Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * ANB krenula u predizbornu kampanju * Braća tražila reket od 200 hiljada * Pomoćniku dala stan na časnu riječ * Mjesecom tekle rijeke magme * Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * Samir i Kiki u muzičkoj misiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-08-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Zaustavi pandur dizelaša i traži mu vozačku dozvolu. Naravno, dizelaš je nema. Pandur traži ličnu kartu ili pasoš. Dizelaš kaže da nema ništa od toga.
●Dobro, šta imate? - pita pandur.
●Imam retrovizor! - kaže dizelaš.
●Dobro, dajte.
Dizelaš iščupa retrovizor i da mu. Pandur pogleda, pa kaže:
●Pa, kolega, što ne kažete da ste u civilu?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2016-08-12 SDP TVRDI DA JE SMANJENJE PDV-A ZA UGOSTITELJSKE OBJEKTE NEUSTAVNO DPS omogućio povlastice tajkunima
Dan - novi portal
Uvo­đe­nje ni­že sto­pe PDV-a na od­re­đe­ne ka­te­go­ri­je ugo­sti­telj­skih obje­ka­ta, što je kroz iz­mje­ne Za­ko­na o PDV-u usvo­je­no ne­dav­no u Skup­šti­ni, jeste dis­kri­mi­na­tor­na mje­ra ko­jom se na­ru­ša­va eko­nom­sko pra­vi­lo jed­na­kih uslo­va za sve uče­sni­ke tr­ži­šne utak­mi­ce, sa­op­šte­no je iz SDP-a.
– Bu­du­ći da Ustav pro­pi­su­je za­bra­nu sva­ke vr­ste dis­kri­mi­na­ci­je i „pod­sti­ca­nje ne­rav­no­prav­nog, mo­no­pol­skog i do­mi­nant­nog po­lo­ža­ja na tr­ži­štu”, SDP ne­ma sum­nje da se ra­di i o an­ti­u­stav­nom za­ko­nu ko­jim se u pri­vi­le­go­van po­lo­žaj do­vo­de po­je­di­ni in­ve­sti­to­ri, a isto­vre­me­no dis­kri­mi­ni­šu dru­gi – na­ve­de­no je u sa­op­šte­nju.
Kon­kre­tan efe­kat ta­kve od­red­be je, ka­ko su na­ve­li, sta­vlja­nje u pod­re­đen po­lo­žaj ubje­dlji­vo naj­ve­ćeg bro­ja ugo­sti­te­lja i tu­ri­stič­kih pri­vred­ni­ka, a obez­bje­đi­va­nje po­vla­šće­nog po­lo­ža­ja za ne­ko­li­ko taj­ku­na u tu­ri­stič­koj pri­vre­di.
– Na ovaj na­čin DPS sa svo­jim tzv. part­ne­ri­ma još jed­nom de­mon­stri­ra svo­ju vi­zi­ju „raz­vo­ja”, ko­ja naj­če­šće pod­ra­zu­mi­je­va kr­še­nje ele­men­tar­nih prin­ci­pa vla­da­vi­ne pra­va i osnov­nih eko­nom­skih za­ko­ni­to­sti. Ta­kva DPS „vi­zi­ja” po bu­dvan­skom mo­de­lu raz­vo­ja is­ka­za­na je mno­go pu­ta do sa­da, a nje­ni auto­ri – is­tak­nu­ti funk­ci­o­ne­ri ove par­ti­je, kao što vi­di­mo, sve če­šće po­sta­ju pred­met pa­žnje nad­le­žnih pra­vo­sud­nih or­ga­na ko­ji im do­dje­lju­ju ti­tu­le še­fo­va or­ga­ni­zo­va­nih kri­mi­nal­nih gru­pa – na­ve­de­no je u sa­op­šte­nju u kom sto­ji i da će ta par­ti­ja po­kre­nu­ti od­go­va­ra­ju­će ak­tiv­no­sti ka­ko bi se ne­u­stav­na od­red­ba Za­ko­na o PDV-u eli­mi­ni­sa­la iz prav­nog si­ste­ma.J.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"