Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Protiv DPS-a u četiri kolone * Oduzeli mu pištolj jer je lelekao Mila * Tužiocu pretresali stanove * Na stubu srama jer traže prava * Protiv DPS-a u četiri kolone * Dženan pjevao damama u čast * Najgore je stalno stajati u grijehu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Draginja Vuksanović, predsjednički kandidat SDP-a:
– Biću prva predsjednica Crne Gore.

Vic Dana :)

Gdje ti radi sin?
- Radi kao izbacivač.
- U nekom klubu ili...?
- Ne, nego izbacuje po 300 slika dnevno na Instagram.
Zaustavi policajac BMW i odmah saopšti vozaču:
- Prebrzo ste vozili, morate da platite kaznu.
Vozač odgovori:
- Sačekajte malo da pozovem mobilnim vašeg šefa, pa će on riješiti problem oko kazne.
Pošto vozač na telefonu dobi saopštenje da je traženi šef nedostupan, policajac mu saopšti:
- Gospodine, iskoristili ste pomoć prijatelja, publike nema, ostalo vam je samo pola-pola.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo USVOJEN AKT O DRŽAVNOM PREMJERU I KATASTRU NEPOKRETNOSTI, ALEKSANDAR DAMJANOVIĆ UKAZAO Sa izmijenjenim zakonom kasne mjesec dana
Dan - novi portal
Rok za usva­ja­nje iz­mi­je­nje­nog Za­ko­na o dr­žav­nom pre­mje­ru i ka­ta­stru ne­po­kret­no­sti na osno­vu ko­jih bi se stvo­ri­le pret­po­stav­ke da Upra­va za ne­kret­ni­ne u ka­ta­star ne­po­kret­no­sti upi­še sve bes­prav­ne objek­te na te­ri­to­ri­ji Cr­ne Go­re, na­kon če­ga bi ih gra­đa­ni mo­gli le­ga­li­zo­va­ti, is­te­kao je 11. fe­bru­a­ra, sa­op­štio je Alek­san­dar Da­mja­no­vić, ne­za­vi­sni po­sla­nik. Da­mja­no­vić je to­kom ju­če­ra­šnje ras­pra­ve o iz­mje­na­ma po­sto­je­ćeg Za­ko­na o dr­žav­nom pre­mje­ru i ka­ta­stru ne­po­kret­no­sti sa­op­štio da se usva­ja­njem ovih iz­mje­na kre­nu­lo u kam­pa­nju pred pred­sto­je­će lo­kal­ne iz­bo­re u Pod­go­ri­ci. Iz­mje­ne po­sto­je­ćeg za­ko­na ko­je su pred­lo­ži­li od­bor­ni­ci DPS-a Pre­drag Se­ku­lić, Mar­ta Šće­pa­no­vić i Pe­tar Iva­no­vić, ju­če su po­dr­ža­li po­sla­ni­ci vla­da­ju­će ko­a­li­ci­je, dok su po­sla­ni­ci DF-a gla­sa­li pro­tiv.
– Za­kon o pla­ni­ra­nju pro­sto­ra i iz­grad­nji obje­ka­ta je de­fi­ni­sao na­čin le­ga­li­za­ci­je ne­for­mal­nih obje­ka­ta. Mo­žda je ko­in­ci­den­ci­ja to da kraj­nji rok za le­ga­li­za­ci­ju ne­for­mal­nih obje­ka­ta is­ti­če 14. ju­la, a mi smo ne­gdje na po­la to­ga ro­ka i in­te­re­sant­no bi bi­lo da vi­di­mo da li je to slu­čaj­nost ti­me što će kra­jem ma­ja ili po­čet­kom ju­na bi­ti or­ga­ni­zo­va­ni lo­kal­ni iz­bo­ri u Pod­go­ri­ci. Da li je bi­lo že­lje da se kroz ovu di­na­mi­ku uti­če na vo­lju bi­ra­ča gra­đa­na, po­go­to­vo onih ko­ji ži­ve u tim ne­le­gal­nim objek­ti­ma. De­fi­ni­sa­njem ovog za­ko­na mi fak­tič­ki ula­zi­mo u kam­pa­nju za lo­kal­ne iz­bo­re. Na­rav­no, i ovaj za­kon ka­sni jer je 11. fe­bru­a­ra pro­šao rok ka­da je tre­ba­lo usa­gla­si­ti iz­mje­ne i do­pu­ne za­ko­na ko­ji de­fi­ni­še po­slo­ve ka­ta­stra sa od­red­ba­ma ovog za­ko­na – sa­op­štio je Da­mja­no­vić.
On je na­veo da bi bi­lo in­te­re­sant­no ču­ti za­što Vla­da ni­je oba­vi­la svoj po­sao u skla­du sa Za­ko­nom o pla­ni­ra­nju i iz­grad­nji obje­ka­ta i bla­go­vre­me­no iz­vr­ši­la iz­mje­ne.
Po­sla­nik DF-a Bran­ka Bo­šnjak oci­je­ni­la je da su u isti koš sta­vlje­ni si­ro­ma­šni gra­đa­ni sa oni­ma ko­ji su pro­fi­ti­ra­li od ne­le­gal­no iz­gra­đe­nih obje­ka­ta.
– Ima­te one koji su pra­vi­li pri­vred­ne objek­te, i od njih sti­ca­li pro­fit, i obes­pra­vlje­ne gra­đa­ne ko­ji su iz nu­žde na­pra­vi­li ku­ći­cu ili nu­žni smje­štaj. Obje ka­te­go­ri­je gra­đa­na ste svr­sta­li u isti koš. To go­vo­ri ko­li­ko ova vlast ne bri­ne o naj­ra­nji­vi­jim ka­te­go­ri­ja­ma ne­go u st­vari vi­še bri­ne o taj­ku­ni­ma ko­ji su i ovo zlo­u­po­tri­je­bi­li jer ima­te u Pod­go­ri­ci, po­seb­no na rub­nim dje­lo­vi­ma, čak su­di­ja i tu­ži­la­ca ko­ji su ne­le­gal­no sa­gra­di­li objek­te i od to­ga sti­ču pro­fit. Sa­da ka­da je kre­nu­la le­ga­li­za­ci­ja i kad su po­je­di­ne lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve pri­pre­mi­le od­lu­ke o ci­je­na­ma na osno­vu ko­jih će se ona vr­ši­ti do­šli smo u si­tu­a­ci­ju da nam za obje­kat od 100 kva­dra­ta u Pod­go­ri­ci za le­ga­li­za­ci­ju tre­ba pla­ti­ti 13. 000 eura, a za isti obje­kat u Du­brov­ni­ku tre­ba iz­dvo­jiti oko pet hi­lja­da eura, a u Za­gre­bu još ma­nje. Is­pa­da da smo mi kao gra­đa­ni naj­bo­ga­ti­ji – oci­je­ni­la je Bo­šnjak.
Pred­la­gač iz­mje­na po­sto­je­ćeg Za­ko­na o dr­žav­nom pre­mje­ru i ka­ta­stru ne­po­kret­no­sti Pre­drag Se­ku­lić (DPS) sa­op­štio je da opo­zi­ci­ja sma­tra da Cr­na Go­ra treba da sta­ne ka­da je iz­bor­ni pro­ces u to­ku.
– Ako bi pi­ta­li vas ne bi se ni­šta ra­di­lo zbog iz­bo­ra – po­ru­čio je Se­ku­lić.
N.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"