Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * ANB krenula u predizbornu kampanju * Braća tražila reket od 200 hiljada * Pomoćniku dala stan na časnu riječ * Mjesecom tekle rijeke magme * Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * Samir i Kiki u muzičkoj misiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-08-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Zaustavi pandur dizelaša i traži mu vozačku dozvolu. Naravno, dizelaš je nema. Pandur traži ličnu kartu ili pasoš. Dizelaš kaže da nema ništa od toga.
●Dobro, šta imate? - pita pandur.
●Imam retrovizor! - kaže dizelaš.
●Dobro, dajte.
Dizelaš iščupa retrovizor i da mu. Pandur pogleda, pa kaže:
●Pa, kolega, što ne kažete da ste u civilu?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija POTPREDSJEDNIK VLADE MILORAD VUJOVIĆ SAOPŠTIO
Ne krijte podatke za Buljaricu
Dan - novi portal
Uki­da­nje rje­še­nja ko­jim je od­re­đe­na taj­nost po­stup­ka pri­pre­me i odr­ža­va­nja me­đu­na­rod­nog ten­de­ra za va­lo­ri­za­ci­ju lo­ka­li­te­ta Bu­lja­ri­ca neo­p­hod­na je zbog pra­va cr­no­gor­ske jav­no­sti da zna ka­kva je na­mje­na od­re­đe­na ovom tu­ri­stič­kom bi­se­ru, sa­op­štio je vi­ce­pre­mi­jer Mi­lo­rad Vu­jo­vić.
On je ka­zao da Sa­vjet za pri­va­ti­za­ci­ju ne­ma osno­va da pri­kri­va po­dat­ke ko­ji se od­no­se na sa­stav tenderske ko­mi­si­je, ten­der­sku do­ku­men­ta­ci­ju sa pra­te­ćim ma­te­ri­ja­lom, iz­vje­štaj prav­nog sa­vjet­ni­ka o po­nu­di i nacrt ugo­vo­ra o du­go­roč­nom za­ku­pu – pro­da­ji.
– Ovo do­bi­ja na zna­ča­ju jer je odlukom o pla­nu pri­va­ti­za­ci­je za 2016. go­di­nu pred­vi­đe­no da javni po­ziv mo­ra bi­ti struk­tu­ri­ran da ob­u­hva­ta sa­mo pro­da­ju ze­mlji­šta u dr­žav­noj svo­ji­ni, a u nje­mu su na­ved­ne ne­po­kret­no­sti na ko­ji­ma ima­mo su­vla­sni­štvo Dr­ža­ve Cr­ne Go­re i fi­zič­kih li­ca. Po­red ovog, o pre­no­su pra­va ras­po­lo­ga­nja na ne­po­kret­no­sti­ma s Op­šti­ne Bu­dva i Op­šti­ne Bar na Vla­du Cr­ne Go­re ni­su na­ved­ni ja­sni prav­ni osno­vi. Do­dat­nu sum­nju iza­zi­va po­stu­pak utvr­đi­va­nja ne­po­kret­no­sti ko­je su u dr­žav­noj svo­ji­ni, a ko­je su pred­met ten­de­ra. U pri­pre­mi po­stup­ka ni­su tač­no na­ve­de­ni li­sto­vi ne­po­kret­no­sti za po­tre­be nje­go­ve re­a­li­za­ci­je i to je uslo­vi­lo po­gre­šno od­re­đe­nje po­vr­ši­ne pred­me­ta ten­de­ra, kao i po­gre­šnu pro­cje­nu nje­go­ve vri­jed­no­sti. Po­seb­nu okol­nost pred­sta­vlja­ju ne­po­kret­no­sti sa za­bi­lje­žbom zbog vo­đe­nja uprav­nih ili sud­skih spo­ro­va, kao i hi­po­te­ka i kon­ce­si­ja – re­kao je Vu­jo­vić.
On na­vo­di da su plan­ski pred­u­slo­vi za va­lo­ri­za­ci­ju lo­ka­li­te­ta Bu­lja­ri­ce sa­dr­ža­ni u na­cr­tu pro­stor­nog pla­na po­seb­ne na­mje­ne za obal­no pod­ruč­je Cr­ne Go­re či­ja je jav­na ras­pra­va je u to­ku.
– In­di­ka­tiv­no je da se o bu­du­ćoj na­mje­ni ovog pro­sto­ra Mi­ni­star­stvo odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma ne iz­ja­šnja­va i da ne zna­mo da li je Di­rek­to­rat za ži­vot­nu sre­di­nu imao uče­šća u pri­pre­mi ten­der­ske do­ku­men­ta­ci­je. Na­po­mi­njem, lo­ka­li­te­tu Bu­lja­ri­ce od­re­đe­no je svoj­stvo za­šti­će­nog pri­rod­nog do­bra u zo­ni mor­skog do­bra i od Sa­vje­ta za pri­va­ti­za­ci­ju za­tra­žio sam do­sta­vlja­nje in­for­ma­ci­je o spro­vo­đe­nju po­stup­ka stra­te­ške pro­cje­ne uti­ca­ja na ži­vot­nu sre­di­nu zbog pri­pre­me me­đu­na­rod­nog ten­de­ra – is­ta­kao je Vu­jo­vić.
On je ka­zao da oče­ku­je do­no­še­nje rje­še­nja o uki­da­nju taj­no­sti po­da­ta­ka ko­je se od­no­se na po­stu­pak va­lo­ri­za­ci­je Bu­lja­ri­ce.
B.Ma.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"