zao, EPCG tre­ba da ku­pi ma­ši­ne za Rud­nik uglja či­me bi se sma­nji­la pro­iz­vod­na ci­je­na u RUP-u, a ne da uzi­ma ve­ćin­ski pa­ket ak­ci­ja i sa nji­me pre­u­zi­ma iz­ra­u­bo­va­nu opre­mu, mi­li­o­ne mi­nu­sa i po­kri­va pro­ma­ša­je do­sa­da­šnjeg me­nadž­men­ta plje­valj­ske kom­pa­ni­je.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"