Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučurovićev potpis za Milačića, Dajkovićev za Miličkovića * Na istu imovinu upisana šesta hipoteka * Za torturu po 17 mjeseci * Roćen gasi požar u DPS-u Pljevlja * Junajted napada Sevilju, „plavci” Barsu * Novaka čeka mukotrpan povratak * Plavi ovjerili drugo mjesto
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Spasojević, predsjednik Sindikata ZIKS-a:
– Sudije i tužioci podržavaju kriminalce.

Vic Dana :)

Chuck Norris je osvojio Vimbledon bejzbol palicom.
Šta je Čak Noris slušao sedamdesetih?
- Devedesete!
Ljudi su se popeli na Mjesec, a Čak Noris se popeo na godinu!
Kako je nastao točak?
- Čak Noris uradio kolut naprijed, pa su svi povikali: To Čak, to Čak!
Došla Smrt sa maskom, kosom, i ide od vrata do vrata. Dođe na jedna vrata, zvoni, kad ono, vrata otvara Čak Noris. Gleda Smrt Čak Norisa, gleda on Smrt, kad odjednom, Smrt digne ruke i vikne:
– MASKENBAL!!!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo GENERALNI SEKRETAR USSCG SRĐA KEKOVIĆ TVRDI
Nijesam vladin funkcioner
Keković Nijesam vladin funkcioner
Ge­ne­ral­ni se­kre­tar Uni­je slo­bod­nih sin­di­ka­ta Cr­ne Go­re (USSCG) Sr­đa Ke­ko­vić re­a­go­vao je na tekst „Vla­di­ni funk­ci­o­ne­ri, a ne pri­ja­vlju­ju imo­vi­nu”, ko­ji je ob­ja­vljen u „Da­nu“ 11. mar­ta. Re­a­go­va­nje ob­ja­vlju­je­mo in­te­gral­no.
– Sa naj­ve­ćom in­dig­na­ci­jom od­ba­cu­jem na­vo­de iz tek­sta no­vi­na­ra M.S. ob­ja­vlje­nog u ne­dje­lju 11. mar­ta 2018. pod na­slo­vom „Vla­di­ni funk­ci­o­ne­ri, a ne pri­ja­vlju­ju imo­vi­nu”, u ko­jem me tre­ti­ra kao vla­di­nog funk­ci­o­ne­ra ko­ji ne po­štu­je za­ko­ne. Na­i­me, ja ni­je­sam vla­din funk­ci­o­ner, ni­ti kao ge­ne­ral­ni se­kre­tar Uni­je slo­bod­nih sin­di­ka­ta Cr­ne Go­re mo­gu to bi­ti. To je ne­spo­ji­vo sa Sta­tu­tom USSCG ko­jim je pro­pi­sa­no da je „Uni­ja in­te­re­sna or­ga­ni­za­ci­ja za­po­sle­nih ne­za­vi­sna od dr­žav­nih or­ga­na, po­slo­da­va­ca, vjer­skih or­ga­ni­za­ci­ja i po­li­tič­kih par­ti­ja”. Osim to­ga, na po­zi­ci­ju čla­na Sa­vje­ta za pri­va­ti­za­ci­ju i ka­pi­tal­ne in­ve­sti­ci­je ime­no­va­la me je Uni­ja slo­bod­nih sin­di­ka­ta Cr­ne Go­re, a Vla­da je to ime­no­va­nje sa­mo for­mal­no po­tvr­di­la. U pro­ce­su pri­va­ti­za­ci­je Sa­vjet ima sa­vje­to­dav­nu i kon­trol­nu ulo­gu, po ko­jem osno­vu su i re­pre­zen­ta­tiv­ni so­ci­jal­ni part­ne­ri do­bi­li pra­vo da ime­nu­ju svog pred­stav­ni­ka u tom ti­je­lu. Me­đu­tim, za me­ne je in­di­ka­tiv­na či­nje­ni­ca da je no­vi­nar M.S. jed­nom već po­ku­šao da me dis­kre­di­tu­je pred cr­no­gor­skom jav­no­šću ne­i­sti­ni­to ob­ja­vlju­ju­ći u no­vin­skom član­ku da ne­ću da dam iz­ja­vu o mo­joj za­ra­di, rad­nom i imov­nom sta­tu­su čla­no­va mo­je po­ro­di­ce. Isti­na je bi­la da sam mu ta­da dao iz­ja­vu, da ste o mo­joj za­ra­di već oba­vi­je­sti­li jav­nost i da se ona ni­je mi­je­nja­la, a da je pi­ta­nje o rad­nom i imov­nom sta­tu­su čla­no­va mo­je po­ro­di­ce in­ti­ma u ko­ju ne­ma pra­vo da za­di­re, na­rav­no, uko­li­ko ne­ma kon­kret­nu sum­nju da smo ja ili ne­ko od čla­no­va mo­je po­ro­di­ce ne­što zlo­u­po­tri­je­bi­li, ne­za­ko­ni­to ste­kli ili slič­no, što on ni­je ob­ja­vio. Ta­da je iz­ja­vio da ne­ma ni­ka­kva sa­zna­nja o zlo­u­po­tre­ba­ma, ali da je ta pi­ta­nja po­sta­vio po za­htje­vu ured­ni­štva. Da­kle, za 32 go­di­ne ra­da u pri­vre­di i sin­di­ka­tu tru­dio sam se da kroz svo­ju rad­nu i pro­fe­si­o­nal­nu ka­ri­je­ru ne na­ne­sem se­bi ili po­ro­di­ci bi­lo ka­kvu mr­lju. Da li sam u to­me uspio, ne­ka su­di cr­no­gor­ska jav­nost. Znam da sve što smo ste­kli ja i mo­ja po­ro­di­ca, ste­kli smo ča­snim ra­dom. Za­to je kraj­nje ne­ko­rekt­no i ne­pro­fe­si­o­nal­no od no­vi­na­ra M.S. da, po sop­stve­nom na­ho­đe­nju ili na­lo­gu ured­ni­štva, spek­ta­ku­lar­nim na­slo­vi­ma i ne­u­te­me­lje­nim tek­sto­vi­ma, bez osno­va po­ku­ša­va da ocr­ni i pri­ka­že ge­ne­ral­nog se­kre­ta­ra USSCG kao oso­bu ko­ja ne po­štu­je za­ko­ne. Po­zi­ci­ja sva­kog auten­tič­nog pred­stav­ni­ka sin­di­ka­ta, pa i ge­ne­ral­nog se­kre­ta­ra USSCG je do­volj­no te­ška da bi je bez osno­va do­dat­no ote­ža­va­li no­vi­na­ri, osim uko­li­ko to ne ra­de sa kon­kret­nim za­dat­kom i ci­ljem. Da li sam u pra­vu, ne­ka i o to­me pre­su­de či­ta­o­ci „Da­na” – po­ru­čio je Ke­ko­vić.
Od­go­vor no­vi­na­ra u
sju­tra­šnjem bro­ju.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"