Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * ANB krenula u predizbornu kampanju * Braća tražila reket od 200 hiljada * Pomoćniku dala stan na časnu riječ * Mjesecom tekle rijeke magme * Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * Samir i Kiki u muzičkoj misiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-08-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Zaustavi pandur dizelaša i traži mu vozačku dozvolu. Naravno, dizelaš je nema. Pandur traži ličnu kartu ili pasoš. Dizelaš kaže da nema ništa od toga.
●Dobro, šta imate? - pita pandur.
●Imam retrovizor! - kaže dizelaš.
●Dobro, dajte.
Dizelaš iščupa retrovizor i da mu. Pandur pogleda, pa kaže:
●Pa, kolega, što ne kažete da ste u civilu?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija ZBOG LOŠE PRIVATIZACIJE 20 HOTELA TURISTIČKI RADNICI OSTALI BEZ POSLA
Hotel „As” Zatvoreno 2.500 radnih mjesta Država je zbog zatvorenih hotela za godinu izgubila 30 miliona eura
Dan - novi portal
Dok se uoči sva­ke se­zo­ne pri­ča o otva­ra­nju 130 no­vih ho­te­la ko­ji će zna­čaj­no una­pri­je­di­ti tu­ri­stič­ku po­nu­du, tu­ri­ste i ove se­zo­ne do­če­ku­je 20 za­tvo­re­nih ho­te­la. Ka­pa­ci­te­ti za­tvo­re­nih ho­te­la do­sti­žu čak 5,3 hi­lja­de le­ža­je­va, te se šte­ta ko­ja se dr­ža­vi na­no­si mje­ri de­se­ti­na­ma mi­li­o­na sva­ke se­zo­ne.
Pre­ma zva­nič­nim po­da­ci­ma, dr­ža­va zbog ne­ak­tiv­no­sti ovih ka­pa­ci­te­ta go­di­šnje gu­bi oko 30 mi­li­o­na eura pri­ho­da i to oko osam mi­li­o­na di­rekt­nih pri­ho­da po osno­vu PDV-a, po­re­za i do­pri­no­sa i dvi­je i po hi­lja­de rad­nih mje­sta.
Da­kle, umje­sto otva­ra­nja no­vih rad­nih mje­sta u tu­ri­zmu ima­mo si­tu­a­ci­ju da su za­tvo­re­ne pre­ko dvi­je hi­lja­de, a sto­pa ne­za­po­sle­no­sti u Cr­noj Go­ri ni­ka­da ni­je bi­la vi­so­či­ja.
Oči­gled­no je da pri­va­ti­za­ci­je ho­te­la sku­po ko­šta­ju gra­đa­ne, i to gu­bit­kom po­sla i do­vo­đe­nja fa­mi­li­je do ivi­ce eg­zi­sten­ci­je.
Funk­ci­o­ner Po­kre­ta za pro­mje­ne Iva Baj­ko­vić ka­za­la je da Cr­na Go­ra pri­je sve­ga mo­ra da de­fi­ni­še ka­kav tu­ri­zam že­li – ma­sov­ni ili elit­ni.
– Ima­li smo stra­te­gi­ju raz­vo­ja do 2020. go­di­ne, ta­ko­zva­ni ma­ster plan, ali bo­jim se da ni­jed­no slo­vo ni­je is­po­što­va­no iz tog do­ku­men­ta. Či­ni mi se da ova vla­da u stva­ri ne­ma ni­ka­kvu vi­zi­ju šta za­pra­vo že­li od Cr­ne Go­re. Do sa­da su uspje­li da ras­pr­o­da­ju ono naj­bo­lje što ima­mo ne­kim mit­skim in­ve­sti­to­ri­ma či­ji je je­di­ni in­te­res bio ne da gra­di ho­te­le i smje­štaj­ne ka­pa­ci­te­te, već sta­no­ve za tr­ži­šte. Bes­kraj­nim po­na­vlja­njem ri­je­či „in­ve­sti­ci­je” i „va­lo­ri­za­ci­je” ne­će se otvo­ri­ti rad­na mje­sta, ni­ti će na­ša dr­ža­va osje­ti­ti bo­lji­tak od pri­li­va stra­nih di­rekt­nih in­ve­sti­ci­ja u tu­ri­zmu – sma­tra Baj­ko­vić.
Ona je ka­za­la da ak­tu­el­ni re­žim sma­tra ne­po­želj­nim i kraj­nje ne­dr­ža­vo­tvor­nim po­sta­vlja­nje pot­pi­ta­nja ko­ja se ti­ču in­ve­sti­ci­ja, od­no­sno ne že­le da ka­žu oda­kle sti­že no­vac, ko­ja je na­mje­na in­ve­sti­ci­ja, kao i za ko­ga će one do­ni­je­ti ne­ku bo­lju bu­duć­nost.
– Za sa­da, mi vo­di­mo pri­lič­no pa­siv­nu po­li­ti­ku ko­jom ras­pro­da­je­mo re­sur­se, mi­je­nja­mo pro­stor­ne pla­no­ve ka­ko ko­me od­go­vo­ra i ni­ko zbog to­ga ne sno­si po­sle­di­ce. Či­ni mi se da je mak­si­mum što će Cr­na Go­ra do­bi­ti od raz­vo­ja tu­ri­zma i pri­li­va SDI ne­ko­li­ko se­zon­skih rad­nih mje­sta u ogra­đe­nim za­bra­ni­ma za bje­lo­svjet­ske vla­sni­ke ka­pi­ta­la sum­nji­vog po­ri­je­kla. Mi ima­mo ja­ko ogra­ni­če­ne re­sur­se, ali za­to pri­ro­da ni­je šte­dje­la ka­da nam ih je da­va­la na ko­ri­šće­nje. Za­to zbog ge­ne­ra­ci­ja ko­je do­la­ze ima­mo oba­ve­zu da ovaj pro­stor sa­ču­va­mo od da­lje de­va­sta­ci­je. Ne tre­ba na­ma mar­ke­ting na CNN, već pa­met­na raz­voj­na po­li­ti­ka ko­ja će po­no­vo sta­vi­ti tu­ri­stič­ku pri­vre­du na no­ge, uve­za­ti po­ten­ci­ja­le sje­ve­ra i ju­ga i na taj na­čin stvo­ri­ti pred­u­slo­ve za otva­ra­nje no­vih i kva­li­tet­nih rad­nih mje­sta u ovoj gra­ni pri­vre­de – sma­tra Baj­ko­vić.
B.Ma.

Osta­li bez Asa, Fjor­da, Pla­nin­ke

Go­di­na­ma una­zad na Pri­mor­ju ne ra­de ho­te­li As u Bu­dvi, Me­di­te­ran i Ga­leb u Ul­ci­nju, Fjord u Ko­to­ru. Da se ni­šta ne ula­že ni na sje­ve­ru po­ka­zu­je či­nje­ni­ca da su i da­lje za­tvo­re­ni ho­te­li Ono­gošt u Nik­ši­ću, Pi­va u Plu­ži­na­ma, Šav­nik u Šav­ni­ku, Je­ze­ra, Dur­mi­tor i Pla­nin­ka na Ža­blja­ku... Pro­blem je što dr­ža­va ma­lo ra­di na to­me da se ti ho­te­li sta­ve u funk­ci­ju.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"