Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Protiv DPS-a u četiri kolone * Oduzeli mu pištolj jer je lelekao Mila * Tužiocu pretresali stanove * Na stubu srama jer traže prava * Protiv DPS-a u četiri kolone * Dženan pjevao damama u čast * Najgore je stalno stajati u grijehu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Draginja Vuksanović, predsjednički kandidat SDP-a:
– Biću prva predsjednica Crne Gore.

Vic Dana :)

Gdje ti radi sin?
- Radi kao izbacivač.
- U nekom klubu ili...?
- Ne, nego izbacuje po 300 slika dnevno na Instagram.
Zaustavi policajac BMW i odmah saopšti vozaču:
- Prebrzo ste vozili, morate da platite kaznu.
Vozač odgovori:
- Sačekajte malo da pozovem mobilnim vašeg šefa, pa će on riješiti problem oko kazne.
Pošto vozač na telefonu dobi saopštenje da je traženi šef nedostupan, policajac mu saopšti:
- Gospodine, iskoristili ste pomoć prijatelja, publike nema, ostalo vam je samo pola-pola.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo AUTOR KNJIGE O MILU ĐUKANOVIĆU I ZVANIČNO U JAVNOM SERVISU
Juče u Skupštini Sekulović izglasan za člana Savjeta RTCG Poslanici DF-a su glasanjem dali kvorum za jučerašnje odluke parlamenta, s obzirom na to da vladajuća većina bez njihovog učešća nije imala 41 poslanika potrebnog za donošenje odluka
Dan - novi portal
Pi­sac Go­ran Se­ku­lo­vić, biv­ši ured­nik „Pro­svjet­nog ra­da” i je­dan od auto­ra knji­ge o li­de­ru DPS-a Mi­lu Đu­ka­no­vi­ću – „Pre­mi­jer po­bjed­nič­kog du­ha”, ime­no­van je za čla­na Sa­vje­ta Ra­dio-te­le­vi­zi­je Cr­ne Go­re (RTCG). Se­ku­lo­vić je do­bio po­dr­šku 38 po­sla­ni­ka DPS-a, So­ci­jal­de­mo­kra­ta, Hr­vat­ske gra­đan­ske ini­ci­ja­ti­ve (HGI) i Bo­šnjač­ke stran­ke. Pro­tiv je bi­lo 18 po­sla­ni­ka De­mo­krat­skog fron­ta (DF), Li­be­ral­ne par­ti­je (LPCG) i je­dan pred­stav­nik Bo­šnjač­ke stran­ke.
Po­sla­ni­ci DF-a su gla­sa­njem da­li kvo­rum za ju­če­ra­šnje od­lu­ke par­la­men­ta, s ob­zi­rom na to da vla­da­ju­ća ve­ći­na bez nji­ho­vog uče­šća ni­je ima­la 41 po­sla­ni­ka po­treb­nog za do­no­še­nje od­lu­ka. Po­sla­nik ko­a­li­ci­je Al­ban­ci od­luč­no Gen­ci Ni­man­be­gu ni­je pri­su­stvo­vao ju­če­ra­šnjem za­sje­da­nju par­la­men­ta, dok u gla­sa­nju ni­je uče­stvo­vao ne­za­vi­sni po­sla­nik Alek­san­dar Da­mja­no­vić, ko­ji je ra­ni­je na­pu­stio sjed­ni­cu.
Se­ku­lo­vić će u Sa­vje­tu za­mi­je­ni­ti raz­ri­je­še­nog čla­na Go­ra­na Đu­ro­vi­ća, ko­ji pred su­do­vi­ma ospo­ra­va smje­nu iz tog ti­je­la. Nje­ga je Skup­šti­na po­dr­ža­la na pred­log Ad­mi­ni­stra­tiv­nog od­bo­ra.
Po­sla­ni­ci par­la­men­tar­ne ve­ći­ne ju­če su po­dr­ža­li Bu­di­mi­ra Da­mja­no­vi­ća za čla­na Sa­vje­ta Agen­ci­je za elek­tron­ske me­di­je (AEM). Da­mja­no­vić će u Sa­vje­tu za­mi­je­ni­ti Dar­ka Iva­no­vi­ća, ko­jeg je ta­ko­đe par­la­ment raz­ri­je­šio, zbog če­ga se on ža­lio Ustav­nom su­du. Za Da­mja­no­vi­ća je gla­sa­lo 39 po­sla­ni­ka, dok je pro­tiv bi­lo njih 17.
To­kom ras­pra­ve, po­sla­nik DF-a Ko­ča Pa­vlo­vić ka­zao je da će, naj­vje­ro­vat­ni­je, „par­tij­ski voj­ni­ci” bi­ti ime­no­va­ni u ova re­gu­la­tor­na ti­je­la. Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, „bor­ba za jed­nu od naj­že­šćih me­dij­skih ba­ti­na DPS-a – RTCG” tra­ja­la je mje­se­ci­ma.
– Ko je Se­ku­lo­vić? Tre­ba da ga znam za­to što je na­pi­sao pol­tron­sku, uli­zi­vač­ku knji­gu o Mi­lu Đu­ka­no­vi­ću? Ka­kve su nje­go­ve re­fe­ren­ce da bu­de u Sa­vje­tu RTCG? Ni­ka­kve. Ko­rum­pi­ra­ni NVO sek­tor je omo­gu­ćio DPS da od jav­nog ser­vi­sa na­pra­vi ovo što je da­nas. Sta­nje u jav­nom ser­vi­su je di­rekt­na od­go­vor­nost tog ci­vil­nog sek­to­ra – sma­tra Pa­vlo­vić.
Po­sla­nik LPCG An­dri­ja Po­po­vić re­kao je da ta par­ti­ja ni­je bi­la za ra­zr­je­še­nje čla­no­va Sa­vje­ta RTCG i AEM, ta­ko da ne­će po­dr­ža­ti ni no­va ime­no­va­nja.
– Mo­ra­mo sa­ču­va­ti auto­no­mi­ju jav­nog ser­vi­sa i re­gu­la­tor­nih ti­je­la. Naj­po­treb­ni­ja nam je ne­za­vi­snost me­di­ja. Ne­za­vi­sni me­di­ji mo­ra­ju bi­ti če­tvr­ti stub vla­sti – ka­zao je Po­po­vić.
On vje­ru­je da će ak­tu­el­ni me­nadž­ment RTCG pro­ći kao pret­hod­ni ko­ji je, ka­ko je re­kao, „po­me­ten”.
Bran­ka Bo­šnjak iz DF-a oci­je­ni­la je da se bli­ži kraj „ovoj tra­gi­ko­mič­noj si­tu­a­ci­ji”.
– Sad će­mo ima­ti jav­ni ser­vis ko­ji smo ima­li pri­je ne­ko­li­ko go­di­na. Ad­mi­ni­stra­tiv­ni od­bor dao je se­bi za pra­vo da iz­i­gra­va pri­je­ki sud – sma­tra ona. A.O.


Ra­zr­je­še­nja

Iz Sa­vje­ta RTCG do­sad su raz­ri­je­še­ni Ni­ko­la Vuk­če­vić i Go­ran Đu­ro­vić, zbog na­vod­nog kon­flik­ta in­te­re­sa u ko­jem su se na­šli, po ocje­ni Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je, Ad­mi­ni­stra­tiv­nog od­bo­ra i vla­da­ju­će ve­ći­ne u par­la­men­tu. ASK je i za Iva­na Mi­tro­vi­ća, biv­šeg čla­na Sa­vje­ta RTCG, oci­je­ni­la da je na­vod­no pod­re­dio jav­ni in­te­res pri­vat­nom, na­kon če­ga je on sam pod­nio ostav­ku.
Mi­tro­vi­ća je u Sa­vje­tu za­mje­nio Slo­bo Pa­jo­vić, biv­ši funk­ci­o­ner DPS-a, a Vuk­če­vi­ća pre­da­vač na Uni­ver­zi­te­tu Do­nja Go­ri­ca (UDG) Ivan Jo­ve­tić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"