Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija FLEŠ
Dan - novi portal
Li­kvid­na sred­stva 819 mi­li­o­na
Pro­sječ­na li­kvid­na sred­stva ba­na­ka u ja­nu­a­ru su iz­no­si­la 819,1 mi­li­on eura, što je 4,8 od­sto ma­nje ne­go u de­cem­bru, pre­ma po­da­ci­ma Cen­tral­ne ban­ke.
Pro­sječ­na li­kvid­na sred­stva su u od­no­su na ja­nu­ar pro­šle go­di­ne po­ra­sla 22,1 od­sto. Bi­lan­sna su­ma ba­na­ka je na kra­ju ja­nu­a­ra iz­no­si­la 3,45 mi­li­jar­di i bi­la je 0,6 od­sto ni­ža ne­go u de­cem­bru, dok je u od­no­su na ja­nu­ar pro­šle go­di­ne po­ra­sla 10,1 od­sto.
U struk­tu­ri ak­ti­ve ba­na­ka, do­mi­nant­no uče­šće od 68,9 od­sto ostva­ri­li su ukup­ni kre­di­ti, sli­je­de nov­ča­na sred­stva i ra­ču­ni de­po­zi­ta kod cen­tral­nih ba­na­ka sa 17,8 od­sto, a 13,3 od­sto od­no­si­lo se na pre­o­sta­le stav­ke ak­ti­ve.
U struk­tu­ri pa­si­ve, do­mi­nant­no uče­šće od 75,5 od­sto ostva­ri­li su de­po­zi­ti, ka­pi­tal 13,6 od­sto, po­zaj­mi­ce 7,2 od­sto, dok se na osta­le stav­ke od­no­si­lo 3,7 od­sto ukup­ne pa­si­ve. Uku­pan ka­pi­tal ba­na­ka je na kra­ju ja­nu­a­ra iz­no­sio 469,1 mi­li­on i bio je ve­ći 1,4 od­sto na mje­seč­nom ni­vou, dok je na go­di­šnjem po­ras­tao 5,4 od­sto.J.V.

Pred­sta­vljen agro­bu­džet
Po­ljo­pri­vred­ni pro­iz­vo­đa­či sa pod­ruč­ja Her­ceg No­vog u po­ne­dje­ljak su se de­talj­ni­je upo­zna­li sa svim mje­ra­ma po­dr­ške ko­je su im na ras­po­la­ga­nju kroz ovo­go­di­šnji agro­bu­džet.
Pred­stav­ni­ci Mi­ni­star­stva po­ljo­pri­vre­de in­for­mi­sa­li su po­ljo­pri­vred­ni­ke o vr­sta­ma po­dr­ške, kao i o in­ve­sti­ci­ja­ma ko­je se po­dr­ža­va­ju, vi­si­ni po­dr­ške, po­treb­noj do­ku­men­ta­ci­ji za ostva­ri­va­nje po­dr­ške, kao i o na­či­nu pod­no­še­nja za­htje­va za bilj­nu i sto­čar­sku pro­iz­vod­nju, kao i ru­ral­ni raz­voj, sa­op­šte­no je iz mi­ni­star­stva.M.M.

Pro­fit 218 hi­lja­da eura
Kom­pa­ni­ja Cen­tro­ja­dran Bar za­vr­ši­la je pro­šlu go­di­nu sa ne­to pro­fi­tom od 218,72 hi­lja­de eura, što je sma­nje­nje od sko­ro 24 od­sto u od­no­su na 2014. go­di­nu, pre­ma iz­vje­šta­ju o po­slo­va­nju ko­ji je ob­ja­vljen na saj­tu Mon­te­ne­gro­ber­ze.
Po­slov­ni pri­ho­di pred­u­ze­ća sma­nje­ni su pet od­sto na 1,76 mi­li­o­na eura, po­slov­ni ras­ho­di iz­no­si­li su 1,52 mi­li­o­na, od če­ga se na na­bav­nu vri­jed­nost pro­da­te ro­be od­no­si­lo 980,82 hi­lja­de. Tro­ško­vi za­ra­da, na­kna­da i osta­li lič­ni ras­ho­di iz­no­si­li su 259,84 hi­lja­de, amor­ti­za­ci­je i re­zer­vi­sa­nja 119,94 hi­lja­de, ma­te­ri­ja­la 45,51 hi­lja­du, a na osta­le po­slov­ne ra­ho­de od­no­si­lo se 116,17 hi­lja­da eura. Ak­ti­va kom­pa­ni­je je iz­no­si­la 8,95 mi­li­o­na, što je po­ve­ća­nje od 2,4 od­sto u od­no­su na upo­red­ni pe­ri­od. Ne­ras­po­re­đe­na do­bit iz­no­si 350,75 hi­lja­da, du­go­roč­na re­zer­vi­sa­nja i oba­ve­ze 297,01 hi­lja­du, a krat­ko­roč­na 107,2 hi­lja­de eura.
Vla­snik 60,43 od­sto ak­ci­ja Ce­tro­ja­dra­na je YU Lov­ćen, a Fa­dis Bar ima 30,31 od­sto.
J.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"