Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * ANB krenula u predizbornu kampanju * Braća tražila reket od 200 hiljada * Pomoćniku dala stan na časnu riječ * Mjesecom tekle rijeke magme * Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * Samir i Kiki u muzičkoj misiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-08-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Zaustavi pandur dizelaša i traži mu vozačku dozvolu. Naravno, dizelaš je nema. Pandur traži ličnu kartu ili pasoš. Dizelaš kaže da nema ništa od toga.
●Dobro, šta imate? - pita pandur.
●Imam retrovizor! - kaže dizelaš.
●Dobro, dajte.
Dizelaš iščupa retrovizor i da mu. Pandur pogleda, pa kaže:
●Pa, kolega, što ne kažete da ste u civilu?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2016-08-12 POTPREDSJEDNIK VLADE PETAR IVANOVIĆ OBJASNIO Spriječio zloupotrebe
Dan - novi portal
Pot­pred­sjed­nik Vla­de Pe­tar Iva­no­vić, biv­ši mi­ni­star po­ljo­pri­vre­de, ogla­sio se na­kon što je „Dan” 8. av­gu­sta ob­ja­vio tekst „Iva­no­vić za­ki­nuo 1.000 far­me­ra”, is­ti­ču­ći da se ne ra­di o za­ki­da­nju, već o spre­ča­va­nju zlo­u­po­tre­ba.
– Ni­je tač­no da sam kao mi­ni­star, to­kom svog man­da­ta za­ki­nuo bi­lo kog po­ljo­pri­vred­nog pro­iz­vo­đa­ča, ni­ti sam mo­gao za­ki­nu­ti pri­ma­o­ce sta­rač­kih na­kna­da. Ni­je tač­na tvrd­nja go­spo­di­na Go­šo­vi­ća da je Od­lu­ka o bli­žim uslo­vi­ma i po­stup­ku za is­pla­tu sta­rač­ke na­kna­de u ko­li­zi­ji sa Za­ko­nom o po­ljo­pri­vre­di i ru­ral­nom raz­vo­ju – na­veo je Iva­no­vić.
On tvr­di da Ne­ven Go­šo­vić (De­mo­kra­te), te­mu sta­rač­kih na­kna­da eks­plo­a­ti­še u pred­iz­bor­ne svr­he.
– Po­ljo­pri­vred­ni pro­iz­vo­đa­či ko­ji za­ra­đu­ju od pro­da­je svo­jih pro­iz­vo­da ni­je­su ka­te­go­ri­ja sta­nov­ni­štva ko­ja ima pra­vo na sta­rač­ku na­kna­du. Po­seb­no to ni­je­su pro­iz­vo­đa­či ko­ji ima­ju če­ti­ri i vi­še gr­la krup­ne sto­ke, od ko­je, ne sa­mo da ostva­ru­ju za­ra­du, već i do­dat­ne pre­mi­je. Sta­rač­ke na­kna­de dio su so­ci­jal­ne po­dr­ške na­mi­je­nje­ne is­klju­či­vo oni­ma ko­ji su se ci­je­log ži­vo­ta ba­vi­li po­ljo­pri­vre­dom, ali zbog go­di­na sa­da ni­je­su u mo­guć­no­sti da za­ra­đu­ju pro­da­jom svo­jih pro­iz­vo­da. Pra­vo na na­kna­du ima­ju že­ne od 60 i mu­škar­ci od 65 go­di­na ko­ji ima­ju po­ljo­pri­vred­no ze­mlji­šte u sop­stve­nom vla­sni­štvu i ko­ji ne ostva­ru­ju dru­gu vr­stu so­ci­jal­nih ili dru­gih pri­ma­nja – na­veo je on.
Iva­no­vić tvr­di da je spor­no što je na­kna­du pri­mao je­dan broj li­ca ko­ja ni­je­su is­pu­nja­va­la uslo­ve za tu vr­stu po­dr­ške i da su do­ka­zi, zbog ko­jih je do dalj­njeg uki­nu­ta is­pla­ta na­kna­da po­je­di­nim li­ci­ma u mi­ni­star­stvu, a na­vo­di i da je pra­vi­la pod­jed­na­ko pri­mje­nji­vao na sve ko­ri­sni­ke. Na­veo je i da raz­li­ka u bro­ju ko­ri­sni­ka na kra­ju 2014. i 2015, ni­je re­zul­tat pri­mje­ne od­lu­ke, već či­nje­ni­ce da ko­ri­sni­ci ni­je­su do­sta­vi­li tra­že­nu do­ku­men­ta­ci­ju u pred­vi­đe­nom ro­ku, iako su ima­li tri mje­se­ca da ob­no­ve do­ku­men­ta­ci­ju, a da­ta im je i mo­guć­nost da je na­knad­no do­pu­ne. Sta­rač­ka na­kna­da za 968 ko­ri­sni­ka, tvr­di, ni­je uki­nu­ta, već ob­u­sta­vlje­na do ob­no­ve do­ku­men­ta­ci­je
– Rje­še­nja o ob­u­sta­vi pra­va na sta­rač­ku na­kna­du do­ne­se­na su is­klju­či­vo za: ko­ri­sni­ke ko­ji su upu­ti­li lič­ni za­htjev da im se uki­ne pra­vo na na­kna­du, ko­ji su ostva­ri­li pra­vo na pen­zi­ju ili ma­te­ri­jal­no obez­bje­đe­nje, ko­ji ostva­ru­ju pra­vo na ne­ko dru­go nov­ča­no pri­ma­nje, ko­ji su pro­da­li ili pre­ve­li imo­vi­nu i ne po­sje­du­ju do­kaz da ži­ve na se­lu i ba­ve se po­ljo­pri­vre­dom i ko­ji ži­ve u ino­stran­stvu – na­veo je Iva­no­vić.
On je is­ta­kao da nad­le­žna mi­ni­star­stva ne od­lu­ču­ju o pro­da­ji imo­vi­ne, osta­vin­skim po­stup­ci­ma i dru­gim prav­nim rad­nja­ma ko­je su u is­klju­či­voj nad­le­žno­sti vla­sni­ka, osvr­ću­ći se na ko­men­tar Go­šo­vi­ća da „evrop­ska Vla­da uslo­vlja­va no­si­o­ce sta­rač­kih do­ma­ćin­sta­va da sva­ke go­di­ne do­sta­vlja­ju do­ka­ze o ko­ji­ma slu­žbe­nu evi­den­ci­ju vo­de nad­le­žna mi­ni­star­stva”.
J.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"