Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Akcije prodaju Vladi iza leđa * Pacijente pregledali u hotelu * Uhapšen kum Brana Mićunovića * Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Kompromis je kockanje sa samim sobom * Hrvati i Švajcarci vide Rusiju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Mihailo Babović, Pozitivna Crna Gora:
– Ovih 35 pari klompi koje doniramo i te kako poboljšavaju zdravstvenu zaštitu sistema.

Vic Dana :)

–Sada možete da skinete masku, gospode doktore. Ja sam vas prepoznao! - reče pacijent u operacionoj sali.

Starija dama je došla kod zgodnog hirurga i pita ga:
– Doktore, možete li da me proljepšate?


– Žao mi je, odrubljivanje glave je u našoj državi zabranjeno.


Mlada pacijentkinja se po povratku iz bolnice hvali prijateljici šta je doživjela:
– Uradili su mi sve pretrage i uradili sve što je bilo u njihovoj moći: mamografiju, tomografiju, pornografiju...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija FLEŠ
Dan - novi portal
Te­le­kom naj­bo­lji
Cr­no­gor­ski te­le­kom ostva­rio je naj­bo­lji re­zul­tat na upo­red­nom te­sti­ra­nju mo­bil­nih mre­ža sva tri ope­ra­to­ra u Cr­noj Go­ri, ko­je je spro­ve­la kom­pa­ni­ja P3 Com­mu­ni­ca­ti­ons, pa je i ove go­di­ne do­bio ser­ti­fi­kat Best in test.
Te­sti­ra­nje je po­ka­za­lo da Te­le­kom ostva­ru­je naj­ve­će br­zi­ne da­ta ser­vi­sa, naj­kra­će vri­je­me pri­stu­pa ko­ri­sni­ka od­re­đe­nom ser­vi­su, po­u­zda­nost pri­stu­pa ko­ri­sni­ka od­re­đe­nom ser­vi­su i od­li­čan kva­li­tet go­vor­nih uslu­ga.
– Te­le­kom već tre­ću go­di­nu uza­stop­no ostva­ru­je naj­bo­lje re­zul­ta­te u ukup­nom mje­re­nju kva­li­te­ta mo­bil­ne mre­že u vi­še cr­no­gor­skih gra­do­va, či­me po­tvr­đu­je po­zi­ci­ju teh­no­lo­škog li­de­ra na cr­no­gor­skom tr­ži­štu – pi­še u sa­op­šte­nju.
Ka­ko su na­ve­li iz te kom­pa­ni­je, ve­li­ki uspjeh in­du­stri­je u cje­li­ni je­su ovo­go­di­šnji re­zul­ta­ti ko­ji su po­ka­za­li na­pre­dak cje­lo­kup­nog tr­ži­šta te­le­ko­mu­ni­ka­ci­ja u Cr­noj Go­ri u od­no­su na pret­hod­ne go­di­ne, po­seb­no ka­da su u pi­ta­nju in­ter­net br­zi­ne, do­stup­nost i kva­li­tet da­ta ser­vi­sa.M.B.

Ho­će u bu­džet
Biv­ši rad­ni­ci i po­vje­ri­o­ci „Ra­do­ja Da­ki­ća” i ove go­di­ne tra­že da is­pla­ta lič­nih do­ho­da­ka za njih bu­de sa­stav­ni dio Za­ko­na o bu­dže­tu. Tim po­vo­dom, pred­sjed­nik Udru­že­nja ma­njin­skih ak­ci­o­na­ra „Ra­do­ja Da­ki­ća” Mi­lan Vuk­če­vić pi­sao je pre­mi­je­ru Du­šku Mar­ko­vi­ću.
– Dug za za­ra­de po­tvr­đen je pra­vo­sna­žnom pre­su­dom, ko­ja se ne iz­vr­ša­va već 12 go­di­na. Od 19. ja­nu­a­ra 2009. go­di­ne, sva­ke sri­je­de pro­te­stu­je­mo i tra­ži­mo pre­go­vo­re sa Vla­dom jer smo ne­za­do­volj­ni zbog po­stup­ka Vla­de ko­ji su su­prot­ni in­te­re­si­ma dr­ža­ve – is­ta­kao je Vuk­če­vić u pi­smu.
On je ka­zao da su rad­ni­ci de­gra­di­ra­ni i dis­kri­mi­ni­sa­ni. Ka­ko je pod­sje­tio, pre­su­dom je pred­vi­đe­na is­pla­ta za pre­ko 1,1 hi­lja­du rad­ni­ka.D.M.

Pred­sta­vi­li pro­je­kat
Ti­vat­ska kom­pa­ni­ja Lu­šti­ca di­ve­lop­ment pred­sta­vi­la je pro­je­kat raz­vo­ja no­vog tu­ri­stič­kog gra­da Lu­šti­ca bej na ne­dav­no za­vr­še­nom saj­mu Ba­ku over­sis pro­per­ti eks­po, u Azer­bej­dža­nu.
– Po­red pre­zen­ta­ci­je naj­ve­ćeg pro­jek­ta na Me­di­te­ra­nu, kom­pa­ni­ja je pred­sta­vi­la i uz­bu­dlji­ve pla­no­ve za na­red­no lje­to – otva­ra­nje ma­ri­ne i ho­te­la „Če­di Lu­šti­ca bej”, ali i no­vi­ne u na­pret­ku gra­da, kao što su po­če­tak ra­do­va na če­ti­ri ru­pe i vje­žba­li­štu na golf te­re­nu – pi­še u sa­op­šte­nju te kom­pa­ni­je.M.B.

Kon­fe­ren­ci­ja
Me­đu­na­ro­da kon­fe­ren­ci­ja „Raz­voj ban­kar­stva i in­fra­struk­tu­ra fi­nan­sij­skog tr­ži­šta“, ko­ja se odr­ža­va u Ti­ra­ni, ju­če je, u or­ga­ni­za­ci­ji Ban­ke Al­ba­ni­je i Uni­ver­zi­te­ta iz Oks­for­da, oku­pi­la gu­ve­r­ne­re i dru­ge pred­stav­ni­ke cen­tral­nih ba­na­ka re­gi­o­na, vi­so­ke zva­nič­ni­ke MMF-a i Svjet­ske ban­ke, kao i broj­ne struč­nja­ke iz obla­sti mo­ne­tar­ne i eko­nom­ske po­li­ti­ke, sa­op­šte­no je iz Cen­tral­ne ban­ke ( CBCG).
Kon­fe­ren­ci­ji je pri­su­stvo­vao i gu­ver­ner Ra­do­je Žu­gić, ko­ji je na­veo da CBCG po­sve­ću­je po­seb­nu pa­žnju ja­ča­nju re­gu­la­tor­nog okvi­ra ko­jim se ure­đu­je ban­kar­sko po­slo­va­nje.M.B.


Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"