Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Protiv DPS-a u četiri kolone * Oduzeli mu pištolj jer je lelekao Mila * Tužiocu pretresali stanove * Na stubu srama jer traže prava * Protiv DPS-a u četiri kolone * Dženan pjevao damama u čast * Najgore je stalno stajati u grijehu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Draginja Vuksanović, predsjednički kandidat SDP-a:
– Biću prva predsjednica Crne Gore.

Vic Dana :)

Gdje ti radi sin?
- Radi kao izbacivač.
- U nekom klubu ili...?
- Ne, nego izbacuje po 300 slika dnevno na Instagram.
Zaustavi policajac BMW i odmah saopšti vozaču:
- Prebrzo ste vozili, morate da platite kaznu.
Vozač odgovori:
- Sačekajte malo da pozovem mobilnim vašeg šefa, pa će on riješiti problem oko kazne.
Pošto vozač na telefonu dobi saopštenje da je traženi šef nedostupan, policajac mu saopšti:
- Gospodine, iskoristili ste pomoć prijatelja, publike nema, ostalo vam je samo pola-pola.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo BIVŠI AMBASADOR I MINISTAR EVROPSKIH POSLOVA ŽALIO SE UPRAVNOM SUDU Pejović tuži Radonjića
Dan - novi portal
Do­sko­ra­šnji glav­ni pre­go­va­rač sa Evr­op­skom uni­jom (EU) i biv­ši mi­ni­star evrop­skih po­slo­va Alek­san­dar An­dri­ja Pe­jo­vić pod­nio je tu­žbu Uprav­nom su­du na od­lu­ku Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je (ASK), ko­jom je nje­gov am­ba­sa­dor­ski an­ga­žman oci­je­njen kao ne­u­sta­van. Pe­jo­vić ospo­ra­va od­lu­ku Agen­ci­je, ko­jom ru­ko­vo­di Sre­ten Ra­do­njić, tvr­de­ći da ni­je bio u kon­flik­tu in­te­re­sa.
Pe­jo­vić je na­kon od­lu­ke ASK-a sre­di­nom fe­bru­a­ra pod­nio ostav­ku na sve funk­ci­je, po­ru­ču­ju­ći da to či­ni iz mo­ral­nih raz­lo­ga, ali će is­ko­ri­sti­ti do­stup­ne prav­ne me­ha­ni­zme ka­ko bi do­ka­zao da ni­je pre­kr­šio za­kon.
Agen­ci­ja je od­lu­ku o Pe­jo­vi­ću do­ni­je­la 16. fe­bru­a­ra, po­stu­pa­ju­ći po ini­ci­ja­ti­vi NVO Cen­tar za gra­đan­sko obra­zo­va­nje (CGO), ko­ja je uka­za­la na nje­gov vi­še­stru­ki an­ga­žman. Agen­ci­ja je utvr­di­la da je Pe­jo­vić isto­vre­me­no oba­vljao i funk­ci­ju mi­ni­stra i funk­ci­ju am­ba­sa­do­ra, te da je ta­ko, po nji­ho­voj ocje­ni, jav­ni in­te­res pod­re­dio pri­vat­nom in­te­re­su su­prot­no od­red­ba­ma Za­ko­na o spre­ča­va­nju ko­rup­ci­je.
Iz CGO-a su tra­ži­li od pre­mi­je­ra Du­ška Mar­ko­vi­ća da raz­ri­je­ši Pe­jo­vi­ća sa svih funk­ci­ja, a iz Vla­de su ra­ni­je ka­za­li da će sa­če­ka­ti Pe­jo­vi­će­vu re­ak­ci­ju. Pe­jo­vić je po­tom 22. fe­bru­a­ra pod­nio ostav­ke na sve funk­ci­je, a Vla­da je istog da­na pri­hva­ti­la nje­go­vu ostav­ku.
Pe­jo­vić je ta­da ka­zao da je uvje­ren da će do­ka­za­ti da ni­je pre­kr­šio za­kon,
– Sva­ka­ko da ću is­ko­ri­sti­ti prav­ni li­jek i svo­je pra­vo po­tra­ži­ti u za­ko­nom pro­pi­sa­nom po­stup­ku, čvr­sto uvje­ren da ni­je­sam pre­kr­šio za­kon ni po jed­nom osno­vu ko­ji se na­vo­di u Od­lu­ci Agen­ci­je. Si­gu­ran sam da ću u da­ljem prav­nom po­stup­ku do­ka­za­ti ne­po­sto­ja­nje kon­flik­ta in­te­re­sa ka­ko bih za­šti­tio svoj lič­ni in­te­gri­tet, a ti­me i kre­di­bil­nost in­sti­tu­ci­ja si­ste­ma – ka­zao je ra­ni­je Pe­jo­vić.
Pe­jo­vić je pri­mao u pe­ri­o­du od ma­ja 2017. go­di­ne upo­re­do pri­mao i mi­ni­star­sku pla­tu i am­ba­sa­dor­ski do­da­tak. Taj do­da­tak ost­vari­vao je po od­lu­ci pre­mi­je­ra Ma­r­ko­vi­ća, ali u Vla­di ni­je­su sma­tra­li da bi tre­ba­lo da sno­se ko­lek­tiv­nu od­go­vor­nost zbog Pe­jo­vi­ća. A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"