Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo KORISNICE NAKNADA PO OSNOVU ROĐENJA TROJE I VIŠE DJECE OPTUŽILE MILA ĐUKANOVIĆA DA JE GLAVNI KRIVAC ZA PROBLEME U DRŽAVI
Sa jučerašnjeg protesta majki Pašće Vlada, a sa njom i nepravda Neka funkcioneri pokušaju svoju porodicu da izdržavaju sa 120 eura mjesečno, poručeno je sa protesta
Dan - novi portal
Maj­ke ko­ri­sni­ce na­dok­na­da po osno­vu ro­đe­nja tro­je i vi­še dje­ce po­ru­či­le su ju­če da Vla­da ko­ja je uda­ri­la na naj­ra­nji­vi­je gra­đa­ne mo­ra pa­sti, te da je za nji­ho­vu sud­bi­nu naj­od­go­vor­ni­ja „krup­na ri­ba” či­je je ime Mi­lo Đu­ka­no­vić. Po­ru­či­le su da funk­ci­o­ne­ri po­ku­ša­ju da iz­dr­ža­va­ju svo­ju po­ro­di­cu sa 120 eura, a da na­ro­du da­ju nji­ho­ve pla­te od 800 do 2.000 eura sa bo­nu­si­ma i jed­no­krat­nim po­mo­ći­ma.
One su is­ta­kle da je sa­da ja­sno da je laž da u dr­ža­vi ne­ma pa­ra za na­kna­de maj­ka­ma, ka­da se funk­ci­o­ne­ri­ma i po­sla­ni­ci­ma vla­da­ju­će par­ti­je di­je­le bo­nu­si, va­ri­ja­bi­le i jed­no­krat­ne so­ci­jal­ne po­mo­ći i po­red pla­ta o ko­ji­ma, ka­ko su re­kle, na­rod mo­že sa­mo da sa­nja.
Pred­stav­ni­ca Ko­or­di­na­ci­o­nog od­bo­ra ko­ri­sni­ca na­kna­da Želj­ka Sav­ko­vić ka­za­la je da maj­ke oče­ku­ju da ih u pro­te­sti­ma po­dr­ži kom­plet­na opo­zi­ci­ja, NVO sek­tor, stu­den­ti, gra­đa­ni ko­ji su ne­za­do­volj­ni, po­ru­ču­ju­ći da ne­ma to­ga ko je za­do­vo­ljan, pa i ako mu je pla­ta 500 eura.
– To što ne­ka­ko pre­ži­vlja­va­mo ne či­ni nas za­do­volj­ni­ma. I to što smo na­u­či­li da pre­ži­vlja­va­mo, da se mu­či­mo, da nam je ne­pri­jat­no da po­zaj­mi­mo, da gle­da­mo svu bi­je­du cr­no­gor­skog pre­ži­vlja­va­nja po­sled­njih 30 go­di­na, dok osu­đe­ni kri­mi­nal­ci slo­bod­no še­ta­ju, a pro­zi­va­ju ih i NVO sek­tor i svi da se za­ro­be i hap­se krup­ne ri­be? Ko je naj­krup­ni­ja ri­ba Cr­ne Go­re? Mi­lo Đu­ka­no­vić, ko­ji je do­zvo­lio da se za­kon o do­ži­vot­no ste­če­nom pra­vu usvo­ji, ko­ji je do­zvo­lio da iza­đe u „Slu­žbe­ni list”, ko­ji se po­vu­kao, ko­ji je na­mje­stio Du­ška Mar­ko­vi­ća da sve nje­go­ve oba­ve­ze i sve nje­go­ve hi­ro­ve is­pu­nja­va do kra­ja, ko­ji ih je is­pu­nio. E ne­će mo­ći, no će svi za­jed­no da na­pu­ste po­li­tič­ku sce­nu – po­ru­či­la je Sav­ko­vić.
Jed­na od maj­ki Ve­ra Drin­čić pi­ta­la je ka­kva je to ze­mlja gdje ne­ko pro­ba sve uku­se ži­vo­ta, a ne­či­ja dje­ca su želj­na ča­še mli­je­ka.
– Na­ma su ote­ta pra­va, kre­nu­li su na na­rod, ali do­ći će no­vo vri­je­me. Te­ško ze­mlji ko­ja svo­je maj­ke ne umi­je da gr­li – po­ru­či­la je Drin­čić.
Be­ran­ka Želj­ka Mi­la­no­vić ka­za­la je da tre­ba da je sra­mo­ta po­sla­ni­ke vla­sti ko­ji su di­gli ru­ku za za­kon ko­jim su maj­ke osta­le bez na­dok­na­da, uz iz­go­vor ka­ko se ne­ma pa­ra, ali su isti oni pred No­vu go­di­nu iz­gla­sa­li da im se da va­ri­ja­bi­la od 410 eura.
– Cen­tri za so­ci­jal­ni rad ka­žu si­ro­ma­šnom na­ro­du da ne­ma­ju nov­ca za si­ro­ti­nju, vra­ća­ju ih. Ipak, vi­dje­li smo za­što ne­ma­ju. Mo­ra­ju da da­ju jed­no­krat­nu so­ci­jal­nu po­moć funk­ci­o­ne­ri­ma ko­ji­ma su pla­te od 800 do 2.000 eura – na­ve­la je Mi­la­no­vić.
Ona je pod­sje­ti­la da je Ustav­ni sud do­nio od­lu­ku da maj­ke ne mo­gu bi­ti do­ve­de­ne u go­ri po­lo­žaj od onog u ko­jem su bi­le pri­je pri­ma­nja na­dok­na­da, ali da su ih Vla­da i Skup­šti­na upr­kos to­me una­za­di­li.
– Do Stra­zbu­ra će ići maj­ke i tra­ži­ti prav­du – po­ru­či­la je Mi­la­no­vić.
Ba­ran­ka Bi­ser­ka Fe­mić je po­ru­či­la „ko dru­go­me ja­mu ko­pa, sam u nju upa­da”. Is­ta­kla je da će ta­ko bi­ti i sa Vla­dom ko­ja ko­pa ja­mu svom na­ro­du.
Sne­ža­na Ma­ca­no­vić iz Plje­va­lja oci­je­ni­la je da u na­šoj dr­ža­vi vla­da be­za­ko­nje i tor­tu­ra u ko­joj se na­ro­du us­kra­ću­ju ste­če­na pra­va. Na­ve­la je da se stal­no hva­li­mo ka­ko smo li­de­ri, ali se ne pre­ci­zi­ra u če­mu.
– Ako se li­der­stvo od­no­si na ne­po­što­va­nje za­ko­na, ko­rup­ci­ju, ne­za­po­sle­nost, broj uni­šte­nih pred­u­ze­ća, on­da smo li­de­ri – po­ru­či­la je ona.
Maj­ka iz Plje­va­lja Ve­se­lin­ka Gvo­zde­no­vić je is­ta­kla da maj­ke gu­ši ne­prav­da, dok je Ro­san­da Pe­ko­vić iz Bi­je­log Po­lja po­ru­či­la da će maj­ke ući u isto­ri­ju kao sim­bol naj­ve­ćeg ot­po­ra.
M.S.


No­vo oku­plja­nje 16. fe­bru­a­ra

Želj­ka Sav­ko­vić je ju­če na­ja­vi­la da će no­vi pro­test bi­ti or­ga­ni­zo­van 16. fe­bru­a­ra. Is­ta­kla je da je ta­da tač­no go­di­nu da­na od pr­vog iz­la­ska maj­ki na uli­ce u Pod­go­ri­ci.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"