Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija ZAKAZANO ROČIŠTE PO OPTUŽNICI PREDSJEDNIKA UDRUŽENJA MANJINSKIH AKCIONARA EPCG VASILIJA MILIČKOVIĆA
Miličković Utvrđuju da li Lidija Vukčević štiti Prvu banku
Dan - novi portal
Pred­sjed­nik Udru­že­nja ma­njin­skih ak­ci­o­na­ra Elek­tro­pri­vre­de Va­si­li­je Mi­lič­ko­vić po­zvan je da kao za­stup­nik op­tu­žbe pri­su­stvu­je ro­či­štu ko­je je za­ka­za­no za 7. jun.
Mi­lič­ko­vić je po­zvan ra­di is­pi­ti­va­nja i ocje­ne za­ko­ni­to­sti i oprav­da­no­sti op­tu­žni­ce ko­ju je 16. mar­ta ove go­di­ne po­di­gao pro­tiv spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca Li­di­je Vuk­če­vić, a ko­ja je do­pu­nje­na 31. mar­ta. Njoj se sta­vlja na te­ret zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja, kao i ne­sa­vje­stan rad u slu­žbi.
Po­ziv za ro­či­šte Mi­lič­ko­vi­ću upu­tio je pred­sjed­nik Vi­šeg su­da Bo­ris Sa­vić.
– Ras­pra­va mo­ra da ot­kri­je ne sa­mo mo­ti­ve Li­di­je Vuk­če­vić da za­šti­ti Pr­vu ban­ku, pre­mi­je­ro­vog bra­ta Aca Đu­ka­no­vi­ća, ko­ja je iz­da­la la­žnu po­tvr­du na ba­zi ko­je su ma­li ak­ci­o­na­ri EPCG po dru­gi put opljač­ka­ni, već i mo­ti­ve Ko­mi­si­je za har­ti­je od vri­jed­no­sti, na či­jem je če­lu Zo­ran Đi­ka­no­vić, i Sa­vje­ta za pri­va­ti­za­ci­ju, da se sta­ve u ulo­gu po­ma­ga­ča pljač­ke, ili čak sa­mih or­ga­ni­za­to­ra pljač­ke – ka­zao je Mi­lič­ko­vić za „Dan”.
On je na­gla­sio da bi taj pro­ces mo­rao da ot­kri­je i ka­zni vi­nov­ni­ke, ka­ko je na­gla­sio, isto­rij­ske pljač­ke ak­ci­o­na­ra i gra­đa­na Cr­ne Go­re, kroz pro­ces pri­va­ti­za­ci­je EPCG.
– Po­zi­vam spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca Mi­li­vo­ja Kat­ni­ća da na ro­či­štu za­u­zme glav­nu ulo­gu ak­tiv­nog po­sma­tra­ča i da pro­ce­su­i­ra i osta­le spe­ci­jal­ne tu­ži­o­ce. Apo­stro­fi­rao bih ulo­gu po­moć­ni­ka spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca Velj­ka Ru­do­vi­ća, ko­me je Vu­ji­ca La­zo­vić pri­znao u pi­sa­noj for­mi da je kod iz­bo­ra ita­li­jan­ske kom­pa­ni­je A2A za stra­te­škog part­ne­ra u EPCG svje­sno po­vri­je­đen za­kon, či­me je na­sta­la šte­ta od vi­še sto­ti­na mi­li­o­na – na­veo je Mi­lič­ko­vić.
On je ape­lo­vao i na li­de­re opo­zi­ci­je da uzmu ak­tiv­no uče­šće u tom slu­ča­ju u bor­bi za vla­da­vi­nu pra­va.
– Ne­do­pu­sti­vo je da se naj­ve­ća tran­sak­ci­ja na tr­ži­štu ka­pi­ta­la u Cr­noj Go­ri od­ra­di na ba­zi la­žne po­tvr­de iz­da­te od Pr­ve ban­ke i bro­ke­ra kup­ca ak­ci­ja, a ne na ba­zi uvi­da u ra­čun ma­njin­skih ak­ci­o­na­ra. Oče­ki­va­no je da će mno­gi od ak­te­ra ove afe­re – La­zo­vić, Đi­ka­no­vić, Amir Nur­ko­vić, Bo­žo Mi­ha­i­lo­vić i dru­gi – ka­da ču­ju da se pan­do­ri­na ku­ti­ja otvo­ri­la, po­bje­ći pre­ko gra­ni­ce od prav­de – na­veo je Mi­lič­ko­vić, uz za­hval­nost „Da­nu” i „Vi­je­sti­ma” bez či­je po­dr­ške bi i ta op­tu­žni­ca, kao i mno­ge dru­ge, za­vr­ši­la u po­dru­mi­ma su­da i tu­ži­la­štva.
Mi­lič­ko­vić je ka­zao da je spre­man na za­tvor­sku ka­znu uko­li­ko se utvr­di da po­tvr­da Pr­ve ban­ke ni­je la­žna i da ni­je fal­si­fi­kat, kao i da Li­di­ja Vuk­če­vić tre­ba da bu­de su­spen­do­va­na uko­li­ko se do­ka­že da su na­vo­di iz nje­go­ve op­tu­žni­ce tač­ni. Na­gla­sio je da bi ona mo­ra­la da od­go­vo­ra kri­vič­no uko­li­ko se utvr­di da je ima­la in­te­res.
– Vla­da­vi­na pra­va je na is­pi­tu, a i sud jav­no­sti – za­klju­čio je Mi­lič­ko­vić.J.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"