Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija PENZIONERI KAP-A OGORČENI ZATO ŠTO VLADA NEĆE DA IM ISPLATI OTPREMNINE Opstruišu zakon jer nemaju para u budžetu
Dan - novi portal
Pen­zi­o­ne­ri Kom­bi­na­ta alu­mi­ni­ju­ma ogor­če­ni su zbog iz­ja­ve mi­ni­stra eko­no­mi­je Vla­di­mi­ra Ka­va­ri­ća da za­kon, ko­jim je pro­pi­sa­no da im se iz bu­dže­ta is­pla­te ot­prem­ni­ne do kra­ja ove go­di­ne, ni­je pri­mjen­ljiv i da je po­kre­nu­ta ocje­na ustav­no­sti tog ak­ta. Oni su, na­kon te iz­ja­ve Ka­va­ri­ća, ju­če po­sla­li do­pis mi­ni­stru fi­nan­si­ja Ra­do­ju Žu­gi­ću i tra­ži­li od nje­ga da im shod­no za­ko­nu is­pla­ti ot­prem­ni­ne do če­tvrt­ka, 31. mar­ta.
– Oče­ku­je­mo is­pla­tu ot­prem­ni­na do 31. mar­ta, s ob­zi­rom na to da je do­ne­se­ni za­kon pro­šao sve po­treb­ne pro­ce­du­re u Skup­šti­ni, dok je no­vac za ot­prem­ni­ne opre­di­je­ljen bu­dže­tom za 2016. go­di­nu – pi­še u do­pi­su ko­ji je Žu­gi­ću ju­če pre­da­lo se­dam čla­no­va pre­go­va­rač­kog ti­ma pen­zi­o­ne­ra.
Pred­la­gač za­ko­na, po­sla­nik Jan­ko Vu­či­nić (DF), po­zvao je Vla­du da kao iz­vr­šna vlast ne op­stru­i­ra za­kon, već da ga re­a­li­zu­je i is­pla­ti 5,45 mi­li­o­na eura za ot­prem­ni­ne 420 pen­zi­o­ne­ra. Na­veo je da za­ko­nom ni­je pre­ci­zi­ra­no da rok za is­pla­tu ot­prem­ni­na bu­de 31. mart, ali da se rad­ni­ci mo­ra­ju is­pla­ti­ti u 2016. go­di­ni.
– Za­kon je usvo­jen i Vla­da tre­ba da ga re­a­li­zu­je, a ne da na­la­zi ne­kog da po­kre­će pi­ta­nje ustav­no­sti. Pri­fa­li­lo je nov­ca u budžetu, pa je Vla­da po­če­la da op­stru­i­še Za­kon o iz­mi­re­nju oba­ve­za pre­ma rad­ni­ci­ma KAP-a i Za­kon o bu­dže­tu i po­ku­ša­va da ga pre­u­smje­ri za dru­ge svr­he – re­kao je Vu­či­nić.
On se osvr­nuo i na za­bri­nu­tost po­sla­ni­ka Zo­ra­na Je­li­ća (DPS) za dr­žav­ni bu­džet.
– Tu za­bri­nu­tost Je­lić ni­je po­ka­zi­vao ka­da se iz bu­dže­ta is­pla­ti­lo 10 mi­li­o­na eura Acu Đu­ka­no­vi­ću zbog „Li­men­ke” – is­ta­kao je Vu­či­nić.
Pen­zi­o­ner KAP-a Ra­do­van To­ško­vić je pi­tao Vla­du da li su po­kre­ta­li ocje­nu ustav­no­sti za za­kon ko­jim je utvr­đe­na uve­ća­na pen­zi­ja za slu­žbe­ni­ke ANB-a od 40 od­sto, ko­ji su uz to do­bi­li i ot­prem­ni­ne.
– Ka­ko je mo­gu­će da se za ANB obez­bi­je­de nov­ča­na sred­stva za ot­prem­ni­ne do 17 hi­lja­da iz bu­dže­ta, ka­da to ni­je bi­lo pla­ni­ra­no bu­dže­tom ni­ti za­ko­nom. Zašto mi­ni­star ni­je tra­žio ocje­nu ustav­no­sti Za­ko­na o za­ra­da­ma ko­ji­ma su čla­no­vi Vla­de sa­mi se­bi po­ve­ća­li pla­te za pre­ko 600 eura – pitao je To­ško­vić.
Pen­zi­o­ne­ri KAP-a su bi­li pri­mo­ra­ni da na­pu­ste fa­bri­ku 2013. go­di­ne na­kon uvo­đe­nja ste­ča­ja.
D.M.


Za­bri­nu­ti za Je­li­ća

„Da­nu” se obra­tio i Dra­go­slav Pe­ru­ni­čić, pen­zi­o­ner KAP-a, ko­jem je za­sme­ta­la, ka­ko je na­veo, za­bri­nu­tost na li­cu Je­li­ća.
– Pro­sto sam se pre­ne­ra­zio ka­da sam ugle­dao za­bri­nu­tost na li­cu po­sla­ni­ka Je­li­ća. To­li­ka ko­li­či­na za­bri­nu­to­sti za dr­žav­ni bu­džet, na­tje­ra­la me je da po­mi­slim da je čo­vjek u pra­vu i da ne­ma nov­ca za sve. Me­đu­tim, u na­red­nom tre­nut­ku se pri­sje­tih da ni­je­sam vi­dio ta­kvu za­bri­nu­tost na li­cu istog go­spo­di­na ka­da je sko­ro bio blo­ki­ran dr­žav­ni bu­džet zbog „Li­men­ke” – ka­zao je Pe­ru­ni­čić za „Dan”.
Ka­va­ri­ću i Je­li­ću je po­že­lio da do­če­ka­ju sud­bi­nu biv­ših rad­ni­ka KAP-a.
– Že­lim im da kao mi, na­ru­še­nog zdra­vlja, bez ri­je­še­nog stam­be­nog pi­ta­nja i sa uma­nje­nim pen­zi­ja­ma, obi­ja­ju pod­go­rič­kim uli­ca­ma tra­že­ći svo­ja pra­va i če­ka­ju­ći da se ne­ki no­vi Ka­va­ri­ći i Je­li­ći smi­lu­ju i udo­vo­lje nji­ho­vim za­htje­vi­ma – re­kao je Pe­ru­ni­čić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"