Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo FLEŠ
Dan - novi portal
Pu­ri­šić tra­ži eks­per­te
Ge­ne­ral­ni di­rek­tor Me­đu­na­rod­ne or­ga­ni­za­ci­je ra­da (MOR) Gu Ryder sa­op­štio je da je za­do­vo­ljan is­pu­nja­va­njem oba­ve­za ko­je pro­iz­i­la­ze iz član­stva Cr­ne Go­re u MOR. On je na sa­stan­ku sa mi­ni­strom ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja Ke­ma­lom Pu­ri­ši­ćem po­hva­lio sa­rad­nju sa Cr­nom Go­rom i obe­ćao pu­nu po­dr­šku i teh­nič­ku sa­rad­nju u iz­ra­di no­vog Pro­gra­ma do­sto­jan­stve­nog ra­da za 2018-2020.
Pu­ri­šić je go­vo­re­ći o va­žno­sti Pro­gra­ma do­sto­jan­stve­nog ra­da za Cr­nu Go­ru 2015 – 2017. go­di­ne, ostva­re­nim re­zul­ta­ti­ma i re­a­li­zo­va­nim ak­tiv­no­sti­ma kroz ovu ak­tiv­nost, iz­ra­zio za­do­volj­stvo iz­ra­dom no­vog do­ku­men­ta za 2018 - 2020. On je is­ta­kao da po­sto­ji ve­li­ka po­tre­ba za pru­ža­njem nor­ma­tiv­ne eks­pert­ske po­mo­ći. Mi­ni­star je, na osno­vu pret­hod­nog do­brog is­ku­stva za­tra­žio i da se pri­li­kom iz­ra­de no­vog pro­gra­ma od­re­di ko­or­di­na­tor za nje­go­vu im­ple­men­ta­ci­ju.M.S.

Bra­ca­no­vić pre­dsje­da­va
Na kon­gre­su Sin­di­ka­ta in­for­ma­tič­ke, gra­fič­ke i iz­da­vač­ke dje­lat­no­sti pri Sa­ve­zu sin­di­ka­ta (SSCG) za pred­sjed­ni­ka je jed­no­gla­sno iza­bran Če­do­mir Bra­ca­no­vić. On oba­vlja i funk­ci­ju pred­sjed­ni­ka Sin­di­kal­ne or­ga­ni­za­ci­je štam­pa­ri­je Obod na Ce­ti­nju, a u tom gra­du je i pred­sjed­nik Sin­di­kal­nog po­vje­re­ni­štva.
– Uklju­ču­je­mo se u pre­go­vo­re oko gran­skog ko­lek­tiv­nog ugo­vo­ra ko­ji nam je ja­ko po­tre­ban – is­ta­kao je Bra­ca­no­vić.M.S.

Usva­ja­ju sta­tut
Udru­že­nje sud­skih vje­šta­ka na­ja­vi­lo je da će na pred­sto­je­ćoj go­di­šnjoj skup­šti­ni raz­ma­tra­ti i naj­vje­ro­vat­ni­je usvo­ji­ti no­vi sta­tut usa­gla­šen sa za­ko­ni­ma o sud­skim vje­šta­ci­ma i o ne­vla­di­nim or­ga­ni­za­ci­ja­ma. Ta­ko­đe, pla­ni­ra­no je usva­ja­nje go­di­šnjih iz­vje­šta­ja o ra­du iz­vr­šnog od­bo­ra, Su­da ča­sti, Nad­zor­nog od­bo­ra i dru­gih or­ga­na. Pred­sjed­nik Udru­že­nja sud­skih vje­šta­ka je dok­tor Ne­boj­ša Ka­va­rić.M.S.

Do­no­se plan
Sa­vjet Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je (ASK) usvo­ji­će na sjed­ni­ci za­ka­za­noj za 30. ja­nu­ar plan ra­da ASK za te­ku­ću go­di­nu. U ime Agen­ci­je o pla­nu će go­vo­ri­ti na­čel­nik Od­sje­ka za edu­ka­ci­je, is­tra­ži­va­nja, kam­pa­nje i ana­li­ti­ku Go­ran Du­ru­to­vić.
Ta­ko­đe, raz­ma­tra­će se i in­for­ma­ci­ja o po­stu­pa­nju ASK u to­ku iz­bor­ne kam­pa­nje za iz­bor od­bor­nka u skup­šti­na­ma op­šti­na Ul­cinj i Be­ra­ne.M.S.

Dva pred­lo­ga
Mi­ni­star­stvo prav­de utvr­di­lo je da su ne­vla­di­ne or­ga­ni­za­ci­je za čla­na rad­ne gru­pe za iz­ra­du na­cr­ta iz­mje­na za­ko­na o su­do­vi­ma pred­lo­ži­le pred­stav­ni­ka CE­DEM-a Anu Ra­i­če­vić i In­sti­tu­ta za vla­da­vi­nu pra­va Da­ni­la Aj­ko­vi­ća. Iz mi­ni­star­stva je sa­op­šte­no da je pred­log za Ra­i­če­vi­će­vu do­sta­vljen bla­go­vre­me­no i uz svu po­treb­nu do­ku­men­ta­ci­ju, i da su is­pu­nje­ni uslo­vi za pri­hva­ta­nje kan­di­da­tu­re.
Pred­log za Aj­ko­vi­ća je od­bi­jen jer ni­je do­sta­vljen ka­ko je to tra­že­no jav­nim po­zi­vom.
M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"